!koupě Toyota Avensis 1,8

vše ohledně modelové řady Avensis
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

m5t: má pravdu klima sežere u benzínu hodně výkonu a ta 1,8 není tahoun.Však ty to také pocejtíš :)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

klima nic nesezere.. ma max 5kW.... to jsou zase kecy...
Back in Czech.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

tabika píše:m5t: má pravdu klima sežere u benzínu hodně výkonu a ta 1,8 není tahoun.Však ty to také pocejtíš :)
Hihi, vůbec mi to nepřišlo když jsem bral hákem ve stoupání kolonku "všichni spolem za tím prvním volem", venku +32 a klima na plno :D tehdá jsem vyjel nádrž do Tater a zpět s průměrem 6,0 :wink: byl takový hic,že ještě v 8 večer bylo 32.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

Skusme si tak zratat, 93kW motor (1.8 starsia), klima ak zozerie 5kW tak asi aj to je vela, nehovoriac, ze ked ju mas na auto, tak nezerie tych 5kW cely cas, ale len na zaciatku. Cize realne mas 93-5 = 88 kW cely cas k dispozicii. To je cca 5% pokles vykonu. Vazne chces povedat ze to citis ? Ja som to na corolle 1.6 necitil a to ma 81kW. Chapem, ze pri 50kW motore to pocitis, ale pri takomto ?

Ale ked zas ides do kopca, na nizkych otackach, kedy ten vykon ten motor este nema, tak je jasne, ze zrazu uberies aj 10% jeho aktualneho vykonu. Ale nie je problem podradit, na to je prevodovka.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
Iker6
Člen Týmu

Příspěvek od Iker6 »

no tak ja to teda poznam zleniví a je po srandě taky už ma svoje roky.. 15 let stará vrana už nikdy nebude lítat jako zamlada a těch peněz co sem do něje vrazil :evil:
Snad je na tom Toyota lépe a mile překvapí nechci patřit mezi ty co říkaj japonec nakonec nebo korejce už nikdy a pak dodávat joo škoda to je auto.. :mad:
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

To se říká protože nakonec každý skončí u Japonce, když už chce mít klid od problémů :wink:
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Chapem Ikera 6. Mal som dvojliter inej znacky a klima bola skutocne citit v spodnom pasme. Ak clovek dostatocne dlho jazdil aj nejaku prvsiu 1,9 TDI, tak "postrehol" klimu aj tu.
Neviem ako T25, ale na T27 (108kW) "necitim" pokles vykonu od klimy vobec ani po 50tkm. Proste nic, azda len na volnobehu vyskocia o nieco otacky. Moderna auto-klima nebezi stale a je asi aj o dost efektivnejsia.

Vyber znacky ti schvalujem :D A pozor na HONDA a MAZDA - nemaju celopozink ! Ani od roku 1999. HONDA mala prvy celopozink az v roku 2006 a to na ACCORDe (ked prisiel facelift). MAZDA vobec ...

Najst T25 1,8 so stresnym oknom ... no to asi skor najdes zivot na inej planete. :wink: Uz najst slusnu 1,8 bude slusny zahul, kedze som riesil nieco podobne.
2.0 priamy vstrek neprerobis na plyn a to hlavne z dovodu odpalenia vstrekov. 2.0 bez priameho v AVENSISe nebol ... min v EU.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Iker6 píše:...Snad je na tom Toyota lépe a mile překvapí nechci patřit mezi ty co říkaj japonec nakonec ........
Máš to nějaké domotané, jinak kdybys to to tu pořádně pročet tak bys pochopil, že benálisti se tu dost nudí, kromě mototu žeroucí olej do 05 nic zásadní neřeší a tak sem tam rýpnou do dehťáků což někteří nelibě nesou,nu je to jejich právo volby :wink:
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tak ja treba furt neco resim i na tom starem svem benzinu.. :-) I na druhem.... Jen se bojim, ze mi nikdo moc nepomuze, tak to holt casto delam pokus- omyl.... Ale uz casteji pokus - vysledek. .:-))))) Dalsi pokus a lepsi vysledek.. :-)
Ale je fakt, ze ty benzinovy motory jsou proste uplne jinde... Proste pro ne je mnohem jednodussi prejkonat legislativni hranice ve spotrebach a emisich..... To je straslive zlo jen pro soucasne naftove maloobemove preplnovane motory.
Ale zase... benzinu odchazi lambdy, obcas katik, sem tam jsem slysel o civce na svicce, neco malo o loziskach v kolech... :-) Takze je co resit, ale jsou to vesmes prkotiny..
Back in Czech.
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

