Takhle jsme vypadali na začátku projektu.

Byla naložena Toyota laufem.

První část prací jsem rozhodl věnovat výměně chladiče, vodní pumpy, termostatu, čidel na chladícím systému a vedení vody. Běžná oprava není třeba dál rozebírat

Dostal jsem se k chladiči určenému pro verzi 2,2l US která disponovala automatickou převodovkou, tedy chladič měl okruh i pro chlazení oleje z převodovky. Okruh jsem využil pro chlazení motorového oleje tedy jsem autu ulehčil o olejový chladič který mělo v továrním vybavení.

Druhá část, nedostatek dílů mne donutil si dovézt hezký kousek na díly. Auto jsem koupil poměrně za málo peněz vzhledem k jeho stavu, našel jsem v něm originální rezervu a servisní knížku vedenou do roku 2003 (neuvěřitelných 11 let.) prodejce o ní asi ani nevěděl, že se skrývá pod rezervou. Stav byl naprosto originální a dovoluji si stoprocentně tvrdit, že auto nemělo sebemenší karambol nebo nehodu. Pustil jsem se do demontáže s nadšením z lišty, poziček, nárazíku, světel a snad všeho v naprosto super stavu. Motor podle chodu a podle chování převodovky si myslím že má natočeno maximálně do 200 tisíc, nedivil bych se kdyby hodnota tachometru ( 161 tisíc) byla pravdivá, stal se tedy jasným kouskem mé zásoby náhradních dílů.
Autu praskla levá poloosa tedy pro původního majitele asi nestálo za opravu a prodal ho pod cennou. Ano možná někoho napadne, že je škoda likvidovat auto tohoto stavu, ale poděkovat můžeme jen svaté moci úřední, auto je nepřihlásitelné kvůli chybě v přepisu a odhlašování na německé straně.
Ale poslouží dobré věci.

Dále se mi nelíbili originální sedačky, koupil jsem ze Subaru STi WRX a upravil aby pasovali do celi.

Pak jsem ještě zajel pro kola, vybíral jsem nějaké které celice budou slušet, nakonec to byli SPARCO pista.

Nyní pracuji pomalu na kosmetických vadách a předních brzdách. Ještě tenhle rok bych rád stihl předělat zadní nápravu na GTi.

Poslední dobou se mi zdá, že se mne snaží zničit nic se nedaří vše de nejsložitěji jak jen může.

V budoucnosti bych to viděl ještě na výměnu motoru, až rozmyslím jaký a budu znalejší autokutil. Výměna komplet přední ramena atd.
A nakonec lak, pak jí na věčné časy uklidím do garáže a budu se kochat. A podle peněz pořídím jinou generaci.
Další FOTO: