Zdravím všechny držitele Toyoty , mezi než diky nevypočitatelnosti osudu již patřím (Toyota Starlet, 1994, 1.3 XLI, 55kW). Auto jsem získal od člověka, který ho dvakrat boural (jednou čelně na pravý světlomet a mírné bouchnutí z leva za dveřmi) a hlavně dost kašlal na údržbu.
Prvotní revize odhalila dosti problému - několik relativně vážných a plno drobností otravujících život. Část bych chtěl řešit sám, část bych svěřil nějakému servisu.
K drobnostem, co bych chtěl řešit sám:
* výměna stěračů - jsou tam nefunkční originální Toyoťácké (ve předu) - chycené dvěma šrouby (atipické). Koupil jsem nejaké noname, které by měly pasoval na tento model, v praxi blbě, nakonec jsem musel do pofiderních plastových držátek vrtat díru na šroub a přední stěrač před spolujezdcem klidové poloze moc nesedí. Neverim jim. Je jiná cesta, nez koupit originály?
* hlučný větrák ventilace - po vymontování se ukázálo, že jsou již krátké sběrací uhlíky. Značkový servis mně vymetl. Nejaké zkušenosti, kde je získat nebo z čeho získat?
* ulomená anténa - zde to budu asi muset řešit předěláním na šroubovací trn, nebo ji zaslepím a hodím anténu na střechu. Jiný nápad?
* zničená hadička ostřikovače - nutno řešit výměnou. Zdá se mi, ze hadička je vedena nějakým způsobem blatníkem a celkově se mě to zdá dosti nepřístupné, montáž komplikovaná. Má někdo zkušenosti s její výměnou?
Vážnější věci, které bych chtěl řešit ve vhodném servisu:
* výměna zadních tlumičů, minimálně pravý zadní pěkne tluče.
* výměna brzdových kotoučů a destiček
* případně další vážnější poruchy
Na co se soutředit, co bývá slabé místo u Toyot (mám hlubsi zkušenosti jen s Citroeny ....) ? Uvítal bych nějaký tip na servis (Praha, Středočeský kraj).
Díky všem, co poradí.
Náhradní stěrače,uhlíky ventilátoru,anténa .. tip na servis
-
- Člen Týmu
Zadne tlmice si mozes vymenit aj sam, je to tak polhodiny prace. Je to lahke, ak chces napisem ti postup.
Stierace - co tak vymenit len gumicky, to preto, lebo tie plastove drziaky sa ti mozu zlamat (mne uz 3X)
Hadicka ostrekovaca ide cez blatnik, nejaky pristup k nej by bol po odmontovani smerovky. Ja som ju nasilim vytrhol, teraz ju mam vedenu uplne inak(neskor budu foto)
Uhliky by som riesil vybrusenim z inych, daju sa kupit univerzalnych velkosti.
Stierace - co tak vymenit len gumicky, to preto, lebo tie plastove drziaky sa ti mozu zlamat (mne uz 3X)
Hadicka ostrekovaca ide cez blatnik, nejaky pristup k nej by bol po odmontovani smerovky. Ja som ju nasilim vytrhol, teraz ju mam vedenu uplne inak(neskor budu foto)
Uhliky by som riesil vybrusenim z inych, daju sa kupit univerzalnych velkosti.
Toyota Starlet jednacelatri Xli
Toyota Corolla E12
Yamaha XTZ660 Tenere
Toyota Corolla E12
Yamaha XTZ660 Tenere
-
- Člen Týmu
Zdravim Kici,
rámcový postup bych uvítal; jde me spise o to, co povolit jako první a v čem očekávat nějaké těžkosti. V souvislosti s tím bych rád vyměnil silenbloky uchycení zadních ramen a stabilizátoru.
Hadičku ostřikovače mám již koupenou, chystam se ji vyměnit během příštího týdne a asi ji take povedu mimo blatník; to s tím blinkrem mně nenapadlo.
Uhlíky jsem již vyřešil - přesně jak jsi řekl - vybrousil z dodanych univerzálů http://www.trafomot.cz.
Každopadně děkuji.
rámcový postup bych uvítal; jde me spise o to, co povolit jako první a v čem očekávat nějaké těžkosti. V souvislosti s tím bych rád vyměnil silenbloky uchycení zadních ramen a stabilizátoru.
Hadičku ostřikovače mám již koupenou, chystam se ji vyměnit během příštího týdne a asi ji take povedu mimo blatník; to s tím blinkrem mně nenapadlo.
