diagnostika
diagnostika
Zdravim,
vie niekto poradit, nejaky spolahlivy a seriozny servis na diagnostiku? Alebo nic ine neostava len sa stavit niekde v ofico servise v Toyote? mate nejake skusenosti a tipy v Prahe.
díky
vie niekto poradit, nejaky spolahlivy a seriozny servis na diagnostiku? Alebo nic ine neostava len sa stavit niekde v ofico servise v Toyote? mate nejake skusenosti a tipy v Prahe.
díky
Toyota Avensis,2.0TDI,D-4D,81kW,sedan
-
- Manager Týmu
-
- Manager Týmu
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
chybu tlaku paliva nacte i obyč obdy ale testy uniku/zmeny tlaku paliva na lište aby se vedelo zda jsou to SCV nebo vstřiky/palivová pumpa bohužel OBD nezvládne ( neangažoval jsem se v tomhle konkrétním případe, jen to dávám jako tip.. )servis tomas píše:a jaka je oprava podle nich,tlak paliva to dokaze vycist i obycejne obd,naco znackovy servis,papiru mame vsichni dost
-
- Manager Týmu
to cte obyc obd diagnostika,a cteni rozdilu korekce vstriku to je opravdu jen orientacni a muze byt az rozdil do minusu a do plusu 5,test stejne musi byt na stolici a meri se to na prepadu,bosch to umi i auto com,mam origo diagnostiku a ta zvladne rozdily a ventil scv to pise pokud je civka spatna a test uniku neni smerodatny a palivovou pumpu to nema,podavaci v cerpadle a u motoru 1ad a 2ad se nemeni scv ventil ale cele telo cerpadla
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
čti pořádne, mluví o 1cd a to není neni 2Ad a bohužel "standartní diagnostiky" co maj garážisti k dispozici ( ted nemluvím o Atalu, Gscanu a potvorách jako je bosh za desítky tisíc kč a i z nich většiny tyto testy nepodporuje, pokud máš origo diagnostiku je to neco jiného - každopádne to není "obyč OBD" jak píšeš výše ) co ctou obd2 skutečne jen načtou kody chyb maximálne ukážou nekter á "live data" ze senzoru ale test akčních členu skutečne není možný..servis tomas píše:to cte obyc obd diagnostika,a cteni rozdilu korekce vstriku to je opravdu jen orientacni a muze byt az rozdil do minusu a do plusu 5,test stejne musi byt na stolici a meri se to na prepadu,bosch to umi i auto com,mam origo diagnostiku a ta zvladne rozdily a ventil scv to pise pokud je civka spatna a test uniku neni smerodatny a palivovou pumpu to nema,podavaci v cerpadle a u motoru 1ad a 2ad se nemeni scv ventil ale cele telo cerpadla
-
- Manager Týmu
pro nich je tlak paliva, prvu moznost davaju SCV ventily, resp nasledne by to mohlo byt cele cerpadlo, ak by to nepohlo tak nejaku listu kde su vstriky..aspon podla nich, tzv : pokus omyl, oznamil mi ze vysllo by to u nich na 120tis Kc... takze som im krasne podakoval a vypadnul, pre mna to nemalo uplne zmysel, kedze auto dokopy nema taku hodnoty za ktoru by to oni spravili, takze tak
este mi tam spomenul, ze ak by som to chcel nejake presne zistit kde je chyba, tak by to boli schopny poslat nejake "dieslakum" niekde do Bosch, nebo Denso na nejake stolici a tak. cize vlastne o to islo aby som tam nechal dalsie prachy, ze oni nemaju az taku podrobnu diagnostiku co sa toho tyka
takze tod moja skusenost...

Toyota Avensis,2.0TDI,D-4D,81kW,sedan
Ja som menil SCV-cka na 1CD-FTV, pretoze neslo nastartovat (nejak sa blokovali).
Chvilu som hladal kde ich kupit a nakoniec som ich zobral z Kezmarku.
Je tam opravovna Denso palivoveho systemu a za 500Eur spravia celu sustavu.
Neviem co presne v tej cene je, akurat viem, ze chcu pumpu, privody a vstreky v krabici.
Oni to tam daju na stroj (vyzera ako sustruh) a vsetko tam na tom zmeraju. Ich pouzivaju servisi na opravy diesel palivovych sustav. Cize servis to z auta vytiahne, zabali do krabice , posle a po oprave namontuje nazad.
btw. pri hladani tych SCV som narazil aj na cinanov, ale mne netrebalo 10ks a nechcelo sa mi pred startom furt odmontovavat SCV-cka kym dojdu z ciny...
co sa tyka znackovych servisov, tak sa ich snazim obchadzat. Konkretne mi v Toyote na Cernom moste nastriekali cistic klimatizace do radia, ze mi v nom chrcalo. Bol to zvuk ze mi slo repraky potrhat. Ich stastie bolo, ze ked som sa otocil a vratil do servisu, tak to robit prestalo.
Chvilu som hladal kde ich kupit a nakoniec som ich zobral z Kezmarku.
Je tam opravovna Denso palivoveho systemu a za 500Eur spravia celu sustavu.
Neviem co presne v tej cene je, akurat viem, ze chcu pumpu, privody a vstreky v krabici.
Oni to tam daju na stroj (vyzera ako sustruh) a vsetko tam na tom zmeraju. Ich pouzivaju servisi na opravy diesel palivovych sustav. Cize servis to z auta vytiahne, zabali do krabice , posle a po oprave namontuje nazad.
btw. pri hladani tych SCV som narazil aj na cinanov, ale mne netrebalo 10ks a nechcelo sa mi pred startom furt odmontovavat SCV-cka kym dojdu z ciny...
co sa tyka znackovych servisov, tak sa ich snazim obchadzat. Konkretne mi v Toyote na Cernom moste nastriekali cistic klimatizace do radia, ze mi v nom chrcalo. Bol to zvuk ze mi slo repraky potrhat. Ich stastie bolo, ze ked som sa otocil a vratil do servisu, tak to robit prestalo.
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
-
- Manager Týmu
-
- Člen Týmu