No ale hned jak budu mít podobné problémy jako Kuchta, tak názor rychle změním
Pozdrav a postřehy z koupě ojeté T25 D-CAT 130kW
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No ty pohadky, jak je VIF uzasny, jak snizuje spotrebu a lip to startuje, to uz je lepsi se divat na nejakou opravodovou pohadku, vic si to uzijete. Ja VIF nedaval, tankoval na pankraci u OMV, v zime MAxxMotion, a nebyl problem a nema ho ani novy majitel. Treba źrovna Shell tu nekolik let prodaval premiovy benzin, spousta ĺidi take psala o lepsich startech, nizsi spotrebe a pri kontrole priznali, ze to byl obycejny benzin, takze podvod.
Ver a tva vira te uzdravi.
Ver a tva vira te uzdravi.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
Cituji:
"Ahoj Honzo, VIF super!!!
dnes Strahov, Lysá, Stráž, jízda na maximum dle limitů, a 7 l/100 km!!!
neskutečný, minimálně o litr míň!"
Že by palubní počítač zjistil, že tam je VIF a začal dávat lepší výsledky jenom aby řidiče potěšil?
A zkušenost mám i osobní s Hondou civic v zimě - tankována nafta u Shellu bez VIFu, starty při -15C už bylo cítit, že je problém a chytalo déle. Potom jsem schválně natankoval u té samé Shellky, dal jsem VIF a starty v těch samých podmínkách mnohem lepší, chytalo to hned a motor tolik nevibroval a byl tišší.
Nepatřím mezi ty, co uvěří žvástu a jak ho má, tak nevidí neslyší. Ale rozdíl POZNAT byl na první pohled a poslech.
Kdyby nebyl, věřte mi, slavný VIF a jemu podobné zázraky bych tady ani nezmiňoval a považoval bych to za další kravinu.
"Ahoj Honzo, VIF super!!!
dnes Strahov, Lysá, Stráž, jízda na maximum dle limitů, a 7 l/100 km!!!
neskutečný, minimálně o litr míň!"
Že by palubní počítač zjistil, že tam je VIF a začal dávat lepší výsledky jenom aby řidiče potěšil?
A zkušenost mám i osobní s Hondou civic v zimě - tankována nafta u Shellu bez VIFu, starty při -15C už bylo cítit, že je problém a chytalo déle. Potom jsem schválně natankoval u té samé Shellky, dal jsem VIF a starty v těch samých podmínkách mnohem lepší, chytalo to hned a motor tolik nevibroval a byl tišší.
Nepatřím mezi ty, co uvěří žvástu a jak ho má, tak nevidí neslyší. Ale rozdíl POZNAT byl na první pohled a poslech.
Kdyby nebyl, věřte mi, slavný VIF a jemu podobné zázraky bych tady ani nezmiňoval a považoval bych to za další kravinu.
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Takze podle jedne cesty hned soudi uzasne vlastnosti jednoho pripravku. Az tech stejnych cest bude 100 a vice a bude spotreba opravdu nizsi, pak se o tom muzeme bavit. Jinak je to v ramci statisticke chyby.
Co se tyce Shell, nemas jistotu, jestli se jednalo o stejne palivo z nadrze, mezitim ho mohli doplnit a bylo lepe aditivovane nebo mene dolite vodou, tech moznosti je spousta. A zrovna Shell tady zadne lepsi palivo nema, bohuzel.
Ja tu radost nikomu neberu, jen nabizim pohled z druhe strany.
Co se tyce Shell, nemas jistotu, jestli se jednalo o stejne palivo z nadrze, mezitim ho mohli doplnit a bylo lepe aditivovane nebo mene dolite vodou, tech moznosti je spousta. A zrovna Shell tady zadne lepsi palivo nema, bohuzel.
Ja tu radost nikomu neberu, jen nabizim pohled z druhe strany.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
re
pro kuchtu,jezdil jsem bez problémů a jednoho dne po pročítání fora o vifu jsem ho taky nalil aa ejhle auto přestalo jet.postupem času problém sám odezněl a od té doby nic do nafty nepřidávám a jezdím
T25 85kw
ex.corolla ts 141kw
ex.corolla ts 141kw
Podle jedné cesty, kterou jezdí každý týden několikrát už několik let. Takže naopak můžeme taky říct, že rozdíl je jasně znatelný. Kdyby to bylo prakticky stejné a teprve po dlouhé době by něco začal jakoby tušit, tak bych pak řekl, že je to přípravek na dvě věci.
U toho Shellu - je to možné, že měli zrovna jinou naftu, netuším, jak často to mění, ale já tam bral pravidelně a mezi těmi naftami zas takový rozdíl nebyl, rozdíl s VIFem byl pak ale opět zřejmý. Toliko můj pohled z první strany
Nikomu nic nevnucuju a prodejce VIFu nejsem, stejnak ale budu tvrdit, že rozdíl poznám a nemyslím si, že jde jenom o nějaké moje přání ty rozdíly vidět.
U toho Shellu - je to možné, že měli zrovna jinou naftu, netuším, jak často to mění, ale já tam bral pravidelně a mezi těmi naftami zas takový rozdíl nebyl, rozdíl s VIFem byl pak ale opět zřejmý. Toliko můj pohled z první strany
Re: re
To by mě docela zajímalo, proč tomu tak bylo... Přijde mi to fakt divný.. Tankoval jste u stejné čerpačky jako předtím? Nedal jste toho vifu nějak moc nebo něco jiného, co by výs napadlo?trca píše:pro kuchtu,jezdil jsem bez problémů a jednoho dne po pročítání fora o vifu jsem ho taky nalil aa ejhle auto přestalo jet.postupem času problém sám odezněl a od té doby nic do nafty nepřidávám a jezdím
Nemyslím si, že všechny ty vify a podobné věci jsou nějak diametrálně odlišné od aditiv, které se přidávají do prémiových paliv nebo ano? Pokud ne, tak prakticky neděláte nic jiného, než s normální nafty prémiovou, akorát za nižší cenu.
