Mám po GO nebo přestavbě motora Toyota - kde, kdo , jak ?

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Nemám s ním žádné negativní zkušenosti.. ;-) Ale to nemám v podstatě s žádným... Dokonce mám i některé dobré zkušenosti se Slickem 50 a Xeramicem.. ;-)
Back in Czech.
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

Tak se nám téma trochu zvrtlo jinam...... :!:
Nicméně k oleji: těchto motorů jsem měl rozdělaných už dost a tento byl extrémně zaprasený. Podle mého názoru to někdo rval bez výměny oleje "na krev" a úsady se napekly všude. Pozdější pravidelná výměna oleje už motor nevyléčí. Naopak, čerstvý olej okamžitě částečně rozpouští úsady a degraduje.
O olejích je na netu nepřeberné množství článků, koho to zajímá, doporučuji studii z VUFB a VŠCHT. Ve zkratce - na světě je pár výrobců "zakladních" olejů, od kterých všechny firmy odebírají, plácnou na to svoje logo, někteří dají nějakou přísadu a mají vystaráno. Olej prodává značka a podle toho vypadá i cena. Např. často zmiňovaný rozdíl mezi minerálním a syntetickým olejem je minimální.
Já používám Texaco Havoline 10W-40, 5 l za 550,-Kč a po několikáté demontáži motoru spokojenost. Žádné úsady, žádné poškození, motor vypadá jak nový. Takže u toho zůstanu, můžu doporučit.

Ještě pár lahůdek. Čištění motoru jsem si fakt užil........

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
cipajs
Navigátor

Příspěvek od cipajs »

Hohoho... Pěkná prasečina :roll:
Obrázek
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

cipajs píše:Hohoho... Pěkná prasečina :roll:
No jen se moc nesměj, buhvíco máš v motoru Ty ...... :wink:
cipajs
Navigátor

Příspěvek od cipajs »

No já se nesměju, ba naopak. Jak říkáš, bojim, bojim toho, co tam čeká na mě... :?
Obrázek
pito
Člen Týmu

Příspěvek od pito »

Honzo tak to si dal tie prave fotku ...človek sa ozaj až lakne,mal si vidieť mna ked si mi ich poslal po otvoreni Motora:-( tak jak pišeš niekto sa nestaral ! Ja menil pravidelne no a daval Castrol Professional asi 2.roky potom Edge tieš 5w40.teraz je olej krasne čisty pred tym Už bol citiť I farba nebola nijak Dobra:(
Kenne
Manager Týmu

Příspěvek od Kenne »

tohle je masakr vam povim, tomu by neveril ani Maldr se Skalijovou :shock:
Celica ZZT230, 2000, black
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A tak oni ani nemuzou, protoze dle nich je pravda tam venku... ale ona je ve skutecnosti tam uvnitr :-D
Back in Czech.
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

zejdy> Čím jsi to čistil? Zatím jsem se s takovýma věcma pral pomocí arvy a různých čističů na gril a sporáky, který se překvapivě ukázaly použitelně. Před časem tu myslím kubrt odkazoval na nějakej dokonce snad eko přípravek spolu se starou pračkou. No ty první fotky, to by mohlo nějakýho ekologa pobouřit :D
Holomek!
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Ekolan + stará tatramatka :)

Mam ted na stole obdobne zasr.. 4ZZ a už se pere :)

Výhoda je že to bahnop co z té pračky potom vyustím mohu s klidem pustit u nás do kanálu mistní centrální čistička si s tím hrave poradí :)
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

>Rampa89 - čistil jsem směsí různých chemikálií, je to takové moje malé know-how. Názvy většině lidí nic neřeknou a běžně je člověk stejně nemá možnost sehnat. Odpad naleju do kýble a spálím.
Docela by mě zajímalo, jak se dá narvat hlava nebo blok do tatramatky? :?:
Vím, že jsou na to speciální mycí stoly, ale nemám autoservis a náplně jsou drahé.
Preferuji poctivou ruční práci :D
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Blok se cistil jinde, ale hlavu (bylo potreba ji ale po case otocit) a ostatni drobne dily, sani a tak jsem tam narval. Ono i tak to vyzadovalo rucni praci. Stacilo to ale vzit takovym tim beznym kartacem na nadobi.

Obrázek

Do dilny na stul jsem si koupil tohle a mam do tho nachystanou spiralu na ohrev. Na takovy to drobny cisteni. Je to male ale treba karbec a tak se v tom udelat da. Je to vylozene na veci kdy nema smysl roztacet vrtulu v pracce.

http://www.uni-max.cz/myci-vana-13-l-prenosna/d/

Obrázek
"Jsem zly a zeru male deti"

Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

jj dobrá vec, ja používal jateční micí stul a tlak mi nahrazovala Wapka :) bohužel zustal u u táty ve stodole že s epro nej jednou vrátím ( nevesel se při stehování už do avie) a stodolu vykradli, to vís cca 50kg nerezi lakalo :(
Pavel Liška
Věčnej rejpal

mám po go nebo přestavbě motora toyota,kde kdo,jak?

Příspěvek od Pavel Liška »

Ahoj Zejdy,
na srazu jsem se zapoměl zeptat jestli jsi už měříl tlaky a jak se motor po go
chová.Podle toho co jsem vyčetl na foru,tak motor osazený wiseco písty se musí zahřívat.Děláš něco podobného,popř.co olel je nějaká spotřeba a hlavně se chci zeptat zlepšuje se motor náběhem km?
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: mám po go nebo přestavbě motora toyota,kde kdo,jak?

Příspěvek od libor12 »

Pavel Liška píše:Podle toho co jsem vyčetl na foru,tak motor osazený wiseco písty se musí zahřívat.
tato informace není úplně přesná a je trochu i zavádějící. Problém s wiseco pisty,který vzniká je ignorace a nedodržení instalačních pokynů které jsou přiloženy k pistum. Wiseco na svoje pisty používá specielní slitinu hliníku. Protože jsou kované do zapustky za studená mají samozřejmě jiné tolerance než pisty lite. Jde to tak daleko,že je uveden rozdíl v použití pro atmosféru a přeplňované aplikace. Dokonce se uvádí i jiný rozměr mezery tzv ring gap pistních kroužku. Protože mnoha,ne jedné brusirne vznikl problém,kdy z neznalosti AJ prostě vezmou nějaký rozměr a ten udělají vznikl problém v tom že motor se zadrel. Brusirna se potom jisti tím že udělá vše v maximální toleranci. Potom se stane to že motor žere olej protože v atmo aplikací je zhruba o 130st nižší teplota a maximální tlaky které utěsnuji pistní kroužky jsou nižší. Dle informací od p.Oulehly - oficiálního dealera wiseco pro CZ řešil loni 35 reklamací. Všech 35 bylo způsobeno nesprávnou instalaci pistu. V případě oprávněně reklamace hradí kompletní servis a uvedení do provozního stavu.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Odpovědět

Zpět na „Celica“