jj motor když běží tak cinká-jak otevírají vstřiky a vysokotlaká pumpa....u tohodle přímovstřiku je to znát víc než u klasickýho FE motoru.
FW netušim kdo by dokázal přehrát....Motor má najeto 28000 km
2x jsem byl nabourán a jako náhradní auto jsem nafasoval Oktavii kombi TDI 1,9 plná výbava. Nabízí se srovnání. Takže, zvuk motoru hrůza, navíc vibrace. Hlučnost poměrně vysoká. Ovládání slušné, ovládání příslušenství - tempomatu, klímy atd. výborné, spotřeba vynikající, asi o 1,5 litrů na 100 km lepší než u mého Avensise na srovnatelných trasách. Mnohem línější, ale to je pochopitelné. Místa méně, ale dá se. No, jsem rád, že už konečně zase jezdím ve svém. Jinak veliká pochvala pro Havarijní službu (tel.1225 celostátně). Postarali se kompletně vzorně o vše. Vzhledem k tomu, že jsem nebyl viníkem, vše jde na vrub zákonné pojistky viníků včetně náhradního vozu. Doporučuji.
hanz píše:okrem Yarisa 2013 som este nevidel presny PP od toyoty..
Tohle jsem uz taky nekde cet, ale byl bych opatrny - zatim teda jedno tankovani jaro nedela, ze, ale rozdil cinil 0.5l/100km (ve prospech PP) - tedy stejne jako bezne Avensis...
Toyota Avensis T27 2.0 VVT-i kombi, 112 kW, r.v. 2011
Toyota Yaris HSD Style, r.v. 2013
na yarise mam vyjazdenych cca 10 nadrzi, zatial je to pomerne presne. Hlavne som si totalne zvykol na parkovaciu kameru a Toyota touch - ten mi bude v avensise chybat..
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
Jak jsem jiz rikal asi milionkrat.... PP pocita spotrebu na zaklade veci, ktere kdyz se vhodne sejdou, tak muze ukazovat naprosto shodnou s realnou, stejne tak jako ukazovat bezproblemu o 0.5L vyssi nebo nizsi. Je totiz pouze otazkou toho, jak pracuje algoritmus na vypocet v PP a jaka cidla ma PP k dispozici...
asi záleží jak je často PP nulován. Např. já ho nuloval naposled loni v srpnu před dovolenou. Za ten cca rok se spotřeba dle PP ustálila na 6,3 dlouhodobě (před dovolenou ukazoval 6,0 na dovolené to bylo 5,1) A pak záleží jak s autem jedu. Když jedu delší trasu a rozumně tak není problém aby spotřeba dle dotankování byla s přesností na 0,1 oproti PP. Na jiné nádrží kde je třeba velký podíl jízdy ve městě a mimo město svižněji tak je spočítaná spotřeba např. o 0,6l větší oproti PP.