Pánové, mám takový menší problém. Když jedu delší dobu do kopce nebo střídavě do a z kopce, tak se mi na palubce rozsvítí kontrolka motoru. Pak auto okamžitě přestává jít plynule za plynem. Někdy kontrolka zhasne po 5 minutách klidné jízdy po rovině, jindy svítí eště hodinu. Poslední dobou jezdím velice často cestu Brno Uh. Hradiště a zpět. Je to přinejmenším nepříjemné, když mě v Buchlovských horách začne předjíždět plně naložený kamion. Tímto bych vás chtěl požádat o pomoc, protože moje zkušenosti a manuální zručnost zamrzla na výměně žárovek
Jinak je to Toyota Carina E 1,6 16V 85kW 1992 (bez otáčkoměru) 4A-FE
Už jí taky táhne na 400 takže má nárok na nějaké ty chybičky
Já měl kdysi podobný problém u auta s peetchou R9. Když jsem jel do kopce, nebo z kopce a měl v nádrži míň než polovinu benzínu,auto se začalo chovat, jako kdyby mi docházel benzín i ukazatel šel dolů,rozsvítila se kontrolka rezervy a po chvíli mi "došel" benzín i když jsem měl v nádrži ještě 25 l. Asi 4 měsíce jsem to řešil, měnil plováky až nakonec jsme přišli, kde zakopali psa. Problému předcházela demontáž nádrže a její otryskání a nový nátěr.Cocot, co nádrž otryskával na ni šlápl a trochu ji přimáčkl. Pak, když ubývalo benzínu, tlak kapaliny na plovák klesl a mezerou, která po promáčknutí ještě mezi dnem nádrže a plovákem zbyla již nestačilo palivo protékat a plovák se přisával,až se uzavřel přivod paliva zcela. Možná je problém jinde, ale podle mne souvisí s náklony auta do a z kopce, hledal bych problém v této příčinné souvislosti.
Subaru Forester 2,0 Active 116kW r. 2007
Toyota RAV4 2,0 94kW r. 1994