Perletový lak
-
- Člen Týmu
Perletový lak
Zdravím, chtěl bych se zeptat na Perletový lak který je v nabídce pro Verso 2013, má nějaké speciální vlastnosti? díky za odpověd
No hledal jsem to. Na českých webech jsem nenašel nic, ale na anglickém jsem našel:
---
the difference is:
pearl paint, when in the direct sunlight, looks like it has glitter in it. as opposed to regular auto paint colors. pearl paint can sometimes have the appearance of looking a different color in different lights.
I hope this helps.
---
Barva vypadá pod sluncem, že jsou v ní třpytky. A díky tomu asi může auto vypadat v různém světle jinak. Ale já bych těch 22,5 tisíce za tu barvu nedal. Dokážu si představit, že bych si tyto peníze dokázal užít i jinak.
---
the difference is:
pearl paint, when in the direct sunlight, looks like it has glitter in it. as opposed to regular auto paint colors. pearl paint can sometimes have the appearance of looking a different color in different lights.
I hope this helps.
---
Barva vypadá pod sluncem, že jsou v ní třpytky. A díky tomu asi může auto vypadat v různém světle jinak. Ale já bych těch 22,5 tisíce za tu barvu nedal. Dokážu si představit, že bych si tyto peníze dokázal užít i jinak.
-
- Člen Týmu
Děkuji já si myslel že to bude jen na okrasný nic víc.johny2000 píše:No hledal jsem to. Na českých webech jsem nenašel nic, ale na anglickém jsem našel:
---
the difference is:
I hope this helps.
---
- marekfukala
- Člen Týmu
Taky bych rekl. Ale kdyz chce nekdo bile auto a ne ten zakladni primalex tak asi nema moc na vyber.Radecek152 píše: Děkuji já si myslel že to bude jen na okrasný nic víc.
Co by me spise zajimalo, jestli ma nejaky vyznam ten "toyota protect" - uprava laku - stoji to sedmicku a slibuji ze to bude super-nano-bomba. Nemate s tim nekdo zkusenost?
S toyota protect mam letmou zkusenost... Je to docela fajn jako dalsi vrstva na laku. Kremikova mikrovrstva.. Pevna, ale jak se do ni udela dirka, tak stejny nebo jeste vetsi problem... Jak to dostat dolu, opravit? Mam to ale v nejake starsi verzi, protoze je to na haubne avensisu z 2004.
Naposledy upravil(a) aczasa dne úte 11.06.2013, 11:47, celkem upraveno 1 x.
Back in Czech.
-
- Člen Týmu
Takže jinak řečeno docela problém pokud to někdo odřeaczasa píše:S toyota protect mam letmou zkusenost... Je to docela fajn jako dalsi vrstva na laku. Kremimova mikrovrstva.. Pevna, ale jak se do ni udela dirka, tak stejny nebo jeste vetsi problem... Jak to dostat dolu, opravit? Mam to ale v nejake starsi verzi, protoze je to na haubne avensisu z 2004.

Kaminek, odrenina, pak rok voda a mraz a je z toho bublinka a trochu to vypada, jako kdybys mel prilepenou folii na tom laku. A jedine o co bych se v pripade zajmu velice snazil je dostat z nekoho, jak to opravit, zpet zahladit atp... Me jako jedina varianta napadlo to nechat jak to je.
Ale melo by to jit doplnit, rozlestit... a lak pod tim vypada porad dobre...
Ale uplne popravde musim rict, ze stejne po peti letech vypada auto jako auto po peti letech s i bez teto vrstvy... (bud je poskrabany bezbarvy nastrik na laku, nebo tahle vrstva a stale je to o tom, jestli to vyplnis rozlestits a tak)... Jen o vrstvu vys...

Back in Czech.
Mám tu bílou perleť na tříletém autě, bez ProTectu. Nevybíral jsem si ji, ani neplatil. Podle mého nemá chybu, fakt se mi líbí víc než klasická bílá, na sluníčku v tom tak zlehka prokvétá metalika. Ale souhlasím s tím, že dvacet kolíků si člověk dokáže užít líp - přinejmenším podle hesla "čím levnější auto si koupím, tím dřív si budu moct koupit nové".
Z praktického hlediska to podle mě má zesílené výhody a nevýhody metalických laků: vyšší odolnost díky vyššímu počtu vrstev než klasický lak, ale na druhou stranu náročnější opravy. Já jsem je zatím naštěstí neřešil, škrábanců mám jenom pár droboučkých a na plastech.
Z praktického hlediska to podle mě má zesílené výhody a nevýhody metalických laků: vyšší odolnost díky vyššímu počtu vrstev než klasický lak, ale na druhou stranu náročnější opravy. Já jsem je zatím naštěstí neřešil, škrábanců mám jenom pár droboučkých a na plastech.
-
- Člen Týmu
Díky za odpovědi uvidím co vybereme za barvu.udo píše:Mám tu bílou perleť na tříletém autě, bez ProTectu. Nevybíral jsem si ji, ani neplatil. Podle mého nemá chybu, fakt se mi líbí víc než klasická bílá, na sluníčku v tom tak zlehka prokvétá metalika. Ale souhlasím s tím, že dvacet kolíků si člověk dokáže užít líp - přinejmenším podle hesla "čím levnější auto si koupím, tím dřív si budu moct koupit nové".