Zdravím,
zahajuji teď rekonstrukci staršího domu. nechal jsem si na corollu E10 sedan 1,3 55kw LPG, dodělat tažné. V TPmám brzděný 1000/ nebrzděný 350 kg.
Zatím to funguje dobře táhla teď poprvé cca 600kg i s vozíkem.
Stále, ale přemýšlím nad výměnou za carinu sedan, kvůli vyššímu potenciálu pro využití s tažným, proto se ptám:
Kolik ma Carina E sedan 1.6 případně 2.0 v TP??
jestli si vůbec pomůžu. Corolly se vzdát jen tak nechci, slouží perfektně, musel bych trefit opravdu solidní kousek.
Díky za info.
Tažné na Carinu - možné zatížení
- ArnieGT
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No po pravdě ani nevím kolik píšou, ale každého policistu bude zajímat hlavně maximálka nepřekročení 3500tuny (Váha auta a přípustná vozíku dohromady), to že to uveze více než je v papírech víš asi sám.

Kombík táhnul 2tuny z Holandska a v pohodě

Kombík táhnul 2tuny z Holandska a v pohodě

Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
1.6 500/1300; 2.0 500/1400.
Njn, lanko je na prd, to je třeba poctivý řetěz
Jinak táhnul jsem za stejnou corollou bržděnou tunu a bylo to trápení, hlavně některé kopce šly jenom na II. a plný plyn, navíc 300 km, takže těch kopců nebylo málo
. Ale 1.6 carina taky žádný extra tahoun není, rozdíl tam sice je, ale pořád je to maloobjemový benzín. Podle mě se ti to neoplatí, ještě vzhledem k tomu LPG v corolle, protože jak píšeš, že opravdu solidní kousek, to je v dnešní době u cariny běh na dlouhou trať.
Jinak zajímavostí ještě je, že 1.3 corolly před faceliftem mají 450/1000 a všechny 1.6 mají 450/1200.
Njn, lanko je na prd, to je třeba poctivý řetěz

Jinak zajímavostí ještě je, že 1.3 corolly před faceliftem mají 450/1000 a všechny 1.6 mají 450/1200.
Holomek!
Lanko, řetěz.....
Tohle bylo docela silné lanko, vozík to byl malý a byl úplně prázdný. Jel jsem ca padesát v noci po Magistrále. Na tom lanku ten vozík vydržel přesně tři vteřiny a skákal jak divý. Pak se prostě utrhlo a vozejk skončil u Muzea v zábradlí.
Pořádněj řetěz ba ani brzda na něm nic nezmohou.
Tohle bylo docela silné lanko, vozík to byl malý a byl úplně prázdný. Jel jsem ca padesát v noci po Magistrále. Na tom lanku ten vozík vydržel přesně tři vteřiny a skákal jak divý. Pak se prostě utrhlo a vozejk skončil u Muzea v zábradlí.
Pořádněj řetěz ba ani brzda na něm nic nezmohou.
Díky za informace a tipy chlapi.
Corollu si na to občasné tahání nechám.
Jezdil jsem i na kamionu a vím, že standardně postižitelný nejsem, protože na vysočině snad váhy ani nemaji, problém je např u cementu, protože to můžu vést ofiko tak 4 velké pytle, tam si to můžou chlapci lehce spočítat. No uvidíme.
Dnes už nejsou lanka ani řetízky - na novém tažném nemám háček a na vozíku s homologací na 130 km/h taky žádné sichrování není, jen je trochu jinak provedený mechanismus zajištění.
Asi zjistili, že je to na prd jak psal Jimmy.
Na kamionu je taky jen jedno ještění, vleky to samé.
Corollu si na to občasné tahání nechám.
Jezdil jsem i na kamionu a vím, že standardně postižitelný nejsem, protože na vysočině snad váhy ani nemaji, problém je např u cementu, protože to můžu vést ofiko tak 4 velké pytle, tam si to můžou chlapci lehce spočítat. No uvidíme.
Dnes už nejsou lanka ani řetízky - na novém tažném nemám háček a na vozíku s homologací na 130 km/h taky žádné sichrování není, jen je trochu jinak provedený mechanismus zajištění.
Asi zjistili, že je to na prd jak psal Jimmy.
Na kamionu je taky jen jedno ještění, vleky to samé.