DPF dosluzil

vše ohledně modelové řady Avensis
matus69
Věčnej rejpal

Re: TondoS

Příspěvek od matus69 »

TondoS píše:
rony píše:tak ako v novom roku poslúcha mašina? :P
ahoj, mašina zatiaľ poslúcha ako švajčiarske hodinky, na EK+STK idem vo februáry, takže určite dám vedieť. :wink:
ako dopadla EK (ak si ju teda robil bez vsimneho)?
cnapo
Navigátor

Příspěvek od cnapo »

Prosím tě a máš HW emulaci nebo ti upravili SW.
TOYOTA AVENSIS COMBI 2.0 D-4D 93 kW
TondoS
Řidič

Příspěvek od TondoS »

Ahojte, STK dopadla bez problémov, hodnoty všetky v norme :-) spotreba o kapánek nižšia... doteraz najazdených 5.000km+
Toyota Avensis Combi 2.0 D-4D 93kW 2007
Obrázek
dano.jano
Člen Týmu

Příspěvek od dano.jano »

na Toyota sa kvoli denzo neda robit uprava sovtveru tak ako u Bosch, preto sa pouziva emulator a uparava soft spociva len v blokovani chybovych hlaseni, ktre by motor supli do nudzaku
novakjiri0
Člen Týmu

Příspěvek od novakjiri0 »

to flyboy> take se chystam odstranit dpf a jsem z prahy... takze zkusim ten profichip, znamej u nich byl a rikal ze taky super... uz abych mel od toho blbyho dpf pokoj... dam vedet jak to dopadlo... rikali ze mi udelaj i fotoreportaz vcetne nafoceni toho filtru i z celkovy demontaze coz se mi docela libi
novakjiri0
Člen Týmu

dpf off avensis 2.2 hotovo :)

Příspěvek od novakjiri0 »

jak jsem slibil, tak pisu...

filtr je odstranen z me t. avensis 2.2, auto jede dokonale! spotreba zatim o 1.4l/100 km nizsi (natankovano / ujeto 100km a dotankovano). Pristup super, byl jsem tam jak flyboy / profichip .. hotovo za 6,5 hod. fotoreportaz je odkaz zde... hodil jsem to na uloz.to kdo by chtel videt jak vypadal muj filtr :) jinak po zavareni strikaj automaticky antikoroznim naterem, zaruka a 100% spokojenost... po ujeti cca 5000km dam vedet celkove info... zatim najeto cca 850km

http://uloz.to/xCp1uztg/avensis-dpf-off-rar
http://uloz.to/xCp1uztg/avensis-dpf-off-rar
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

Ten filtr teda vypadal. Kolik km měl najeto? Tak teď bude jezdit další ropák bez filtru.. No pořád to asi bude lepší než jeden golf, za kterým jsem musel jet asi 10 km a málem jsem měl ze své stříbrné Ave grafitovou.
TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW (12/2006)Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Prave ty velky a viditelny ssaze jsou v pohode.. ty vykasles.... ty maly co chyta dpf jsou ty spravny...
Back in Czech.
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

aczasa píše:Prave ty velky a viditelny ssaze jsou v pohode.. ty vykasles.... ty maly co chyta dpf jsou ty spravny...
Možná to tak je, možná ne. Snažím se hledat nějaké info, které by to potvrdilo, zatím jsem narazil na nějaké povídání o DPF tady:

http://www.honestjohn.co.uk/faq/diesel- ... e-filters/
a tady
http://www.dieselnet.com/tech/dpf_ash.php

Tak to čtu, zajímavé je zjištění, že největší podíl "popele" (nevím jak rozlišit ash and soot, co myslej popelem a sazemi :) ) vytvářejí aditiva. Pro mě docela paradox - na jednu stranu by měly aditiva zlepšovat vlastnosti nafty, udržovat palivový systém v čistotě atd. ale zdá se, že jsou hlavním viníkem zaprasení DPF?? ale opírá se to o nějaké starší studie z 2003, takže to může být mimo mísu.

No nic jdu číst dál, jestli z toho budu nějak moudrej. Aczasa - máte nějaký zdroj, který by dokázal to co píšete? Nechci se hádat, sám bych rád věděl, jestli to tak je nebo ne...
Naposledy upravil(a) Honza K. dne pát 24.05.2013, 12:15, celkem upraveno 1 x.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Sleduji aktualni medicinske publikace... Takze zrovna karcinomy plic jsou docela pekne opublikovany. Pomerne dobrym primerem je i porovnani castic vyvolavajicich azbestozu a silikozu, tedy castic, ktere ve finale zpusobi rakovinu a ktere "jen" ""vratne"" zaneseni plic...
Back in Czech.
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

aczasa píše:Sleduji aktualni medicinske publikace... Takze zrovna karcinomy plic jsou docela pekne opublikovany. Pomerne dobrym primerem je i porovnani castic vyvolavajicich azbestozu a silikozu, tedy castic, ktere ve finale zpusobi rakovinu a ktere "jen" ""vratne"" zaneseni plic...
Aha no ale otázka je, jestli vzorek těch pacientů prokazatelně chodil dýchat k výfukům aut s DPF filtry nebo ne :) V těch odkazech, co jsem našel se píše např:

"Catalyzed Diesel Particulate Filters (CDPF) are designed not only to achieve collection efficiencies of 90% or greater in terms of mass (over 95% when expressed as number of ultra fine particles), but also to burn off the collected particulate matter into carbon dioxide and water."

Mě to přijde, že naopak, pokud máte ten filter, tak je velmi účinný při zachycování těch nejmenších a tudíž nejvíc nejnebezpečnějších částic :)
Otázka je regenerace, tam je asi jasný, že při těch cca 10 - 25 minutách je to humáč, nicméně ten humáč jde ven většinou na dálnicích a silnicích, kde se zase tolik lidí nepohybuje a mělo by to být furt lepší než ten humáč kontinuálně produkovat při jízdách ve městě bez filtru...
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

Fíha na Moravě je zřejmě extrémní koncentrace aut s DPF filtry :lol:

http://www.vasevec.cz/blogy/nova-global ... ym-prachem
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Honzo.. ja to myslel tak, ze kdyz auto viditelne kouri, tak to, co je videt, je mene nebezpecne nez to, co videt neni.. :-) A preci jen odstraneny DPF moc videt neni.. :-))))
Back in Czech.
Johny B.
Člen Týmu

Příspěvek od Johny B. »

tady o tom je nejake povidani - ackoliv to nebude uplne nejnovejsi
http://hluk.eps.cz/hluk/emise/poletavy- ... na-hrozba/
Odpovědět

Zpět na „Avensis“