7g cvakaní spojky

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Treglos
Člen Týmu

7g cvakaní spojky

Příspěvek od Treglos »

ahoj , zdravím všechny :)

mohl by mi nekdo pomoci s tímhle problemem ?
Při uplném sešlápnutí spojky to hlasite cvakne! dělá to za jizdy i při stání s vypnutým motorem:( viz. video

http://youtu.be/rGf57P_JBiw

Dík za rady
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

Dělá to dojem, že ložisko nebo lamela drhne po tisícihranu předlohy převodovky. Zkusil bych to namáznout, bohužel mi nenapadá, kudy se tam dostat. Snad jedině nějak krkolomně po demontáži startéru. Horší varianta je poškozený přítlačák.
Snad někoho napadne něco dalšího.....
Treglos
Člen Týmu

Příspěvek od Treglos »

no zkusím to maznout nějak a uvidím:)
kdyby to byl ten poškozený přítlačák tak by ta spojka blbě zabirala ?
Treglos
Člen Týmu

Příspěvek od Treglos »

Tak jsem byl ted v garaži mačkam spojku a žádný cvakání:) tak jsem to byl projet a cca po 10km (asi kdyz se to ohřálo) to zase cvakat začalo ,ale jen pri uplném sešlápnutí spojky až na podlahu :(
Treglos
Člen Týmu

Příspěvek od Treglos »

tak a ted už zase něco jineho :(

http://youtu.be/FSO66x7oUuU

co na to říkáte ?
Kenne
Manager Týmu

Příspěvek od Kenne »

treba to bude prkotina, zkus namazat tu kulicku nakou vazelinkou

Obrázek
Celica ZZT230, 2000, black
Treglos
Člen Týmu

Příspěvek od Treglos »

Kulička namazána a dělá to pořád :( , asi to bude jak píše Zejdy ,zkusím to nějak rozdělat a namáznout ! celej tejden mam volno tak se aspon nebudu nudit :D
Kenne
Manager Týmu

Příspěvek od Kenne »

Treglos píše:Kulička namazána a dělá to pořád :( , asi to bude jak píše Zejdy ,zkusím to nějak rozdělat a namáznout ! celej tejden mam volno tak se aspon nebudu nudit :D
mno jeste me napada jedna z tech jednoduchsich moznosti, vrze to opravdu z prevodovky? neni to od spojkoveho valce? zkus se ohnout pod pristrojovku k pedalum a koukni na konec spojkoveho pedalu, jak vede takova hridelka do spojkoveho valce, je kolem takova gumova prachovka a vni me to jednou taky vrzalo, pokud ani tohle nepomuze, tak potom jak pise Zejdy
Celica ZZT230, 2000, black
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Na jedné corolle mi to, dokonce přímo po výměně, cvakalo taky a přemýšlím, že snad není doma toyota, ktéré to nevrže :D. Osobně to vidím na přitlačák, respektive talířovou pružinu. Namazat to v podstatě není jak, když budeš hodně šikovnej, tak můžeš z lehka zkusit máznout okolí ložiska přes ten otvor od vypínací páky, ale když budeš hodně nešikovnej, tak se ti mazivo dostane na lamelu a to není zrovna žádoucí :wink:

Něco pro ilustraci:
Obrázek
Holomek!
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

Já mám na takovéhle "speciality" takovou vychytávku: Do injekční stříkačky dám vazelínu a nasadím hadičku průměr 6 mm, jak dlouhou potřebuju. Dá se dobře kontrolovat, kolik maziva tam přijde. Vylepšit se to dá drátem, který se naohýbá dle potřeby a hadička se na něj přichytí třeba flastrem. Zkusil bych sundat manžetu kolem vypínací tyčky a tamtudy to trochu máznout. Jasně že mazivo na lamele je nežádoucí. :shock:
Vyndal bych airbox a kompletně sundal vedení spojky, to není zase tolik práce a bude tam víc místa.
Treglos
Člen Týmu

Příspěvek od Treglos »

Všem děkuji za pomoc:) všechno jsem namazal a je to super:) cvakání i skřípání zmizelo:)
a musím říct, že to bylo asi fakt potřeba ,protože teď jde ta spojka uplně jinak:)
Odpovědět

Zpět na „Celica“