Pozdrav a postřehy z koupě ojeté T25 D-CAT 130kW
vyjel jsem cvicne jednu nadrz OMV Maxxmotion..... nevsim sem si ze by se auto chovalo jinak, ze by bylo tissi nebo tak neco, jen spotreba byla na 100 km o tri deci lepsi, ale to mohla bejt nahoda, tak nevim
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
- extremehany
- Věčnej rejpal
To, ze vif zamrzne pri -15 a nafta pri -20 neznamena, ze ich splocna zmes zamrzne v najhorsom pri -20. Konkretny priklad voda a etylen glykol.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ethylene_glycol#Antifreeze
Pre istotu pre tych, co nerozumeju jednoduchej tabulke, voda mrzne pri 0, glykol pri -12 a vo vhodnej zmesi pri -50.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ethylene_glycol#Antifreeze
Pre istotu pre tych, co nerozumeju jednoduchej tabulke, voda mrzne pri 0, glykol pri -12 a vo vhodnej zmesi pri -50.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
- extremehany
- Věčnej rejpal
už to tu je pospáno několikrát a pravidelně jak se ochladí se někdo najde kdo se vzteká že mu zatuhl VIF, ale ať si zkusí jako já vzít dvě sklenice s naftou a do jedné přidá VIF a vrazí to do mrazáku...ravka píše:konkrétne pre všetkých.
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
Po odmlce mám první "issue", celkově zatím velká spokojenost, nedávno jsem ale objevil jak doufám jenom menší vadu - ubývá mi chladící kapalina. Po nějaké době je v nádržce pod ryskou a v interiéru mi začne "žbluňkat"
Snad to nebude netěsnost v motoru apod., byl jsem se optat v toyotě a maník mi říkal, že se jim to u T25 stávalo a že to bývá většinou pouze špatné víčko, po výměně se problém vyřeší. Takže objednávám a podělím se, jak to dopadlo... Tuším, že se to tu v nějakém vlákně řešilo, tak budu referovat asi tam..
Hezký den všem.

Hezký den všem.
ako sa to pisalo x-krat, na 99,99 je to podfuknute tesnenie, v horsom pripade prasknuta hlava. aj ja som to mal, ubytok chladiacej zmesi a bublinky po nastartovani.Honza K. píše:Po odmlce mám první "issue", celkově zatím velká spokojenost, nedávno jsem ale objevil jak doufám jenom menší vadu - ubývá mi chladící kapalina. Po nějaké době je v nádržce pod ryskou a v interiéru mi začne "žbluňkat"Snad to nebude netěsnost v motoru apod., byl jsem se optat v toyotě a maník mi říkal, že se jim to u T25 stávalo a že to bývá většinou pouze špatné víčko, po výměně se problém vyřeší. Takže objednávám a podělím se, jak to dopadlo... Tuším, že se to tu v nějakém vlákně řešilo, tak budu referovat asi tam..
Hezký den všem.
Avensis T25 2007 WG, 2.2 D-CAT, 130 kW
- extremehany
- Věčnej rejpal
jelikož je to D-CAT, který trpí na těsnění pod hlavou, tak bych hledal chybu tam...Honza K. píše:Po odmlce mám první "issue", celkově zatím velká spokojenost, nedávno jsem ale objevil jak doufám jenom menší vadu - ubývá mi chladící kapalina. Po nějaké době je v nádržce pod ryskou a v interiéru mi začne "žbluňkat"Snad to nebude netěsnost v motoru apod., byl jsem se optat v toyotě a maník mi říkal, že se jim to u T25 stávalo a že to bývá většinou pouze špatné víčko, po výměně se problém vyřeší. Takže objednávám a podělím se, jak to dopadlo... Tuším, že se to tu v nějakém vlákně řešilo, tak budu referovat asi tam..
Hezký den všem.
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Honza K. píše:Po odmlce mám první "issue", celkově zatím velká spokojenost, nedávno jsem ale objevil jak doufám jenom menší vadu - ubývá mi chladící kapalina. Po nějaké době je v nádržce pod ryskou a v interiéru mi začne "žbluňkat"Snad to nebude netěsnost v motoru apod., byl jsem se optat v toyotě a maník mi říkal, že se jim to u T25 stávalo a že to bývá většinou pouze špatné víčko, po výměně se problém vyřeší. Takže objednávám a podělím se, jak to dopadlo... Tuším, že se to tu v nějakém vlákně řešilo, tak budu referovat asi tam..
Hezký den všem.
Mal som ten istý problém na T25 2,2 110kW. Tiež mi v jednom origo servise vraveli že to je viečko nádržky, tak som kúpil nové viečko za 25€ (sialena cena) a nepomohlo to. Potom som rozposlal do všetkých toyota servisov v SR že aký mám problém. Z jednej jedinej sa mi ozvali v BA (PPC Team Toyota). Povedali že vedia o tomto probléme, že to mám doniesť na test. Tak som doniesol a zistili že to je výrobný vada motora. Tak vymenili komplet motor (od prevodovky hore). Ja som hradil len náplne a dáku prácu. Od vtedy mám už pokoj. Takže mám jedno úplne nové viečko navyše. Ak pomôže tak môžem zaslať.
Toyota Avensis 2,2 D4D, 110kW, Wagon, r.v.2007
Toyota Yaris 1,3 VVT, 64kW, r.v.2007
ex:Ford KA City 1,3 44kW, r.v.2001
ex: Mitsubishi Carisma 1,6 16V, r.v.1999
Toyota Yaris 1,3 VVT, 64kW, r.v.2007
ex:Ford KA City 1,3 44kW, r.v.2001
ex: Mitsubishi Carisma 1,6 16V, r.v.1999