Vypis : Headlight leveling

vše ohledně modelové řady Avensis
Kohut
Člen Týmu

Vypis : Headlight leveling

Příspěvek od Kohut »

zadravim vsetkych , som tu novy chcel by som sa spytat co odporucite ked mi na palubnom pc vypisalo : Headlight leveling
Bude to nieco s tym automatickym nastavenim xenonov ?

Toyota Avensis , 2,2 130 KW 2007
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

ano... budou to buď kontakty nebo celé nastavovače na zadní nápravě.

Ok, beru zpět.. .:-)))) nemám, nevím... :-)))) odhaduji...
Naposledy upravil(a) aczasa dne stř 25.05.2011, 09:48, celkem upraveno 1 x.
Back in Czech.
ToyDrive
Manager Týmu

Příspěvek od ToyDrive »

To se objevi po kazdem startu!
Nastavuje se vyska svetel dle zateze zadni napravy.
Vse OK, don't worry, be happy.
CarinaE Sedan '97 1,6 16V (78kW) prvni laska
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
Kohut
Člen Týmu

Příspěvek od Kohut »

No hej , lenze mi to tam stale svieti ako vystraha tak si to budem musiet dat opravit . :cry: asi mi to budu vediet zistit iba v servise Toyota co ?
Diky za odpoved :)
ToyDrive
Manager Týmu

Příspěvek od ToyDrive »

Tak to reknu hned :wink: Kdyz to porad sviti tak to OK neni.

Mozna kously servo u toho svetla. Zkus otevrit motor a nech nekoho otocit klickem. (pouze do prvni polohy, at nejses na placku!) Ty serva na svetlech by mely zabzucet. Je tam i trimmer na nastaveni svetel. Zkus otocit o jednu otacku a pak vrat do puvodniho stavu.

Pripadna oprava je problem. Muze to byt kontakt, zatuhly servo a nebo mrtvy servo. Novy asi nebude nejlevnejsi.
Good luck.
Tib
Navigátor

Příspěvek od Tib »

Oj to jsem rád že to v autě nemám

co se tam nenamontuje to se pak nepose..
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

Tib: jenze kdybychom takhle premejsleli ad absurdum tak chodime pesky...
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
tqa
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypis : Headlight leveling

Příspěvek od tqa »

Kohut píše:No hej , lenze mi to tam stale svieti ako vystraha tak si to budem musiet dat opravit . :cry: asi mi to budu vediet zistit iba v servise Toyota co ?
Zdar,

pocas poslednych horucich dni mi tiez na palubnej svieti rovnaka chybova hlaska... ale ako tak citam, nenachadzam nejaky popis riesenia...

Kohut: ako si to napokon doriesil, v com bol problem v tvojom pripade?

Vdaka za info. T.
TOYOTA Avensis 2,2 D-CAT, 130kW, 2006
TOYOTA Yaris 1,33 Dual VVT-i, 2012
ToyDrive
Manager Týmu

Příspěvek od ToyDrive »

Ja to opravil sam. Kdyz zvednete auto je jeden snimac na predni a jeden na zadni naprave. Staci povolit 4ks sroubku a vevnitr vymenit pruzinky. Ja pouzil perko z propisky a svete div se funguje v poho.
Doporucuju pred uzavrenim cely napaplat vazelinou at se tam znovu nedostane voda. Je to vymysleny na .....
tqa
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tqa »

ToyDrive píše:Ja to opravil sam. Kdyz zvednete auto je jeden snimac na predni a jeden na zadni naprave. Staci povolit 4ks sroubku a vevnitr vymenit pruzinky. Ja pouzil perko z propisky a svete div se funguje v poho.
Doporucuju pred uzavrenim cely napaplat vazelinou at se tam znovu nedostane voda. Je to vymysleny na .....
Hm, je to veru vymyslene na ... nastavovanie svetiel blblo castejsie.. raz po nastartovani a zapnuti sa nenastavili do spravnej vysky.. a cely cas svietili iba dolu, snad max 10m pred auto.. potom sa "samovolne" sklon upravil.. naposledy ked som menil olej mi technik povedal, ze nastavil som vam aj svetla.. teraz pre zmenu to urobilo naopak.. sveti dohora.. :(

Momentalne hlaska zasvieti uz po zopnuti kluca do prvej polohy. A po zapnuti svetliel nieje uz vobec pocut servomotorceky.. a svietim kamsi dohora.. :(

Este si spominam, ze ked mi to urobilo prvy krat, auto stalo na nerovnom povrchu, a po asi prvych 10minutach jazdy, ked som vysiel na dialnicu hlaska zhasla.. na druhy den uz ale svietila pernamentne..

