Nové vozidlo

vše ohledně modelové řady Verso
Odpovědět
johny2000
Manager Týmu

Nové vozidlo

Příspěvek od johny2000 »

Měli ste nějaké problémy při převzetí vozidla, takových cca do 5 tisíc kilometrů?
Obrázek

Verso 1.8 Active
EX: auris 1,6 Dual VVTI Man
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Pokud můžu mluvit za otce (60)... všechno mělo původ mezi sedačkou a volantem, jinak nic.
Hutte
Navigátor

Příspěvek od Hutte »

Mám 7600 km a zatím bez problémů. Ale nechtěl bych to zakřiknout :)
Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna 12/2011
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

mam 33tkm a ťuťu nič
Obrázek
marekfukala
Člen Týmu

Příspěvek od marekfukala »

4750km - tyden straveny v servise hledanim zdroje piskani pri zaberu motoru. Vymenen remen alternatoru. Pry se to obcas stava i u novych aut.

Krome toho, ze v aute to ruzne vrze a ze je trochu sejdrem volant (pry by se musela delat geometrie aby se srovnal) dobry :-) To vrzani neni hlasite, ale vynikne diky tomu, ze auto je jinak neuveritelne tiche, je slyset spadnuti spendliku ;-)
Hutte
Navigátor

Příspěvek od Hutte »

Nikde jsem to tady zatím nerozebíral, ale je fakt, že různé pazvuky závisející zejména na teplotě se mi v autě taky ozývají. Když jedu po pražské dlažbě, je to někdy "koncert". Zejména cosi jako "chrastění" v pravé části přístrojovky a pak povrzávání někde od dveří kufru. Ale jak píšu, je to hodně závislé na teplotě a jen při větších otřesech. Při jízdě po slušném povrchu je klid. Osobně to neřeším, není to žádný extrém a ukažte mi auto, které občas nezavrže. Kromě toho mám zkušenost, že čím víc se do toho někdo vrtá, tím je to horší...
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tak to te mohu uklidnit... Existuje i mnoho aut, kde vubec nic nevrze a neskripe. Treba to moje. :-) Ja jsem uplne vysazeny na "necekane" zvuky a pazvuky pri jizde autem.. :-)
Back in Czech.
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Já jsem si taky kolikrát lámal hlavu s pazvuky u skoro nového auta. Abych pak zjistil, že pocházejí od nejrůznějších praktických a důmyslně poschovávaných předmětů, jako škrabka, baterka, hasičák, zapomenutá termoska... :-)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jo JO.. to je nejcastejsi zdroj vseho... :-) Obsah kufru, obzvlaste kdyz je dvojite dno.... obsah kapes a schranek...
Back in Czech.
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Kdyby jenom kufru. Čím víc dutin, tím víc možností. Taková krabka tictaců v klapačce na brýle... A pod sedadly se toho taky dost najde, zvlášť když jezdíte s víc lidmi.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Nedavno jsem delal totalni vymeteni a "desinfekci" auta (sice teda avensis verso) a nestacila mi na vsechno "nepotrebne" jedna velka prepravka. A vaha byla nekde kolem 20ti kilo zbytecnosti.. :-) Takze to jeste byla sptreba o setinku zbytecne vysoka. :-DDDDDD
Back in Czech.
Hutte
Navigátor

Příspěvek od Hutte »

Já proti těm pazvukům imunní nejsem a vadí mi. A není to od ničeho, co bych v autě nechal já. Je to "poctivé" klepání či chrastění z pravé strany přístrojové desky při teplotách kolem 20 stupňů. Ano, pod 15 stupňů a nad 25 stupňů (venkovní) teploty se to neozve. Vrtal jsem se v autě a pronikal ke zdroji těchto zvuků zvenku i zevnitř, ale odstranit se mi to nepodařilo. Podezření mám na dotykové místo trubice přívodu vzduchu (pravý výdech přístrojové desky) a plastového tělesa přístrojové desky případně případně blízkého kabelového svazku. Ale jak jsem napsal, úplně ztišit se mi to nepodařilo. A ozve se to fakt jen na dlažkách nebo velkých dírách.

Moje finální rezignace na ty pazvuky není způsobena tím, že by mě to ne*ralo, ale spíš tím, že sám to na prvočinitele rozebírat nebudu (v tomto směru sebedůvěrou v pozitivní výsledek nepřekypuji, byť se do podobných "akcí" občas pouštím) a od nějakých "pepíků" si přístrojovku taky nenechám rozvrtávat, protože moje dosavadní zkušenost je taková, že čím víc se do toho někdo vrtá, tím je to horší. Pak už to nebude drnčet jen při 20 stupních, ale pořád (a navíc ještě někde jinde). Nehledě na to, že když už se rozhoupu a na servis se obrátím, nastává generálský efekt, protože při zkušební jízdě s technikem to většinou nezadrnčí a nezaklepe ať se snažím jak se snažím:-)

Jinak samozřejmě - pokud by tuto zkušenost s klepáním z pravé strany přístrojovky někdo jiný měl a poskytl nějaké know-how, uvítám to. A taky je klidně možné, že to máme nastavené každý jinak, co jeden vnímá jako pazvuk, jiný neslyší, a naopak. V tomto směru můžu zmínit manželku, která se diví, čím že se to irituju. Když vysvětluju, že je to to klepání před jejím sedadlem, opáčí: "A to ti vadí? Vždyť to skoro není slyšet.":-)
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

mam pre vas info. kamos co robi v toy tak hovoril ze existuje u niektorich taky pristroj s mikrofonom atd atd , ktory zisti presne odkial idu pazvuky.
Obrázek
Deee-aN
Člen Týmu

Příspěvek od Deee-aN »

U mně nic. Od února cca 4500 km. Největší problém mezi sedadlem a volantem :D
Verso D4-D 2007, Verso 1,8 2013, Yaris 1,33 2014
Odpovědět

Zpět na „Verso“