Při těch vedrech klimatizaci na své T25 / 2009 nevypínám. Už moc nechladí i když to pořád stačí, ale nemám po ní rýmu.
V sobotu jsem takto nastartoval asi po 4 dnech nečinnosti auta. Po ujetí cca 500 m se mi najednou objevil z pravého středového výduchu větrání bílý kouř nebo pára. Asi jako když vyfouknete kouř z cigarety ( teda docela dost) cca 2-3 vteřiny. Okamžitě jsem klimatizaci vypnul, větrání běželo dál a kouř zmizel. Kouř byl bez chuti, zápachu. Po zastavení nebylo na autě nic poznat, připadal jsem si jako debil když jsem ho s hasičákem obíhal Po následném nastartování a ujetí cca 5 km mi to nedalo a pustil jsem klimošku. Funguje jako předtím.
Nemá někdo podobnou zkušenost? Vůbec netuším co to mohlo způsobit, ale na klidu mi to nepřidává
Muze to byt bud to, ze jsi mel prilis kondenzatu ve vymeniku klimy, nebo to + unik klimy.... Reseni je projit pod autem a zkontrolovat jak vypada hadicka odvodu kondenzatu z vymeniku (ucpama, spatna, zadna)... Dalsi bych hned skocil dofouknout klimu a zkontrolovat tesnost.
Mě se to občas stává. vypozoroval jsem, že je to v období velkých veder a vysoké vlhkosti vzduchu, např. po letním dešti nebo po bouřce. Poprvé se mě to stalo, když jsem jel z Itálie, teplota kolem 36 st. a najednou obrovská bouřka a slejvák. Po chvíli se mě začal valit bílý kouř z prostředních větráků. Dost mě to vylekalo. Vypnul jsem klimu a zastavil u nejbližší pumpy (naštěsti byla asi po 2 km). Když jsem otevřel kapotu motoru, objevil jsem klimatizační jednotku jako jednu velkou ledovou kouli. Stačilo nechat chvíli běžet motor na volnoběh, než led rostál, zavřel jsem kapotu a jel dál. Hned po návratu do Čech jsem dal auto do servisu. Nic nenašli a klimatizace dál šlapala jako hodinky. Mám Avensis rok výroby i koupě 2004 a od té doby mě to udělalo celkem asi 6x. V servisu následně nikdy na nic nepřišli, přesto že prolezli klimatizaci do detailu. Zpočátku mě to vždy vylekalo, dnes vím, že pokud se to stane, stačí i za jízdy na 10 - 15 min. klimatizaci vypnout, a pak mám zase třeba rok pokoj. Ale velmi by mě zajímala příčina tohoto stavu.
Toyota Corolla 1,6 Valvematic (132 k) 6st. man. převodovka, Active Trend+, super white 2, r.v. 2018
(ex) Toyota Avensis 2.0 D4D 85kW, Liftback, r.v. 2004
taky se mi to stalo cestou do chorvatska asi před koncem jizdy se vyvalil dym jak s cigaret zapalenych najednou..avendak 98,od te doby nic...ale chladilo to..