7g cvakaní spojky
7g cvakaní spojky
ahoj , zdravím všechny
mohl by mi nekdo pomoci s tímhle problemem ?
Při uplném sešlápnutí spojky to hlasite cvakne! dělá to za jizdy i při stání s vypnutým motorem:( viz. video
http://youtu.be/rGf57P_JBiw
Dík za rady
mohl by mi nekdo pomoci s tímhle problemem ?
Při uplném sešlápnutí spojky to hlasite cvakne! dělá to za jizdy i při stání s vypnutým motorem:( viz. video
http://youtu.be/rGf57P_JBiw
Dík za rady
mno jeste me napada jedna z tech jednoduchsich moznosti, vrze to opravdu z prevodovky? neni to od spojkoveho valce? zkus se ohnout pod pristrojovku k pedalum a koukni na konec spojkoveho pedalu, jak vede takova hridelka do spojkoveho valce, je kolem takova gumova prachovka a vni me to jednou taky vrzalo, pokud ani tohle nepomuze, tak potom jak pise ZejdyTreglos píše:Kulička namazána a dělá to pořád , asi to bude jak píše Zejdy ,zkusím to nějak rozdělat a namáznout ! celej tejden mam volno tak se aspon nebudu nudit
Celica ZZT230, 2000, black
Na jedné corolle mi to, dokonce přímo po výměně, cvakalo taky a přemýšlím, že snad není doma toyota, ktéré to nevrže . Osobně to vidím na přitlačák, respektive talířovou pružinu. Namazat to v podstatě není jak, když budeš hodně šikovnej, tak můžeš z lehka zkusit máznout okolí ložiska přes ten otvor od vypínací páky, ale když budeš hodně nešikovnej, tak se ti mazivo dostane na lamelu a to není zrovna žádoucí
Něco pro ilustraci:
Něco pro ilustraci:
Holomek!
Já mám na takovéhle "speciality" takovou vychytávku: Do injekční stříkačky dám vazelínu a nasadím hadičku průměr 6 mm, jak dlouhou potřebuju. Dá se dobře kontrolovat, kolik maziva tam přijde. Vylepšit se to dá drátem, který se naohýbá dle potřeby a hadička se na něj přichytí třeba flastrem. Zkusil bych sundat manžetu kolem vypínací tyčky a tamtudy to trochu máznout. Jasně že mazivo na lamele je nežádoucí.
Vyndal bych airbox a kompletně sundal vedení spojky, to není zase tolik práce a bude tam víc místa.
Vyndal bych airbox a kompletně sundal vedení spojky, to není zase tolik práce a bude tam víc místa.