Tempomat a spotřeba
-
- Věčnej rejpal
Moje spotřeba se momentálně pohybuje cca kolem 7,2 l/100km.....Jezdím svižným tempem a sem tam je potřeba motor provětrat k červeným číslům otáčkoměru aby nezlenivěl.....Uvádět tady spotřebu na pět desetinných míst mně příjde trochu ulítlý....Vždyť litr benálu nebo nafty stojí kolem 37,- a jestli najedu na sto kilometrech o litr víc je směšná položka.....Ale jestli tady z většiny jezdíte jak důchodci, jak je libo......Já se raději svezu.... 

Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
Tady se to jmenuje Tempomat a spotřeba, takže pokus byl k tématu.
Já se taky radši svezu a protáhnu to, vždyť to tak krásně jede!
Ale když vezmu trasu 100km, tak ji při průměrné rychlosti 140 dám za 42min, při 120 za 50min, litr a půl dolů na spotřebě..no tak vyjet o osm minut dřív, ušetřil jsem 50Kč. Je mi jasné, že si z toho nikdo na zadek nesedne, ale má to svoji logiku. To je jako jezdit Pendolinem za dvě stovky navíc, protože ušetřím 20min na cestě (??).
Ale ke spotřebě-chtěl jsem vyzkoušet, jestli se přiblížím těm legendárním TDI hodnotám..a to se ukázalo, že bez problému, i na tempomat

Ale když vezmu trasu 100km, tak ji při průměrné rychlosti 140 dám za 42min, při 120 za 50min, litr a půl dolů na spotřebě..no tak vyjet o osm minut dřív, ušetřil jsem 50Kč. Je mi jasné, že si z toho nikdo na zadek nesedne, ale má to svoji logiku. To je jako jezdit Pendolinem za dvě stovky navíc, protože ušetřím 20min na cestě (??).
Ale ke spotřebě-chtěl jsem vyzkoušet, jestli se přiblížím těm legendárním TDI hodnotám..a to se ukázalo, že bez problému, i na tempomat

T25 2.0 D-4D 93kw /2006/
-
- Věčnej rejpal
No hrana to není......Není problém se dostat k 9 litrům, ale to už je závodní styl mladých a nerozvážných.......aczasa píše:Hmmm.. tak ti nevim, ale litr na sto je pomerne dost, obzvlast, kdyz tech stokilometru najedes za den vice a to kazdy den. Na druhou stranu 7.2 u tveho auta je vcelku slusna spotreba, jeste to neni zadne dovadeni..)))) Nebo snad rychla drava agresivni jizda..
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
- extremehany
- Věčnej rejpal
za 9 když jedeš hranu ?? já když mondeu co byla též 1,8i když sem jel opravdu na hulváta a pořádně ho hnal nebyl problém se motat mezi 12 - 15 litryRoman Jašek píše:No hrana to není......Není problém se dostat k 9 litrům, ale to už je závodní styl mladých a nerozvážných.......aczasa píše:Hmmm.. tak ti nevim, ale litr na sto je pomerne dost, obzvlast, kdyz tech stokilometru najedes za den vice a to kazdy den. Na druhou stranu 7.2 u tveho auta je vcelku slusna spotreba, jeste to neni zadne dovadeni..)))) Nebo snad rychla drava agresivni jizda..
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
mám teď možnost nějakýho srovnání Avensis T25 2004 1AZFSE motor spotřeba 6.8L
Avensis T25 2.2 Dcat 7.1L
Golf TDi 5.8L
vše ježděno stejnou trasou 40km dálnice - 120 tempomat a 25km přes prahu
vše s klimou .
Dcatem se mi míň nepovedlo s golfem se dokážu dostat i pod pět a benzínovej avík oproti psanejm 8.1L od výrobce celkem slušný-mile mě to překvapilo
Avensis T25 2.2 Dcat 7.1L
Golf TDi 5.8L
vše ježděno stejnou trasou 40km dálnice - 120 tempomat a 25km přes prahu
vše s klimou .
Dcatem se mi míň nepovedlo s golfem se dokážu dostat i pod pět a benzínovej avík oproti psanejm 8.1L od výrobce celkem slušný-mile mě to překvapilo

specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
Jo JO... 1AZ-F(S)E motor je proste super technika v tomto smeru, navic jeste v 2004 a 2005 Japka neblbla hlavu zakaznikovi se super syntetickou spotrebou, takze kdyz se to nejak clovek nauci, tak dosahne bez vetsich omezeni na psanou nebo dokonce litr pod psanou kombi spotrebu. .... Tem dnum je bohuzel davno konec...
Back in Czech.
njn až na ten zvuk.....motor benzínovej cinká-vstříčky.
specializovaný servis Toyot tel 777193983