zlé štartovanie - benzínový motor
zlé štartovanie - benzínový motor
nazdar chlapi. v aute mám motor 2.0 VVTi 1AZ-FSE, 108 kw. r.v. 2005, najazdených cca. 170 000 km. problém sa začal asi pred mesiacom, keď som naštartoval až na tretí pokus. pri štarte sa motor pretáčal, ale ani len náznak toho že by to chcelo chytiť. na tretí krát to chytilo, ako by sa nič nestalo. potom bol si týždeň pokoj a opakovalo sa to znovu a dá sa povedať, že je to tak s prestávkami doteraz. skrátka stáva sa to asi jeden až dva krát do týždňa, ale s tým, že sa tie štarty len zhoršujú, resp. predlžujú niekedy to chytí až na 10 pokus. sviečky som dal pre istotu vymeniť, ale nepomohlo. diagnostika neukazovala na žiadne problémy. iba raz keď motor zdochol počas jazdy, tak sa rozsvietila kontrolka motora. diagnostika ukázala chybu P0192 - tlak palivového systému. známy čo mi opravuje auto mi oznámil, že asi bude treba vymeniť snímač tlaku paliva, alebo dokonca celú vstrekovaciu rampu, čo by teda iste stálo nehorázne peniaze, ale aj tak nemám istotu, že to bude v tom. no moc sa do toho nevyznám a preto sa pýtam na vaše skúsenosti príp. rady. k veci ešte môžem uviesť, že auto počas jazdy ide normálne, ťah má dobrý, spotreba nezmenená. skrátka len tie štarty. teraz sa neviem spoľahnúť na to auto, že či ma niekde náhodou nenechá.
Avensis 2.0 VVTi, 2005
-
- Věčnej rejpal
- CommonUser
- Věčnej rejpal
na zvolávačke ohľadne paliv. systému som bol začiatkom minulého roka. aj tam vtedy niečo menili a tiež na ňu nezabudnem, lebo mi tam nabúrali s autom . ale to je iný príbeh. dnes som to skúšal štartovať cez káble, no nepomohlo. zajtra odťahujem auto mechanikovi a už to nechám na ňom, nech niečo vymyslí. potom dám vedieť.
Avensis 2.0 VVTi, 2005