Servo riadenia?
Servo riadenia?
Zdravim vsetkych, vsimol som pri parkovani alebo otacani obcas take divny zvuk pri toceni volantom, tazko mi to je opisat ako keby nieco o nieco suchlo,no neni to kovovy zvuk , je to sporadicke ale vacsinou ked tocim tym volantom viac, neviete co by to mohlo byt? Ma sa olej v serve riadenia menit alebo nie? Nemoze to byt tym? Ide o D4D 93kw, najazdene okolo 140000 km.
Avensis combi 2D-4D 2007
Rav4 2.0 VVTI 2008
Rav4 2.0 VVTI 2008
Mi to občas taky zadrhne při pomalé jízdě o točení vpravo. Dělalo mi to za sucha (na podzim). Celou zimu klid a nyní opět se to někdy ozve.
Někde tady jsem četl,že to drhne táhlo řízení o nějaký gumový kryt a má se podél hřídele volantu tam někam dolů nastříkat mazivo. Dělal jsem to,ale výsledek nic moc.
Někde tady jsem četl,že to drhne táhlo řízení o nějaký gumový kryt a má se podél hřídele volantu tam někam dolů nastříkat mazivo. Dělal jsem to,ale výsledek nic moc.
Toyota Avensis D4D Kombi 93kw r.v. 2007
dělá mi to taky - pomalu doprava a jakoby to vrže až zahučí, když zastavím točení tak je ticho - v servise mi řekli že to je nějakej přepouštěcí ventil, nechal jsem dát novou kapalinu a nic - jedině výměna serva. Vzhledem k tomu, že jedinný projev je yvukový, tak to neřeším .....
Avensis 2005, 2.2 d4d 110kw
Caute, robi mi to presne to iste. Vyskusajte k tomu este pustit klímu a bude to este zretelnejsie. Dalo by sa to nazvat ako stŕpanie. Ked sa pomaly toci volantom tak je to najvýraznejsie pocut. Ak sa vypne klíma, tak sa to skoro vôbec neprejavuje. Kompresor aj servo cerpadlo idu cez ten isty remen. Bol som aj v servise, ale tam ma odkazali, aby som sa skusil najskôr obratit na toyota servis, ci uz to nahodou neriesili, pretoze oni sa s tým este moc nestretli. Inak servo sa da repasovat. Co ma ale troska znepokojuje, ked som pozeral ako pri tom strpani pracuje/napína sa hadica od serva...akoby v tom systeme bol vyrazny odpor. Ked sme dali auto na zdvihaciu plosinu a pod kolesa strekli silikonovy olej, tak sa to strpanie neprejavovalo ale ked je povrch s vacsim trecim odporom (cesta) tak je to pocut a ako pisem, s pustenou klimou este viac. Co by to mohlo byt?
Mohol by to byt unaveny remen?
Mohol by to byt unaveny remen?
posledne slova pred nehodou:
"no tak menit cele servo mi pride dost nakladne, takze s tym budem jazdit takto dalej pokial sa to nezhorsi..."
ludia neblbnite....
Ak tecie servo malo by to byt vidiet. Za prve bude chybat olej v nadrzke, za druhe ak sa straca bude niekde mokro - skontroluj okolo manziet pri tyckach riadenia - to je najcastejsie ( sposobuje to povrchova korozia tyciek, potom netesni gufero. (Vymena gufera teda z uvedenych dovodov vacsinou nepomoze - riesenie je repas.) pripadne to moze tiect niekde na spoji od cerpadla k servu - je tam viac trubiek a hadiciek.
Ked to nikde netecie , fajn , mozeme skumat dalej - ventil, remene a co ja viem kde to este moze byt.
Ale ak by sa netesnost potvrdila potom ostava len oprava.
Jazdit s tym je riziko - moze sa stat ze v okamihu bude auto neovladatelne , v lepsom pripade sa znici cerpadlo.
pre slovakov - robia to napr. tu :
http://www.pstservice.sk/about
su to chlapci ukrajinsky a robia bud na vymenu alebo aj ( moj pripad) na mieste. Osobne som bol za riesenie na mieste , nemam to daleko - urcite blizssie nez do BA kde je druha firma - a nemusel som nic vyberat a davat znova na auto a mam to aj so zarukou a geometriou. proste som to priviezol a za dva dni som prisiel pre auto. Cena nebola mala , ale vrakac by to nevyriesil lacnejsie ked si spocitam este niekde dat vymontovat , znova namontovat, potom geometria atd, atd. same starosti a urcite viac casu nez dva dni. Som panelakovy a bezgarazovy a auto pouzivam denne . V mojom pripade to takto bolo vyhodnejsie.
"no tak menit cele servo mi pride dost nakladne, takze s tym budem jazdit takto dalej pokial sa to nezhorsi..."
ludia neblbnite....
Ak tecie servo malo by to byt vidiet. Za prve bude chybat olej v nadrzke, za druhe ak sa straca bude niekde mokro - skontroluj okolo manziet pri tyckach riadenia - to je najcastejsie ( sposobuje to povrchova korozia tyciek, potom netesni gufero. (Vymena gufera teda z uvedenych dovodov vacsinou nepomoze - riesenie je repas.) pripadne to moze tiect niekde na spoji od cerpadla k servu - je tam viac trubiek a hadiciek.
Ked to nikde netecie , fajn , mozeme skumat dalej - ventil, remene a co ja viem kde to este moze byt.
Ale ak by sa netesnost potvrdila potom ostava len oprava.
Jazdit s tym je riziko - moze sa stat ze v okamihu bude auto neovladatelne , v lepsom pripade sa znici cerpadlo.
pre slovakov - robia to napr. tu :
http://www.pstservice.sk/about
su to chlapci ukrajinsky a robia bud na vymenu alebo aj ( moj pripad) na mieste. Osobne som bol za riesenie na mieste , nemam to daleko - urcite blizssie nez do BA kde je druha firma - a nemusel som nic vyberat a davat znova na auto a mam to aj so zarukou a geometriou. proste som to priviezol a za dva dni som prisiel pre auto. Cena nebola mala , ale vrakac by to nevyriesil lacnejsie ked si spocitam este niekde dat vymontovat , znova namontovat, potom geometria atd, atd. same starosti a urcite viac casu nez dva dni. Som panelakovy a bezgarazovy a auto pouzivam denne . V mojom pripade to takto bolo vyhodnejsie.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
ahojte, robí mi to tiež pri krajnej pravej polohe, čím pomalší pohyb volantu tým viac to je počuť - príznaky úplne rovnaké ako ste popísali - v zime menej počuteľné v lete viac. Auto mám 2,5 roka a sledujem to od kedy ho mám, pravidelne kontrolujem olej v serve ktorý som nikdy nedolieval ani mi nemyzne, neuniká, pod autom žiadne olejové fľaky nemám, manžety sú všetky v poriadku - toľko moje pozorovanie za 2,5 roka. Či to je chyba alebo nieje neviem, nemám pocit že by sa to zhoršovalo, alebo zlepšovalo.. Ak niekto nájde riešenie, určite budeme všetci radi!