Odkazy na testy a recenze

vše ohledně modelové řady Verso
johny2000
Manager Týmu

Odkazy na testy a recenze

Příspěvek od johny2000 »

Obrázek

Verso 1.8 Active
EX: auris 1,6 Dual VVTI Man
marekfukala
Člen Týmu

Příspěvek od marekfukala »

johny2000
Manager Týmu

Příspěvek od johny2000 »

Obrázek

Verso 1.8 Active
EX: auris 1,6 Dual VVTI Man
marekfukala
Člen Týmu

>Modernizácia priniesla lepšiu izoláciu v oblasti palubnej dosky a modifikácie
>motora, ktorých výsledkom je takmer dokonalé maskovanie typického
>naftového prejavu. Po vibráciách niet chýru ani slychu. Spolu s úpravami
>aerodynamiky a ďalšej izolácie napríklad v oblasti A-stĺpikov je pokojný nafťák
>takmer neprekonateľný.
Tak vazne nevim. Moje 2.0D4D 2013 s najetymi 4.8tkm nytuje a chrasti teda jako hrom. Hlavne kdyz motor je v oblasti jen mirneho zaberu. Kdyz plyn uberu nebo vice pridam je to ok, zvuk je mnohem hezci. Celkove je motor tichy, ale mozna prave proto vyniknou tyhle podivne zvuky. Mate to nekdo podobny? Navic se ted pridalo kovove triskani pri zrychlovani na 5,6 pri cca 2000 otacek. Toyota zatim nemuze prijit cim to je :-(
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

To bude tim, ze jen diesletant si koupi naftu od toyoty.. :-( Je to smutne, ale v cechach proste toyoti naftaky nefunguji....
Back in Czech.
Hutte
Navigátor

Příspěvek od Hutte »

Tak vazne nevim. Moje 2.0D4D 2013 s najetymi 4.8tkm nytuje a chrasti teda jako hrom. Hlavne kdyz motor je v oblasti jen mirneho zaberu. Kdyz plyn uberu nebo vice pridam je to ok, zvuk je mnohem hezci. Celkove je motor tichy, ale mozna prave proto vyniknou tyhle podivne zvuky. Mate to nekdo podobny? Navic se ted pridalo kovove triskani pri zrychlovani na 5,6 pri cca 2000 otacek. Toyota zatim nemuze prijit cim to je
Mám taky 2.0 D4D z roku 2013, najeto 6tkm, a taky v nižších otáčkách "nýtuje". I za tepla je to takový "traktůrek". Za jízdy vyššími rychlostmi a po dálnici sice není motor slyšet vůbec, ale třeba při jízdách po městě si na to člověk prostě musí zvyknout...

Už se to tady objevilo v řadě vláken - až mě zaráží, jak velký vliv na chování motoru a jeho zvuk má kvalita nafty. To jsem u předchozích aut neznal (Vectra, Mazda 6). A nebo rozdíly v kvalitě nafty byly před 5 až 10 lety menší:) Pokud načerpám OMV MaxxMotion diesel, zvuk motoru Versa je daleko kultivovanější a spotřeba jde dolů o nějakých 5 až 8%. Snažím se tedy brát MaxxMotion aspoň každou druhou nádrž...
Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna 12/2011
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

preto je lepsi benzin u toyoty
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Neboj, to prejde.... Maloobjemove turbo a mame to za chvili i u toyoty.... Nebo prumernoobjemovy primovstrik... Vse cesta do pekel u toyoty.. :-/ Takze muzeme jasat s benzinem, ale jen zatim...
Back in Czech.
marekfukala
Člen Týmu

Hutte píše: Už se to tady objevilo v řadě vláken - až mě zaráží, jak velký vliv na chování motoru a jeho zvuk má kvalita nafty. To jsem u předchozích aut neznal (Vectra, Mazda 6). A nebo rozdíly v kvalitě nafty byly před 5 až 10 lety menší:) Pokud načerpám OMV MaxxMotion diesel, zvuk motoru Versa je daleko kultivovanější a spotřeba jde dolů o nějakých 5 až 8%. Snažím se tedy brát MaxxMotion aspoň každou druhou nádrž...
Ja tam jeste nic jineho nez maxxmotion nenalel a stejne zetorim ;-) Spise mam pocit ze to vice nytuje kdyz do toho pridam VIF. Ten tam teda davam kvuli mensi mazivosti maxxmousna.

