zamykání a odemykání klíčkem ve dveřích

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
vospi
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

zamykání a odemykání klíčkem ve dveřích

Příspěvek od vospi »

Ahoj, po pěti letech jsem zkusil otevřít dveře Avika klíčkem a nejde to. Je to normální nebo to mám reklamovat? Záruka končí za 3 měsíce, tak se vás tu ptám. Klíč jde zastrčit ale již ne otočit. Ani zamknout, ani odemknout. Jen jsem to zkoušel, kdyby došla baterka a ejhle.

Díky za názory.
Avensis combi T25 D4D 150 ps, executive navi 12-2008
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Asi Ti dali jiný klíč, a teď jsi na to teprve přišel :D

Já když delší dobu používám čistě DO, tak se mi občas stane, že klíčem sice otočit lze, leč nereaguje to. Či to reaguje zmateně. Většinou pomůže důkladně to procvakat sem a tam.
Ve Tvém případě bych zkusil nejprve nějaké kvalitní mazivo, jestli zámek jenom nezatuhnul.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
gooffyy
Věčnej rejpal

Příspěvek od gooffyy »

Jasně že zatuhnul..
Já to měl podobný... je tam malá vůle a ten prach a ostatní povětrnostní vlivy dělají svý. :(
Já to celý prostříkal až z toho tekl černej hnus.. :wink:
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW
pmiks
Člen Týmu

Příspěvek od pmiks »

Tak to se mi stalo nedávno. Rozjela se mi synchronizace klíče s jednotkou v autě a dálkové ovládání nefungovalo. Myslel jsem si, že odemknu klíčem.. a ejhle, klíč zajel asi do poloviny a konec. Celkem jsem se vylekal, jak se dostanu dovnitř a co s tím budu dělat. Stačilo propláchnout dlouho nepoužívaný zámek a bylo to v pohodě. V servisu pak dálku sesynchronizovali.
Taky jsem slyšel, že pokud se někdo snaží dostat do zámku jinak než klíčem a rozháže v něm ty zoubky, je pak potřeba klíč zasunovat do zámku a pomalu s ním pocukávat. Zoubky prý pak naskáčí zpět do správné polohy a dostaví se kýžený výsledek. To je ale bez záruky, nezkoušel jsem to.
Toyota Corolla 1,6 Valvematic (132 k) 6st. man. převodovka, Active Trend+, super white 2, r.v. 2018
(ex) Toyota Avensis 2.0 D4D 85kW, Liftback, r.v. 2004
JirkaOP
Člen Týmu

Příspěvek od JirkaOP »

Vyřešil jsem to automatickou kontrolou funkčnosti zámku:
Já používám klíč s funkčním DO a manželka druhý klíč na kterém DO nefunguje. Zatím se do auta vždy dostala a skla jsou celá.
od 2009 Toyota Avensis Liftbag T25 2004 - 2.0 D-4D 85 kW
od 2018 Genesis 3.8 V6 232 kW
Odpovědět

Zpět na „Avensis“