Uhlíky jsem již vyřešil - přesně jak jsi řekl - vybrousil z dodanych univerzálů http://www.trafomot.cz.
Každopadně děkuji.
Little Owl
Toyota Starlet 1.3 XLi EP82 r.v. 95
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
Takze zadny tlmic ti drzi hore na 2 srubkach a zospodu jednou na drziaku.
Ja som to robil tak, ze dvihol som auto na dvihak, koleso nemusis davat dole, zhora odsrubujes, vlezies pod auto a odsrubujes spodok, kolik vybijes kladivkom. Kedze je tlmic naspanovany, tak by ti nemal vyskocit sam, ale treba pouzit silu. Ked uz ho mas vonku, tak potrebujes uvolnit pruzinu. Tak vrch (ten zarez na tycke) das do zveraku(aby sa ti to netocilo) a ides na to (pozor pruzina trochu vystreli). Ked ju budes dotahovat naspet, tak to nedotahuj velmi silno, lebo ja som to tak dotiahol, ze ked som to neskor chcel znova uvolnit, tak sa mi ten kolicek odlamal
a potom som mal velke problemy(musel som rozflexovat matku a kedze novy tlmic za 3500Sk, tak som mal pekne stiahnutu prdelku aby som to neposral). Pravdepodobne budes mat taktiez totalne zhnity vrchny drziak na pruzinu. Aj ja som mal, ale som to neriesil, ide to aj bez toho (- pac cm na vyske), ale ak chces byt dosledny, tak si predtym zozen nove.
TU si mozes pozriet ako som menil predne pruziny
Ty mas vzadu stabilizator? ja nemam ani vpredu, ak hej daj foto rad sa motivujem
Ja som to robil tak, ze dvihol som auto na dvihak, koleso nemusis davat dole, zhora odsrubujes, vlezies pod auto a odsrubujes spodok, kolik vybijes kladivkom. Kedze je tlmic naspanovany, tak by ti nemal vyskocit sam, ale treba pouzit silu. Ked uz ho mas vonku, tak potrebujes uvolnit pruzinu. Tak vrch (ten zarez na tycke) das do zveraku(aby sa ti to netocilo) a ides na to (pozor pruzina trochu vystreli). Ked ju budes dotahovat naspet, tak to nedotahuj velmi silno, lebo ja som to tak dotiahol, ze ked som to neskor chcel znova uvolnit, tak sa mi ten kolicek odlamal

TU si mozes pozriet ako som menil predne pruziny
Ty mas vzadu stabilizator? ja nemam ani vpredu, ak hej daj foto rad sa motivujem
Toyota Corolla E12
Yamaha XTZ660 Tenere
Toyota Corolla E12
Yamaha XTZ660 Tenere
-
- Člen Týmu
Zdravim Kici,
díky, behem ctrnacti dnu se do toho pustím. Ano mam tam příčný stabilizátor, udělám pak nějaké fotografie.
Co máš za typ podvozku - EP82 ? To by jsi mít stejné. Určité odchylky na podvozku měl snad jen Starlet v provedení
diesel kvůli výrazaně těžšímu motoru.
díky, behem ctrnacti dnu se do toho pustím. Ano mam tam příčný stabilizátor, udělám pak nějaké fotografie.
Co máš za typ podvozku - EP82 ? To by jsi mít stejné. Určité odchylky na podvozku měl snad jen Starlet v provedení
diesel kvůli výrazaně těžšímu motoru.
Little Owl
Tak to neviem, r.v je 93. Môj je trošku po buračke(spredu zprava), takže sa mohlo stať, že pri oprave nenamontovali predny stablilizator a o zadnom som cital jedine na australskom starlet fore, kde si ho dodatočne namontovali.
Tym priečnym stabilizatorom si myslel tu tyč, co ide križom? alebo nieco ine
Ja mam trošku športovejsi podvozok, takže ma stabilizátory zaujimaju, kedze ich nemam.
Tym priečnym stabilizatorom si myslel tu tyč, co ide križom? alebo nieco ine
Ja mam trošku športovejsi podvozok, takže ma stabilizátory zaujimaju, kedze ich nemam.
Toyota Corolla E12
Yamaha XTZ660 Tenere
Toyota Corolla E12
Yamaha XTZ660 Tenere
-
- Člen Týmu
Na zadni naprave krizova tyc napojena na tlumic. Cepy predniho stabilizatoru a jejich silenbloky muzes videt zde ... sakra, ted jim zrovna nechodi stranky ..... kdyz zadas Toyota Starlet a prislusny typ, najdes v kupe dilu i jejich obrazky ....
Little Owl