Takže krátké zhodnocení handsfree BT
Motorola TK-30:
- jak
bloodymirko píše na začátku, jak jsem zjistil z různých internetových recenzí a nakonec se i sám přesvědčil, jedná se o kvalitní sadu. Je tedy s podivem, proč Motorola tento výborný produkt již nevyrábí a nedělá pro něj dále podporu
- zvuk je výborný a asi opravdu předčí i Parrot. Já dobře slyším volajícího a on slyší dobře mě(ani netuší, že volám z auta). I když tady není, na rozdíl od Parrota, extra nastavení hlasitosti pro mikrofon a extra pro hovor, asi je to nastaveno automaticky, ale dobře
- kupodivu je zvuk velmi dobrý i z USB(přehrávaní přes BT a jack jsem nezkoušel). Měl jsem předtím 3 zařízení s USB vstupem (jednou Sony s Parrot modulem, jednou samotný Parrot a jednou "normální" autorádio) a jednoznačně tato Mororola strčí všechny do kapsy, co se kvality zvuku týče. Přehrávání je možné i po složkách
- vše je v češtině, i ID3 tagy, čeština je v pořádku
- jdou dokonce čít i SMS zprávy a to nejen právě příchozí, ale i ty staré. Je to formou běžícího textu, což je dobře, bohužel ale začátek zprávy se rozběhne příliš rychle(takže se nestačí přečíst), pak se posuv trochu zpomalí a zprávu jde normálně číst. Na zprávu lze i reagovat - buď vytočením odesílatele, anebo také zprávou - co je předdefinována v telefonu
- vedle hlasového vytáčení(u mého telefonu moc nepoužitelné), nebo zvolením z Telefonního seznamu, lze zadat čísla i ručně (otáčecím kolečkem) - což je příjemný bonus
- ovládací jednotku s displejem lze namontovat i obráceně, v menu přístroje se to navolí
- nastavování, pohybování se v menu, vše je v pohodě, žádný problém
- má to paměť na 2 telefony, jeden lze určit jako primární a lze volat z obou dvou(je třeba ovšem samozřejmě nejprve zvolit ten, z kterého se má volat)
- má to jen jedno(na rozdíl třeba od Parrot, jak píši výše) nastavování hlasitosti, pro všechno. Pro někoho to může být plus, pro někoho mínus. Děje se tak ovšem velice jednoduše - otáčecím kolečkem.
Tak, a teď jedno velké mínus: už dvakrát se mi to zaseklo, při přehrávání z USB. Zůstala tam viset položka Hudba, autorádio bylo samozřejmě vypnuté a z repráků ticho. Prostě se to kouslo. Vypnutí klíčku nepomáhá, sada se automaticky nevypne, displej svítí dál. Ani po zapnutí klíčku se nic nestane. Musel jsem v prvním případě odpojit baterku(nevím kde je k tomu pojistka) a po druhé mě napadlo, že vlastně u té řídící jednotky, co ji mám v kastlíku spolujezdce, má samotná sada dvě pojistky. Tak jsem "vypáčil" kastlík(co je to vlastně na té pravé straně zevnitř kastlíku za plastovou rouru- vypadá to jako nějaký malý tlumič?)a vytáhl pojistky.
Stalo se to tedy při přehrávaní USB, kdy jsem chtěl nějakou jinou písničku a mačkal jsem knoflíky. Teď po druhé se to stalo při přidržení spodního knoflíku(pro
bloodymirko: to jsem právě přišel na to, jak se rychle dostat z přehrávání USB zpět na autorádio - stačí dlouze zmáčknout spodní knoflík). Nevím , čím to je, ale je to velmi nepříjemné a kazí to celkově výborný dojem této vynikající sady. Je docela možné, že je to samotnou USB flaskou - mám tam 32Gb je je zaplněná na 7GB. Zítra zkusím novou flasku, přijde mi 16GB, jiné značky. Pokud by se to ale opakovalo, bylo by to nemilé...
Jinak tedy ještě jednou děkuji
bloodymirko za výborný tip.