Tempomat na 1.8 95kW??

vše ohledně modelové řady Avensis
gyraldos
Člen Týmu

Příspěvek od gyraldos »

no dnes rano som sa do toho znova pustil s nadejov ze to konecne kompletne dokoncim, ale po zapojdeni packy na stacenie tlacitka ON riadiaca jednotka jednoducho nereaguje... Treba tempomat aj aktivavat v RJ alebo by to malo jednoducho fungovat len po zapojeni packy?? nejake napady co by este stali za pokus? Diky moc vopred za odpovede.

takto som to skusal zapojit samozrejeme tie konektory boli vsunute nadoraz..

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

v RJ sa nic neaktivuje, RJ ak je na to pripravena hned zdiagnostikuje ze ma tempomat a po stlaceni sa aj ukaze zlenym cruise albo znacka tempomatu
Obrázek
bloodymirko
Navigátor

Příspěvek od bloodymirko »

...tusim, ze za chvilu tu na fore bude jedna packa tempomatu na predaj...ci?

Skoda, bola tu slaba nadej na tempomat aj pre benzinove Ave, ale ako sa zda, tak uz nie je....
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

co sa tyka tempomatu-su 2 podmienky-plyn. mat elektricky nie na lanko-vtedy ak je lanko-tak sa to riesi samostatnou RJ. a druha podmienka-mat na volante ovladanie radia. vtedy je velka pravdepodobnost ze je pod airbagom samostatny konektor pre tempomat
Obrázek
bloodymirko
Navigátor

Příspěvek od bloodymirko »

tomko, obe tvoje podmienky gyraldoss splna, pozri si cele vlakno od zaciatku :D :D

diagnostika mu dokonca nasla aj podporu tempomatu v ECU....ale ako sa zda su este dalsie veci medzi nebom a zemou, ktore treba doriesit, aby tempomat fungoval aj pri 1.8 benzine....

PS: zda sa ze sa potvrdil moj vyrok z uvodu tohto vlakna, ze sa to u benzinakov domontovat neda....ale netesim sa, doprajem tempomat vsetkym, nielen nam ropakom...
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jeste bych se podival, jestli piny 2 a 3 maji protidraty za kolem volantu a jestli vedou kam maji. :-) Ale tak ja si taky uz treti den (jako ne v kuse ani za sebou, ale tak lehce a prerusovane) hraju s timtez na versu a uz jsem tak daleko, ze to zkousim primo na sestilinku primo na pedalu el. plynu.. :-)
Zatim tedy bez vetsiho uspechu, ale.. :-) Uz vim asi polovinu pinu jak jdou a co delaji. :-) mam nacteno par stranek o tom jak to fungovat ma a teoreticky by to ve finale fungovat mohlo, pokud... a na to pokud se snazim prijit. :-)0)))) JInak problem u Ave muze byt jako u me Aversa, ze to je jen primo el.plyn - ridici prvek klapky - el.motorizovana skrtici klapka. A nic moc co by melo jit na volant, jen dva draty na ECU s polohou klapky a zatizenim pedalu... :-)))) Takze posledni dva jsou asi jen mezi plynem a ridice jednotkou a tam bych to videl..
Back in Czech.
gyraldos
Člen Týmu

Příspěvek od gyraldos »

no to by este stalo za rozobratie aby som vylucil aj tuto moznost... lebo inak vsetko vyzera tak ako by malo vyzerat.... dnes som dokonca premeriaval tu packu a hodnoty odporv boli v poriadku... ak je to odpor tak by malo byt asi jedno ci zapojim cerveny a cierny alebo cierny a cerveny, nie? a tempomat by sa mal dat aktivovat hned po nastartovani alebo je potrebne dosiahnutie urcitej rychlosti? nahodou nema niekto popis toho konektoru , z ktorého by sa dalo ztistit ktory pin na čo slúži? lebo nie som isty ani ci som trafil tie spravne piny....
Ado
Řidič

Příspěvek od Ado »

ja by som to nevzdával,tiež som si domontoval tempomat,síce na rav4,2.0benzín ale funguje,a tu máš taký avensis ako máš ty a má ho
http://moje.auto.cz/DavidDK/toyota-avensis.html
http://moje.auto.cz/?sekce=foto&im_id=i ... 24b2a0ebd5
Ex:RAV 4 II (XA2) 2.0 VVTi 4WD,r.v.2004
Lexus RX400h,rv.2008
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Na aktivaci je treba jet nad 36 km/h, takze by to nemel byt problem.
Back in Czech.
Yxo
Člen Týmu

Příspěvek od Yxo »

no mne sa tempomat zapina az niekde okolo 50 Km/h (podla manualu nad 40 km/h).
Takze vas problom moze byt aj v tom, ze vam to funguje, len mate malu rychlost a tak to nepoznate.
Toyota Avensis Sedan 2008 2,2 D-CAT 130 kW
Ado
Řidič

Příspěvek od Ado »

ale kontrolka sa rozsvieti aj pri stojacom aute
Ex:RAV 4 II (XA2) 2.0 VVTi 4WD,r.v.2004
Lexus RX400h,rv.2008
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Muze a nemusi.... Ale to by bylo na delsi lokte...
Back in Czech.
gyraldos
Člen Týmu

Příspěvek od gyraldos »

Ado píše:ja by som to nevzdával,tiež som si domontoval tempomat,síce na rav4,2.0benzín ale funguje,a tu máš taký avensis ako máš ty a má ho
http://moje.auto.cz/DavidDK/toyota-avensis.html
http://moje.auto.cz/?sekce=foto&im_id=i ... 24b2a0ebd5
no to je zaujimave. moje auto pochadza z nemecka a to je podla mna dovod preco mam elektornicky ovladany plyn... inak aj vybava toto avensisiu v popise sedi presne s tou mojou az na ten tempomat... no rozoberiem to este raz teda a skusim to zapojit znova... a previezt sa nad tu spominanu rychlost 50km/hod. myslel som tempomat sa da aktivovat aj pri stojacom aute (kontrolka zacne svietit) rovnako ako na spominanej RAV4...
ztnext
Řidič

Příspěvek od ztnext »

gyraldos píše: no to je zaujimave. moje auto pochadza z nemecka a to je podla mna dovod preco mam elektornicky ovladany plyn...
Ani toto neplatí na 100%. Já mám také el. plyn a původ auta ČR.
Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
gyraldos
Člen Týmu

Příspěvek od gyraldos »

ztnext píše:
gyraldos píše: no to je zaujimave. moje auto pochadza z nemecka a to je podla mna dovod preco mam elektornicky ovladany plyn...
Ani toto neplatí na 100%. Já mám také el. plyn a původ auta ČR.
a mas tempomat? resp. zaujimal si sa o jeho dodatocnu montaz? aku mas vybavu?
Odpovědět

Zpět na „Avensis“