To by mě docela zajímalo, proč tomu tak bylo... Přijde mi to fakt divný.. Tankoval jste u stejné čerpačky jako předtím? Nedal jste toho vifu nějak moc nebo něco jiného, co by výs napadlo?
Nemyslím si, že všechny ty vify a podobné věci jsou nějak diametrálně odlišné od aditiv, které se přidávají do prémiových paliv nebo ano? Pokud ne, tak prakticky neděláte nic jiného, než s normální nafty prémiovou, akorát za nižší cenu.[/quote
netuším proč tomu tak bylo ale mam to ověřený že když naliju do nafty něco navíc tak prostě stávkuje.přidal jsem poprvé nejaký stp a nejelo.asi po roce jsem tam já osel nalil vif a zase nejelo takže bud veliká náhoda nebo moje auto prostě žádné přípravky do nafty prostě nechce a už cca dva roky nic nepřidávám a jede bez problémů, zatím
Nemyslím si, že všechny ty vify a podobné věci jsou nějak diametrálně odlišné od aditiv, které se přidávají do prémiových paliv nebo ano? Pokud ne, tak prakticky neděláte nic jiného, než s normální nafty prémiovou, akorát za nižší cenu.[/quote
netuším proč tomu tak bylo ale mam to ověřený že když naliju do nafty něco navíc tak prostě stávkuje.přidal jsem poprvé nejaký stp a nejelo.asi po roce jsem tam já osel nalil vif a zase nejelo takže bud veliká náhoda nebo moje auto prostě žádné přípravky do nafty prostě nechce a už cca dva roky nic nepřidávám a jede bez problémů, zatím
T25 85kw
ex.corolla ts 141kw
ex.corolla ts 141kw
netuším proč tomu tak bylo ale mam to ověřený že když naliju do nafty něco navíc tak prostě stávkuje.přidal jsem poprvé nejaký stp a nejelo.asi po roce jsem tam já osel nalil vif a zase nejelo takže bud veliká náhoda nebo moje auto prostě žádné přípravky do nafty prostě nechce a už cca dva roky nic nepřidávám a jede bez problémů, zatím[/quote]
Něco na tom bude.Jak říkám dvě nádrže bez vifu a v pořádku.Jedna nádrž s vifem a problém
. No vyjedu nádrž a pak bez vifu a uvidí se.
Něco na tom bude.Jak říkám dvě nádrže bez vifu a v pořádku.Jedna nádrž s vifem a problém
Toyota Avensis 2006 2.2 D-CAT 130KW
No tak to jsem fakt blázen. Napadá mě snad jenom to, jestli ten vif nezpůsobí třeba rozpuštění nějakých "sajrajtů", které se tam po delší době nahromadily a pak to dělá problém.
Moje zkušenost je zatím taková, že jedu už cca 4 nádrže s VIFEm a startuju okamžitě stačí cvrknout klíčem a nahozeno. Motor si v klidu pravidelně vrní a fakt nepozoruju vůbec žádný problém. Teď jsem měl předchozí nádrž Aral Ultimate diesel bez VIFu a aktuálně mám normální Arala diesel s Vifem. Obě nafty mi přijdou takhle naprosto totožné....
Moje zkušenost je zatím taková, že jedu už cca 4 nádrže s VIFEm a startuju okamžitě stačí cvrknout klíčem a nahozeno. Motor si v klidu pravidelně vrní a fakt nepozoruju vůbec žádný problém. Teď jsem měl předchozí nádrž Aral Ultimate diesel bez VIFu a aktuálně mám normální Arala diesel s Vifem. Obě nafty mi přijdou takhle naprosto totožné....
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Fakt nevím, možná jo možná ne, zas tak dalece to neřeším. Dneska jsem byl s kámošem u prodejce škodovky, bude si kupovat superba 125kW a ptal jsem se toho prodejce, co si o těch přísadách myslí. Říkal mi, že on s tím zkušenosti nemá, ale že tankuje jenom aditivovanou naftu, konkrétně u globusu (tu dražší) a že nikdy neměl žádné problémy, nechává si prý každý rok akorát seřizovat tuším trysky či co, aby to zkrátka bylo jak má (no když dělá přímo v servisu, tak cenu asi neřeší
), ale že neregistruje žádné znečištění soustavy a to na to jezdí už třetí rok.
Takže další úhel pohledu, aditivovaná nafta u globusu není nijak drahá a zdá se, že by mohla naprosto vyhovovat. Proč ne tedy...
Já se naftě u globusu vyhýbám, jednou jsem tam natankoval do Hondy a myslel jsem, že budu muset do servisu, ale byla to ta "obyč", tak si říkám, že i ta lepší bude jenom obyč s nějakým aditivem, tak zřejmě efekt podobný jako kdybych do toho nalil aditivum sám.
Takže další úhel pohledu, aditivovaná nafta u globusu není nijak drahá a zdá se, že by mohla naprosto vyhovovat. Proč ne tedy...
Já se naftě u globusu vyhýbám, jednou jsem tam natankoval do Hondy a myslel jsem, že budu muset do servisu, ale byla to ta "obyč", tak si říkám, že i ta lepší bude jenom obyč s nějakým aditivem, tak zřejmě efekt podobný jako kdybych do toho nalil aditivum sám.