Obecne jsem diesel-paranoik. Mam tam i predehrev motoru (poradil Mr.Aczasa) a predehrivam i ted v lete :-)
marekfukala
Člen Týmu

tomko píše:preto je lepsi benzin u toyoty
Souhlasim. Akorat ja jsem hrozne liny radit. Nejvice jsem chtel Prius+, ale neslo s tim tahat karavan. Pak Verso 1.8A/T, kde se zase podrbe prevodovka a stoji to 12kEuro. V 1.8M/T jsem musel porad kvedlat sajtrpakou aby to jelo, a tak jsem skoncil u D4D a ted trnu hruzou kdy se to rozsype :-D
Hutte
Navigátor

Příspěvek od Hutte »

U mě taky není diesel žádná srdeční záležitost, ale bohužel na tahání karavanu benzín nic moc. Jednu sezónu jsem si to vyzkoušel a jsem zase u nafty. U Versa dám pětku, nastavím na tempomatu 95 a pak to jede samo... U benzínu s papírově větším výkonem (ale pochopitelně menším krouťákem) jsem pořád řadil a řadil a řadil, na dálnici v Rakousku do kopce taky 80 km/h za dvě, neříkám, že to nejde, ale na pohodu to rozhodně nebylo...
marekfukala
Člen Týmu

Tak beru do urcite miry zpet co jsem napsal. Ted jsem prijel ze servisu kde jsem nechal sve nove Verso na opravu onoho kviciveho zvuku pri zaberu motoru. Pujcili mi nahradni Verso 2.0D4D, ovsem tu starsi verzi pred faceliftem s motorem 93kW.

Objektivne muzu rict ze mezi tim modernizovanym provedenim motoru s 91kW a tim puvodnim je opravdu dost rozdil v kultivovanosti. Jak jsem psal ze se mi zda ze to pri malem zaberu chrasti a nytuje, tak to u te starsi verze je opravdu mnohem horsi. Na dalnici je to stejne, super ticho.

Nicmene se stale neztotoznuji s tim nazorem z recenze ze je to kultivovany motor co nenytuje. Mel jsem nedavno pujcenou Octavii '12 1.6TDI a ta teda opravdu nenytuje ani omylem.

Tem co premysli jaky Verso bych asi poradil to samy co Tomko :-)
marekfukala
Člen Týmu

smazano
Naposledy upravil(a) marekfukala dne stř 12.06.2013, 14:11, celkem upraveno 1 x.
marekfukala
Člen Týmu

smazano, nejak se mi to podarilo vlozit 3x :-|
Hutte
Navigátor

Příspěvek od Hutte »

Asi to tak bude. Ta starší 93kW verze motoru, co mám já, je prostě hlučnější. Rozhodně bych se o tom motoru nevyjádřil, že je "tichý a kultivovaný". Ale jak už jsem psal, platí to hlavně pro nižší rychlosti a pro město, vyšší rychlosti a dálnice jsou OK. Měl jsem před tím Mazdu 6 2.0 MZR-CD (rok 2007) a ta byla ještě hlučnější. Proto mi ani Verso s 93 kW nepřišlo nějak extrémní. Hlavně aby to jezdilo, moc nežralo a nesypalo se to. S Mazdou 6 jsem najel 140 tkm bez jediné závady...

Ještě jsem se chtěl zeptat na spotřebu toho 91kW dieselu v novém Versu. Je znát, že to má oproti 93kW verzi v reálném provozu nižší spotřebu? Já jezdím plus mínus kolem 6,5 litru (zhruba 1/3 město, 1/3 silnice, 1/3 dálnice, nejsem spořílek ani závodník). Když se trochu snažím, dostanu se tak k 6,2 l/100km. Najeto mám něco málo přes 6 tkm.
Odpovědět

Zpět na „Verso“