Skusim prestudovat servis manual, kde najst aspon tie senzory..
tqa
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tqa »

ToyDrive píše:Ja to opravil sam. Kdyz zvednete auto je jeden snimac na predni a jeden na zadni naprave. Staci povolit 4ks sroubku a vevnitr vymenit pruzinky. Ja pouzil perko z propisky a svete div se funguje v poho.
Dnes som sa stavil v servise TOYOTA, po posisani problemu vysli majstri k autu... Technik popisal, ze to bude len jednym z tych dvoch snimacov.. tak ako ste popisal treba rozobrat a prezriet v akom su stave.. Aj ked mi rovno povedali, ze pokial tam bola voda tak to je urcite v prdeli. A treba pocitat s novym.. cenu spominali tak 200Eur za kus :D ..Hmm
Spominali este, ze je mozne ze sa tam vydrala kontaktna ploska v mieste, v ktorej sa to bezne udrziava za normalnej jazdy.. co by potvrdilo to, preco sa hlaska deaktivuje, ci uz jazdou z alebo do kopca.. aj mierneho..

Tak nic.. idem sa s tym popatlat..

ToyDrive,
Zaujimalo by ma ale na co si pri tom naoko lahkom ukone dat pozor,
pristup k tym 4rom skrutkam az taky paradny zas neni..

A ozaj ako dlho uz funguje riesenie s pruzinkami z propisiek?

Vdaka.
tqa
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tqa »

Tak som sa na to dnes pozrel..
Najskor som demontoval predne, to ale naoko vyzera v poriadku, akurat boli trocha malo vydrate kontaktne plosky.
To som len Kontaktom precistil.. na okraj a tesnenie dal vazelinu a dal naspat..

No a potom som sa dostal k zadnemu..
uz pri demontazi kladlo odpor pri pokuse s nim pohybat.. a po rozobrati bolo vsjo jasno :( pri cisteni kontaktov ku konektoru sa z tolkej hrze este aj jeden odlomil.. a to som si fandil, ze tie tri pruzinky problem nebudu..
tqa
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tqa »

Este foto, keby niekoho zaujima ako to vyzera:

http://www.ulozto.cz/xisMHxh/toyota-ave ... ensors-jpg
Kohut
Člen Týmu

Re: Vypis : Headlight leveling

Příspěvek od Kohut »

tqa píše:
Kohut píše:No hej , lenze mi to tam stale svieti ako vystraha tak si to budem musiet dat opravit . :cry: asi mi to budu vediet zistit iba v servise Toyota co ?
Zdar,

pocas poslednych horucich dni mi tiez na palubnej svieti rovnaka chybova hlaska... ale ako tak citam, nenachadzam nejaky popis riesenia...

Kohut: ako si to napokon doriesil, v com bol problem v tvojom pripade?

Vdaka za info. T.

Cau , prepac za neskoru odpoved nebol som tu ale ja som mal vtedy poskodene kabliky dakde na podvozku tak len tie sme dali dokopy a bolo vsetko v poriadku.
Kohut
Člen Týmu

Příspěvek od Kohut »

tqa píše:
Hm, je to veru vymyslene na ... nastavovanie svetiel blblo castejsie.. raz po nastartovani a zapnuti sa nenastavili do spravnej vysky.. a cely cas svietili iba dolu, snad max 10m pred auto.. potom sa "samovolne" sklon upravil.. naposledy ked som menil olej mi technik povedal, ze nastavil som vam aj svetla.. teraz pre zmenu to urobilo naopak.. sveti dohora.. :(

Momentalne hlaska zasvieti uz po zopnuti kluca do prvej polohy. A po zapnuti svetliel nieje uz vobec pocut servomotorceky.. a svietim kamsi dohora.. :(

Este si spominam, ze ked mi to urobilo prvy krat, auto stalo na nerovnom povrchu, a po asi prvych 10minutach jazdy, ked som vysiel na dialnicu hlaska zhasla.. na druhy den uz ale svietila pernamentne..

Skusim prestudovat servis manual, kde najst aspon tie senzory..

Cau Tqa, momentalne mam presne ten isty problem . Zapnem svetal a hned mi vypise error headlight leveling , po nejakych 10 km mi to zmizne . Bude to tym snimacom a kontaktmi vo vnutri ? Tiez sa mi bezne stava ze naplnim kufor a svetla mi spadnu, vidim potom tak na 3 metre . Ale to tiez len tak ako kedy raz za cas .
Dik
Odpovědět

Zpět na „Avensis“