Moje nehoda Avensis

vše ohledně modelové řady Avensis
Atreides6
Manager Týmu

Moje nehoda Avensis

Příspěvek od Atreides6 »

http://youtu.be/d8nyLkSPcPg

Paní měla vzadu 3 děti vezla je do školy. Brzdil jsem na Pneu Nokian V 215/50 R17 bohužel chyběl kousek a zastavil by jsem no ale nestalo se tak jsem to strhl trošku stranou abychom se jen otřely. Odhadnutá škoda u paní 20.000kč a u mě 117.000kč :) jak tu mám sakra vložit fotky???

Avensis 2.2 D-cat
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tfuuuuuj, prase..... :-) Tohle se proste nedela...
No nic.. Kazdopadne to vidim, ze to odneslo - PP svetlo, blatnik, spoiler predni, chladic klimy... Co bagy? Ty asi nebouchly, ze? Tak si to nech zlikvidovat odhadem a opravis to tak za 25 - 30. :-))))
Back in Czech.
Atreides6
Manager Týmu

Příspěvek od Atreides6 »

Tak už sem nahrál dvě fotky na rajče http://atreides6.rajce.idnes.cz/Rajce_fotky

Tohle se mi stalo už v Březnu myslím takže auto už je dávno opraveno a právě Toyota si nechala proplatit od pojištovny 117 tis. :) jasan mohl sem si to nechat proplatit rozpočtem a pak opravit někde za levno ale když to byla chyba paní a platila to její pojištovna tak at to spraví Toyota originál díly :)
Dávali přední nárazník. PP blatník, PP světlomet, Nádržku ostřikovačů a nějaké lakýrnické práce atd.
A tak sem rád že to mám zdokumentováno neboť jednou až to auto budu prodávat tak pak můžu doložit jak to bylo nabouráno aa jak to bylo opraveno.
Airbagy nebouchly už to byla malá rychlost :)
Avensis 2.2 D-cat
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

hmm, 117k to si nechali pěkně zaplatit
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

To prave, kdyz oni vidi jako ze to pojistovna a ne clovek, tak se tam muze najit treba i dvere, vzpery, lak za pade.. .a tak.. :-) Ono je to docela promakana finta s temi opravami na pojistku, bohuzel pak kdyz clovek potrebuje neco rychle a levne od nich, tak nevidi a neslysi.. :-))))
Back in Czech.
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

jj máš recht. Mě chlapík nacouval do dveří a jen dveře byly špatný. No v Toyotě 37k a to před 4 roky.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Nj, prase, pani nekouka kam jede;)
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
m5t
Věčnej rejpal

Re: Moje nehoda Avensis

Příspěvek od m5t »

Atreides6 píše:.. Odhadnutá škoda u paní 20.000kč a u mě 117.000kč :) ...
To je teda mazec :shock: , asi nějaké pozlacené nejty museli použít.Já už si preventivné koupil použitý přední nárazník(1400,-) páč se mi jeví jako nejchoulostivější část při tukanci.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Atreides6
Manager Týmu

Příspěvek od Atreides6 »

Ono pro ilustraci. Asi měsíc před mou nehodu jsem se zajímal kolik stojí originál disk v Toyotě ten co mám na autě. 5ekli cenu 4.300 pro mě a pojištovně za disk vyůčtovali myslím 9.500kč tak asi tak :) ale jak říkám jednou až to budu prodávat tak je přeci jen lepší že to bylo spraveno v Toyotě originálně než co nejlevněji po vrakáčích a navíc to bylo tuknuto jen lehce.
Avensis 2.2 D-cat
Atreides6
Manager Týmu

Příspěvek od Atreides6 »

Jinak pánové jedna perlička. Když přijela policie tak se ptali na mou verzi a já řekl že předjíždím jsem vedle návěsu a najednou mi tam paní vjela. (nedala přednost) Ok jenže paní začala tvrdit že tak to nebylo že ona tam byla první a já až potom začal předjíždět tak Ok řekl jsem že pustím záznam s kamery na notásu a bylo hned jasno o tom kdo je viník. No nebýt té kamery tak je to na soudní tahanice a znalecké posudky. Takže kamera i s datovou kartou64Gbit mě stála 3.200kč dělá 8 hodin záznamu pak se sama přemazává. Takže nemít záznam tak možná by přišili vinu i mě.
Avensis 2.2 D-cat
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

To zas ne... Jak jsi brzdil a jak to bylo bourane je jasne co se stalo... :-) Oni jsou sice neochotni rozhodnout, ale aspon to napisou do protokolu.
Back in Czech.
vity
Člen Týmu

nehoda

Příspěvek od vity »

Já bych šel určitě do rozpočtu, u tak starého auta.Nové světlo + vyklepat blatník,přelakovat cena tak max. 20tis. 100tis to je šílenost.
Avensis T25 combi 1.8, 2007....Ex CarinaE 1.6(96)
Atreides6
Manager Týmu

Příspěvek od Atreides6 »

tak prvotní odhad opravy byl 85 tis. takže pokud bych to opravil co nejlevněji asi bych něco vydělal jenže jak říkám při následném prodeji bude určitě více zhodnoceno že vůz byl opraven originálně v Toyotě než že byla udělaná jen ta nejnutnější oprava bůh ví kde na koleně :) Přeci jen v tom vozím rodinu takže mi udělali geometrii navíc u nárazníku byly prasklé nějaké příchytky takže zase než to nějak látat aby Ti to pak na dálnici při 200km/h odletělo to nemá cenu riskovat. Takhle sfušovat opravu bych si troufl u manželčina auta se kterým se jezdí jen po městě :)
Avensis 2.2 D-cat
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Kde jsi přišel na to, že v Toy servisu mají patent na nejlepší opravu :shock:
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Atreides6
Manager Týmu

Příspěvek od Atreides6 »

Tak patent na nejlepší opravu netvrdím že mají ale rozhodně mají větší možnosti opravy než obyč servis. Ať je to originální vybavení dílny tak originální diagnostika + veškšeré manuály co se týče opravy mají možnost získat přímo od výrobce. Přeci jen většina servisů používá díly z Autokelly kdežto autorizovaný servis by asi těžko objednal světlomet nebo přední nárazník z nějaké druhovýroby.
S druhovýrobou sem si už užil. Koupil jsem si nové boční zrcátka neboď na mém modelu T25 po Faceliftu bylo prasklé blinkrové sklo a samostatné sehnat nešlo. Nejlevněji vyšlo na netu neoriginál ale velké zklamání při jízdě se zrcátka (skla) prostě třepala kdežto u originálních drží pevně a obraz při pohledu za vůz není roztřepaný. Takže jsem si sehnal originální díly a kvalita zpracování je opravdu znát.

Tímto netvrdím že Toyota servis je záruka kvalitně odvedené práce. Také jsou tam mechanici bez mozku co bez manuálu neumí ani otevřit dveře ale přeci jen je tam lepší šance případnou špatnou práci zreklamovat už zdůvodu aby si nezkazili reputaci.

A co se týče ceny tak věřím že pokud by to nešlo přes pojištovnu tak by to i v tom servisu zvládly udělat za nějakých 30tisíc
Avensis 2.2 D-cat
Odpovědět

Zpět na „Avensis“