Pomala akcelerace + cukani pri studenem startu

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
rendy84
Člen Týmu

Pomala akcelerace + cukani pri studenem startu

Příspěvek od rendy84 »

Ahoj, chtel jsem se zeptat co muzu mit s autem, podle nasledujicich priznaku a jestli s tim muzu jezdit - na servis jsem objednanej az na ctvrtek.

1) nejprve auto postupne behem par dni ztratilo vykon. Divil jsem se ze treba nemuzu poradne predjet, ze trva dlouho rozjezd kdyz jsem treba musel zastavit na stopce. Taky jsem treba nemohl skoro rozjet auto kdyz jsem zastavil v kopci. To bylo doprovazene zvysenou spotrebou (asi 6.1 misto obvyklych 5.3)

2) Vcera se mi rozsvitila kontrolka motoru a kontrolka TRC OFF a VSC. Auto taky zacalo pri studenem startu cukat, ale kdyz se rozjede tak uz pak necuka. Ani kdyz znova zastavim. Tady to hodne kouri kdyz se chci rychle rozjet (resp. co nejrychleji to v soucasnem stavu jde). Auto taky moc nereaguje na plyn, akceleruje porad stejne i kdyz zaslapnu plyn az na podlahu.

(Nez to zacalo delat to co jsem napsal, akcelerovalo to auto celkem pekne - teda vzdycky do cca 1900 otacek pomahu a potom bylo citit jak to zaclo tahnout)

Jeste abych doplnil - jinak to auto jede v pohode, pri rovnomerne jizde to nijak poznat neni.

Diky za nazory
Toyota Avensis 2.0 D-4D 93kW r.v. 2008
Yxo
Člen Týmu

Příspěvek od Yxo »

Niečo podobné robilo aj mne pred nejakým časom.
Rozjazd bol strašný, pri nízkych otáčkach (do cca 2000) auto poriadne nešlo. Ale dalo sa s tým nejako jazdiť.
V servise mi vyčistili EGR a už to funguje krásne.
Toyota Avensis Sedan 2008 2,2 D-CAT 130 kW
rendy84
Člen Týmu

Příspěvek od rendy84 »

Dik za odpoved :) Trosku jsi me uklidnil, porad se bojim ze to bude to DPF

A svitily ti i ty kontrolky?
Toyota Avensis 2.0 D-4D 93kW r.v. 2008
Yxo
Člen Týmu

Příspěvek od Yxo »

nie kontrolky nesvietili.
Toyota Avensis Sedan 2008 2,2 D-CAT 130 kW