U mé staré Ave 2.0 benál byla klima cítit, když jsem potřeboval plný výkon na předjíždění, notabene třeba do kopce, tak jsem klimu radši vypínal, pokles výkonu znát byl. Ne že by to byl propastný rozdíl, ale bylo to asi tak jako kdybych měl v tu chvíli natankovaný o něco horší benzín...
U novější D4D klima neklima, rozdíl nepoznám vůbec, akorát na volnoběh drobet vyšší otáčky.
TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW (12/2006)Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jo jo... ono se s tim u starych Ave dalo delat docela dost.. treba na RJ menit frekvenci spinani.... Hodne delalo i dostatecne mnozstvi chladiva a oleje v klime... Je fakt, ze kdyz jedes do kopce pod plnym plynem, tak to lehounce zatahlo, ale opet... nebylo to nikdy takove, ze bys kvuli tomu mel prestat predjizdet...
Back in Czech.
Iker6
Člen Týmu

Příspěvek od Iker6 »

no tak to tedy nevím stou hondou byl jsem i v servise od hondy a ptal se na to a tam mi řekly že accord má velice dobrou antikorozní pozinkovou ochranu že se ty kastle máčely atd a o tom jak se to dělalo podrobně nevím ale vím že to má honda vychytané už jsem viděl dvě zespodu a po 15 letech pohoda nikde nic ne jak ten můj myšak krasná loď ale rez jen se člověk podívá a celkem i skoupí + opravy 135 000kč vyhozených...

Mazda 6- jo líbila se mi už jako novinka tenkrát ale po přečtení for už mě to nadobro přešlo na lpg potřebuje přimazávání a jak se na Mazdě něco posere tak to jsou opravy za hodně moc

před zimou jsem byl rozhodnut pro koktavu ale stím jak ty auta nemusím tak bych zas koupil leštěnku... a šlo by to spojka 18-20 , turbo 18,náprava 5,5 jen za čepy , vstřikovače jeden za 15 a dal už jsem to vědět nechtěl dá se sice sehnat za nějakých 180 rv 07,08 ale NE už jen to že to má sedačky na kolečka a ne na páčky už to mi připadá tak zastarale a nepraktické (kdo to někdy prubl v autě tak snad pochopí.. Laughing )

no ono ten poslední ,,klid" očekávám od auta za docela dost peněz a u Toyoty jinak už fakt nevím která značka bude nebo mohla by být OK a řešit drobnosti
Japonec je dobré auto než se začne srát a to vím o čem mluvím .. počínaje sháněním mlhovky a blinkru v čr si řeknou za mlhovku 700-1000 a za blinkr 500 nakonec jsem sháněl 3 měsíce a zachránil to kolega co byl v Anglii tak mi to tam sehnal obojí i s poštou za 1000kč
shánět díly na nápravu to bylo taky peklo nebýt obětavého mechanika tak dam za nápravu přes 20 000kč vyšlo mě to na 15 i s práci jo mamral ale tak na ceně jsme se dohodly předem ...

lepší? ono se to špatně píše po noční ..
Naposledy upravil(a) Iker6 dne pon 27.05.2013, 13:14, celkem upraveno 1 x.
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

Iker6 - při té vaší češtině trpím víc, než když auto řídí manželka a jede na pětku 40 km/h :evil:
TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW (12/2006)Obrázek
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Evidentní problém nejen se čtením ale i s psaním :D kdyby to tu důkladně prostudoval má odpověď na díly,servis,pojistku,na co si dát pozor,myslím že i LPG tu někdo řešil a přes SZ mu nějaké skušenosti sdělí. Za mě-já kupoval Toy abych řešil jediný problém - kochat se támhle nebo tůhle ? Ale začal dobře, před koupí koukl do fora o Toy, jsou takoví co koupí Toy a první příspěvek je ve stylu "tak jsem asi koupil nějakou vranu, poraďte", koupě ojetiny bude vždy loterka,ale dá se riziko snížit třeba důkladnou skušební jízdou aspoň 500Km, objet pár bloků nestačí,chce to pořádně protáhnout - když do něčeho vrazím 200tKč tak nevěřit na pochvalné slovo někoho koho neznám a pak nedojet ani domů.
Iker6
Člen Týmu

Příspěvek od Iker6 »

http://www.sauto.cz/osobni/detail/toyot ... oFrom=list
koukam asi fakt jedina v čr na prodej
Odpovědět

Zpět na „Avensis“