špatně ukazující tachometr po výměně podsvícení

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Mihal
Člen Týmu

špatně ukazující tachometr po výměně podsvícení

Příspěvek od Mihal »

Zdravím, potřebuju poradit. Vyměnil jsem žárovku podsvícení teploty motoru a po zapojení přístrojovky zpět mi po otočení klíčkem do polohy kdy se rožnou kontrolky povyskočila ručička tachometru z 0 kousek pod 20 tak na 18. Při jízdě kde denně jezdím kolem stejných radarů se mi potvrdilo že ukazuje tachometr o těch 18 víc. Říka jsem si, že jsem neodpojil baterku tak jestli to není tím. Dneska jsem to chtěl odpojit a zkusit restartovat. Prvně jsem natvrdo odpojil celou baterku pak vytáhl přístrojovku, odpojil oba konektory, chvíli počkal a v poloze už téměř usazených budíků jsem zapojil kabely zpět (už nebyla žádná točivá manipulace, ručička při zapojování ležela na 0), zapojil baterku a po otočením klíčkem se ručička vyhoupla už kus nad 20. Tak jsem ještě několikrát zkusil zapojovat a odpojovat kabely a verdikt je ten že teď vždy povyskočí na cca 32. tak jsem to tak zatím nechal. Čím to může být? Máte někdo podobné zkušenosti? dík za každou radu vedoucí k odstranění problému.
Ještě po nacvaknutí konektorů ručička otáčkoměru proběhne celé pole a spadne na 0 a ručička tachometru povyskočí na těch 32 a spadne na 0. a pak po otočení klíčem, či nastartovnání vyskočí na těch 32 a drží. otáčkoměr a ostatní budíky ukazují správně. dík M.
Corolla E 11 liftback 1,6 4A-FE rv.98
Odpovědět

Zpět na „Corolla“