nafta bez bio slozky

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
1ac0
Navigátor

nafta bez bio slozky

Příspěvek od 1ac0 »

koho by to zaujimalo tak na cerpackach euro oil sa da kupit nafta bez biozlozky. su to cerpacky firmy cepro:

https://www.ceproas.cz/optimal-diesel

dnes som natankoval siestu nadrz, po vyjazdeni predchadzajucich piatich mi prestali kolisat volnobezne otacky (vyzeralo to akoby plavali pri 800 ot/m v rozsahu +-50 otacok), starty su o nieco lepsie a znizila sa o nieco malo spotreba. pri poslednej ceste cb-horn-vieden-ba-bb + nieco jazdenia po bb som na jednu nadrz spravil 1140km (57litrov - po hrdlo).

poznamka: nie som akcionarom cepra :D
Toyota Avensis T25 kombi - D4D 93kW, 2008
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

a zkoušels jezdit na maxxmotion ? Nechápu jak můžou prodat naftu úplně bez bio složky, když je zákonem přímo stanovené procento kolik tam toho musí být
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

Jak je možné prodávat čistou naftu, když povinnost přimíchávat biosložku do paliv nařizuje zákon? Řešení je ve vedlejším stojanu, který nabízí čisté biopalivo. Zákon totiž neříká, že podíl biosložky musí být v každém prodaném litru, ale v celkovém prodaném objemu pohonných hmot. Vlk ekologických směrnic se nažere a koza (motor našeho auta) zůstane celá.

http://www.ceskapozice.cz/domov/ekologi ... -bioslozky

:twisted:

Akorát by mě zajímalo, co budou dělat s tím, že si každý bude brát optimal diesel a vedlejší stojan s biopalivem bude zarůstat mechem. Navrhuji řešení - do auta si natankujete naftu za předpokladu, že si přivezete i friťák a natankujete si i do něj :)
TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW (12/2006)Obrázek
Yxo
Člen Týmu

Příspěvek od Yxo »

uzasny napad.
kreativita statnych uradnikov, ktori sa vycvicili v "spravnom" vyuzivani eurodotacii sa v tomto pripade pouzila aj pre celu spolocnost.
klobuk dole.
Toyota Avensis Sedan 2008 2,2 D-CAT 130 kW
1ac0
Navigátor

Příspěvek od 1ac0 »

extremehany píše:a zkoušels jezdit na maxxmotion ? Nechápu jak můžou prodat naftu úplně bez bio složky, když je zákonem přímo stanovené procento kolik tam toho musí být
skusal, prislo mi to ziadny rozdiel oproti verve - ako amater sa riadim dvoma vecami: zvukom motora a spotrebou. ked som natankoval maxxmotion v cr a obycajnu naftu v nemecku tak ta obycajna v nemecku bola lepsia, spotreba mi takmer okamzite klesla o 2-3 deci.

mozu, zakon hovori o celkovom objeme ale nic nehovori o tom ze musi byt aditivovany kazdy liter.
Toyota Avensis T25 kombi - D4D 93kW, 2008
mirofec
Člen Týmu

Příspěvek od mirofec »

V zime som mal podobný problém ako veľa ľudí tu na fóre - problematické štarty v mrazoch. Môj garážík mi hovoril "ako v drvivej väčšine prípadov bude to naftou, bio zložka zalepuje vstreky". Jazdím niekoľko krát mesačne trasu B. Bystrica - Praha a niekedy začiatkom marca tohto roku som začal tankovať naftu bez Bio zložky na Prahe 4, je tam čerpačka EuroOil. Prvé dve nádrže žiadna zmena, už pri štvrtej som aj v -20 naštartoval bez problémov na prvé "škrtnutie". Už verím tomu, že problémy spôsobuje repka v nafte, navyše sa pohybujem trošku v "obore" ako obchodník a viem, že spôsob akým Nemci prepracovávajú biooleje (majú modernejšiu technológiu) je odlišný os spôsobu akým sa to robí v ČR (aj Slováci berú z ČR).
Avensis 2007 93kW, komplet v koži
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Ja v zime tankoval MaxxMotion na pankraci a ani při -27°C nebyl problém. Celou zimu žádné cukání, žádné špatné starty, nic takového.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

od te doby co jezdim na MaxxMotion se mi nikdy nestalo ze bych v zime mel jakykoliv problem se starem, kdyz sem jezdil na benzinu tak pri -15 a min problem obcas nastal
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

založil jsem na to nové téma přímo v sekci Palivo
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewforum.php?f=73

může to zajímat více lidí napříč forem.
Pište prosím případně Vaše další zkušenosti tam.
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
Odpovědět

Zpět na „Avensis“