Chladicí soustava

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
nsrx
Člen Týmu

Chladicí soustava

Příspěvek od nsrx »

Čau chlapi, mám takovej problém, měnil jsem termostat, protože mi auto nedrželo teplotu, a při jízdě z kopce mi na neutrál stoupaly otačky. To výměna vyřešila nicméně sem se natrápil nová těsnící gumka byla malá a napůl sjela z termostatu opět problem s ohřevem. Tak jsem tam na nový termostat dal gumičku původní. Nicméně jsem zjistil že auto se podstatně déle zahřívá a nechce se dostat na provozní teplotu. I po 20 km stále zvýšené otáčky 1200-1400. na těch 850 mi to klesne až zastavím na semaforu nebo v práci. Dřív auto zahřáté po max 3 km. Topit topí bez problému. Jenom me štvou ty vysoký otáčky.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Chladicí soustava

Příspěvek od Idaho »

nsrx píše:Čau chlapi, mám takovej problém, měnil jsem termostat, protože mi auto nedrželo teplotu, a při jízdě z kopce mi na neutrál stoupaly otačky. To výměna vyřešila nicméně sem se natrápil nová těsnící gumka byla malá a napůl sjela z termostatu opět problem s ohřevem. Tak jsem tam na nový termostat dal gumičku původní. Nicméně jsem zjistil že auto se podstatně déle zahřívá a nechce se dostat na provozní teplotu. I po 20 km stále zvýšené otáčky 1200-1400. na těch 850 mi to klesne až zastavím na semaforu nebo v práci. Dřív auto zahřáté po max 3 km. Topit topí bez problému. Jenom me štvou ty vysoký otáčky.
zkontroluj si zda si dal dobře termostat a máš dobře odvzdušneno...
nsrx
Člen Týmu

Příspěvek od nsrx »

Odvzdušněno mám, termostat taky namontovany spávně. Nemůže být na nižší teplotu? Jaká by měla být otvírací teplota? zkusím asi koupit ještě jeden termostat.
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

aj novy moze byt zly.
mal som volakedy s tymto skusenost este so skodovkou.
Testoval som to potom normalne na sporaku v hrnci so zavaracim teplomerom. naozaj sa potvrdilo, ze hoci novy, nefungoval spravne . V jednom pripade nezatvaral - stale prepustal - to moze byt tvoj pripad, v druhom pripade otvaral prilis skoro.
Uz sa nepamatam ake to boli znacky , ale to nie je podstatne.
Myslim ze spravna teplota otvorenia bola nieco nad 80 stupnov. A pocitam , ze to bude zhruba rovnake pre kazde auto. Ale odbornik nie som takze na istotu to tvrdit nemozem.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

To je fakt, napiš značku termostatu, který jsi tam dal.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
nsrx
Člen Týmu

Příspěvek od nsrx »

Před tím jsem tam dal nejlevnější za 300kč značku nevím, ale nesedela gumička. Ted v mrazech jsem nebyl schopen ani po 20km to zahřát. Měl jsem objednaný termostat s otevírací teplotou 88°C ale ten bohužel ani po měsíci nedorazil. Tak včera jsem tam vrazil od nipparts otvírací teplota 82°C.
Uvidím co to bude dělat jak to dneska vyzkouším. Na toyodiy je u termostatu otvírací teplota 82-95°C. kdyby měl někdo tip kde sehnat termostat s vyšší teplotou tak budu rád. Jaká tam patří barva chladící kapaliny. Zdál se mi na čidle snímaní teploty v tom kolenu takový bílý povlak jako by oxidace.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Oxidace, vodni kamen... to je svinstvo. Toyota snad ma pouzivat Toyota engine coolant longlife. :-) Ale je to bezna cervena nemrzka. JInak s tou teplotou termostatu je neco spatne... musis tam mit opravdu totalni chybu jako odvzdusneni ci malo vody ci uplne blbe termostat, protoze nezahrati motoru se bavime o 50 stupnich nikoliv o 82 - 95. A urcite bych se nekoukal po tom spektru k 88 - 95 protoze pokud nemas nadherne cisty motor, novy chladic a perfektne fungujici saharu, tak to spis uvaris nez zahrejes...
Back in Czech.
nsrx
Člen Týmu

Příspěvek od nsrx »

Tak oxidace pravděpodobně bude ten problém, mám tam tu modro-zelenou kterou mi prodali když jsem jim řekl v autodílech do čeho to chcu. Vyměním, očistím senzor teploty a uvidíme co to bude dělat. Dík za radu.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

mmnt... nehreje myslis jen to, ze ti na teplomeru neleze teplota nahoru nebo leze pomalu? A topi ti to mezitim? ;-) Ja jen aby to nebylo jen ciste cidlo teploty. .:-) Asi jako dignostiku toho termostatu bych pouzil nasledujici:
nastartovat a ujet max 2 - 5 km. pak zastavit a vypnout motor. Zkusit si sahnout na cely chladic, jestli bude mit teplotu jako motor, pak ti nedovira termostat. :-) Je v nem kus vodniho makene a nebo nejaky ten oxid.. :-)
Back in Czech.
nsrx
Člen Týmu

Příspěvek od nsrx »

Teplota lezla pomalu dost pomalu, ta stejné trase se mi rychleji ohřálo i TDi. Termostat jsem včera vyměnil za ten nipparts, ale neproběhla zatím testovací jízda, jenom včera odvzušnění. Ohřev se zdál rychlejší, nicméně po kratučké jízdě to stále drželo zvýšeny volnoběh 1100ot. po stání na místě do cca 5s to kleslo na tech +/-800ot. Čili ted asi bude už pouze delat bordel ten zaoxidovany snímač a modrá nemrzka. Přes svátky to vypustím propláchnu a naleju růžovou.
nsrx
Člen Týmu

Příspěvek od nsrx »

Tak to spravila výměna termostatu. Dík za rady
Odpovědět

Zpět na „Carina“