Ložisko předni pravé kolo AV T25/1.8 (7/2003) jake ?

vše ohledně modelové řady Avensis
majkl75
Řidič

Ložisko předni pravé kolo AV T25/1.8 (7/2003) jake ?

Příspěvek od majkl75 »

A je to tu :D

Muze mi prosim nekdo poradit jake lozisko od jakeho vyrobce pro předni pravé kolo AV T25/1.8 (7/2003).

Nasel jsem treba tohle za 2400 kc ta cena je oskliva 2400,- ale to je nejak komplet sada a nerozumi jestli musim koupit celou sadu nebo staci jen lozisko ?

http://www.autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJ ... ZRIqS4JVD7

a pak sem hledal dal a podle typoveho oznaceni loziska z kelly a nasel tohle s cenou za 800 kc http://www.automedik.cz/autodily.html?p ... []=1880126

Na jinych strankach ta 1800 kc ? Nejak to proste nechapu :)

Hledam pomer/cena kde kdo doporucuje SKF nebo Niparts ale cena mezi sadou kde je o segrovku a matku navic oproti samotnemu lozisku je rozdil v cene 1600 Kc. A nevim co ma vlastne koupit.

Nebo jestli toyota ma treba lepsi cenu ? Ale to as tezko .)

Diky za vecny nazor a doporuceni.
Naposledy upravil(a) majkl75 dne pát 31.05.2013, 11:23, celkem upraveno 1 x.
ex. AV T25 2004 2.0 benzin liftb
ex. Celica T23 VVTi-L
ex. AV T25 2003 1.8 benzin liftb stříbrná
ex. Celica 6 gen. 1994 2.0 129 kW coupe modrá
ex. Paseo 2 gen. 1996 1.5 coupe červe
ex. Corolla E11 1997 1.3 liftb žlutá
ex. Corolla E9 1987 1.3 hatchb červe
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Já ložisko kupoval tady http://autodily.mjauto.cz/toyota/avensi ... a-kol.html , už tedy nevím jaká byla značka, ale i s poštovným to bylo cca 1100.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
majkl75
Řidič

Příspěvek od majkl75 »

a kupoval si lozisko a nebo sadu ?
ex. Celica T23 VVTi-L
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Koukám co jsem kupoval a je tam psáno "sada ložisek kol" ale co všechno servisák použil, to netuším. Myslím, že mám tohle http://autodily.mjauto.cz/kod_JAKOJ4702 ... 4a666.html
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
bloodymirko
Navigátor

Příspěvek od bloodymirko »

Dost casto sa stava, ze sa pri demontazi loziska dok.rvi matica, takze radsej celu sadu ako potom nahanat maticu.

Co sa tyka znacky , kupil by som len SKF, FAG, KOYO, ostatne typu CX, Optimal..... by som zdaleka obchadzal... su sice lacnejsie, ale o to kratsia je aj zivotnost loziska.
Kvalitne vydrzi 100-150tkm, nekvalitne max 50tkma niekedy odide uz po tyzdni jazdenia.

A este ma napadla jedna vec, ze SKF lozisko pod 1000CZK urcite nie je original SKF, takze take tiez nebrat :D :D .

Kvalitne lozisko takejto velkosti stoji aj po vyraznych zlavach viac ako 1000CZK...ono ten kvalitny material sa odrbat neda.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Bloodymirko . hádal bych se, třeba já jsem schopen dodat Koyo za 991,-kč a netvrdil bych že není pravé. ruzní prodejci mají ruzné zdroje a jak zdroje tak ti prodejci mají ruzne marže.. je to jen o hledání.
Určite se vyhnout Optimal, BTA, premiu a podobným neznámým "značkám" byt lákají cenou, je to dost často velká loterie. stejen tak se vyhnou tnippartsu, jelikož tam je opet loterie od kterého výrobce ložisko bude ( nipparts v tomoto a mnoha dalších případech překupuje, takže najdete jen to co zrovna výhodně koupil ) a proč kupovat nipparts ve jterém možná bude Koyo když si mohu koupit přímo koyo a levneji jak Nipp .)
bloodymirko
Navigátor

Idaho, ja tiez kupujem KOYO za menej ako 1kCZK, priamo od importera :D :D :D, problem je, ze nie kazdy ma priamu linku na nakup za najnizsie ceny a to co nam tu predavaju eshopy je niekedy pekna srajda...
...napriklad tie "originalne" SKF loziska, ktore vydrzia tyzden => Niekde som cital, ze SKF je jedna z najviac "falzifikovanych znaciek" autosuciastok.

V dnesnej dobe sa da laserom na lozisko nakreslit hocico....aj SKF, Kacer Donald, popripade iny brand ;-)

...a este jedna perlicka, uz sa mi niekolko krat stalo, ze origo lozisko KOYO od KOYA bolo v krabici FAG vratane vsetkych papierov okolo, na lozisku bolo samozrejme vyrazene KOYO, resp len Toyotacke cislo dielu. Sam FAG o sebe pise, ze predava loziska zo svojich zavodov a od spolupracujucich vyrobcov, vyhodou je ze si vyberaju len najlepsich dlhorocnych vyrobcov lozisk vacsinou z Japonska.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

bloodymirko píše:Idaho, ja tiez kupujem KOYO za menej ako 1kCZK, priamo od importera :D :D :D, problem je, ze nie kazdy ma priamu linku na nakup za najnizsie ceny a to co nam tu predavaju eshopy je niekedy pekna srajda...
...napriklad tie "originalne" SKF loziska, ktore vydrzia tyzden => Niekde som cital, ze SKF je jedna z najviac "falzifikovanych znaciek" autosuciastok.

V dnesnej dobe sa da laserom na lozisko nakreslit hocico....aj SKF, Kacer Donald, popripade iny brand ;-)

...a este jedna perlicka, uz sa mi niekolko krat stalo, ze origo lozisko KOYO od KOYA bolo v krabici FAG vratane vsetkych papierov okolo, na lozisku bolo samozrejme vyrazene KOYO, resp len Toyotacke cislo dielu. Sam FAG o sebe pise, ze predava loziska zo svojich zavodov a od spolupracujucich vyrobcov, vyhodou je ze si vyberaju len najlepsich dlhorocnych vyrobcov lozisk vacsinou z Japonska.
Přesne tak, žádný výrobce nevyrábí ložiska na všechyn vozy ale sortiment chce mít co nejvetší, proto třeba v krabic od SKF u zadního náboje na 7gen celdu najdeš koyo, jenže když si objendáš přímo koyo zjistíš že je o cca 20% levnejíš jak to skf..
Beru osmým rokem od jednoho dovataele a na ložisko kanaco/Koyo sem mel za tu dobu jendu reklamaci.
majkl75
Řidič

Příspěvek od majkl75 »

Chlapi a koumu se da dnes verit ? To je tezke , dnes se proste falsuje a preprodava naprosto vse. Mam z vaseho rozhovoru opravdu neprijemny pocit ale lozisko potrebuji a popravde verim Idahovi ze ho dodavatel nepodvadi :wink:

Idaho poslal sem ti SZ
ex. Celica T23 VVTi-L
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Až začne podvádět poznám to až od zákazníků :( par "podezřelých dílu jsme už vrátil ale připadá mi spíše že je to vina ostatních "sservisáku" , prootže IC je silne benevolentní v přijímání nepoužitých dílu a sotva nekdo pozná když do krabice jendoho výrobce nacpe servisák levné ložisko od Ak s tím že to puvodní "nevyužil" a nechá si vrátit plnou cenu :(
Axel1302
Řidič

Příspěvek od Axel1302 »

ked uz tu riesite tie loziska, neviete mi povedat preco na zadne koleso stoji lozisko v autokelly cez 400 EUR??? je to normalne? menil to uz niekto? Nie ze by som mal s nim problem len ma to zaujima pokial mate nejake skusenosti
Toyota Avensis T25, 2.2D-4D, 110 kW, r.v.2008, sedan
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Je to konstrukci, dostanes cely naboj s cidlem ABS atp.. Takze je lepsi sehnat z vraku stare.. a pripadne to rozebrat, omerit a koupit jen lozisko a nechat si ho tam nalisovat misto puvodniho...
Back in Czech.
bloodymirko
Navigátor

Ako pise aczasa, zadne lozisko je kompletny naboj vratane ABS, preto je drahsi ako predne lozisko.
Zadne lozisko obycajne vydrzi asi 2-3x dlhsie ako predne, lebo nie je tak namahane a stava sa, ze obcas prezije aj samotne auto.

Vymena je jednoducha, zhodis brzdovy strmen (2 skrutky) potom zhodis kotuc a samotny naboj je priskrutkovany 4 srobami. Obcas pri montazi zavadzia oblozeni rucnej brzdy, ale netreba ho davat dole....teda pokial nie je zodrate, hnile, alebo inac poskodene.

Novy znackovy naboj FAG/KOYO sa da zohnat za 200-210eur , takze za tych 400e vymenis obe strany ;-)....(jeden zadny naboj mam tu na bazari na predaj, ale je to na roztec 5x100, takze nie pre 2.2 D4D ani 1.8 benal :D)

Osobne by som naboj na T25 nerozoberal a nemenil len lozisko, lebo s tym zabijes kopu casu, hlavne ked nemas pristup k potrebnemu naradiu/vybaveniu. Moze sa ti stat, ze dodrbes snimac ABS a mas vystrano.

...a mam taky dojem, ze sa to ani neda, lebo konstrukcne to vyzera tak, ze lozisko je sucastou naboja = vonkajsia cast loziska je sucasne telom naboja, ale nemam to overene a ani sa to nechystam overovat... :D :D
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

pokud by byl zájemmel bych tu nevyzvednuté od zakazníka , koyo naboj na zadek pro D-4D, za 4389,-CZK vč DPH( nevím ted z patra jakej je kurz eura a pisu z mobila takže nemam moc možností hledat... )
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

pocitej zatim v klidu v teto strane nejakych 25 Kc.... takze 176 E ... +- neco.. :-)
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“