Yaris spotřeba
Yaris spotřeba
Tak mám najeto 1200 km.
spotřeba za tuto dobu průměr 7,6 l/100 km, to mi připadne opravdu hodně.
Jezdím do 80-90 km/hod, s kopce vyřazuji a snažím se jet velmi volně, až někdy dost pomalu.
S Oktávkou 1,4 TSI mám na pražském okruhu spotřebu tak 3,8 l/100 km, s Yarisem okolo 7 l/ 100 km.
Kdo mi poradí kde je chyba? Vžeť ta Oktávka váží dvakrát tolik i dvakrát tolik jede.
Jezdím do 80-90 km/hod, s kopce vyřazuji a snažím se jet velmi volně, až někdy dost pomalu.
S Oktávkou 1,4 TSI mám na pražském okruhu spotřebu tak 3,8 l/100 km, s Yarisem okolo 7 l/ 100 km.
Kdo mi poradí kde je chyba? Vžeť ta Oktávka váží dvakrát tolik i dvakrát tolik jede.
-
- Člen Týmu
No o spotrebe je tu tolko toho popísaného,že nemá cenu to sem hodiť...Stačí len pohladať vlákná. Ale všeobecne platí,že prvoradé , aby sa o spotrebe začalo reálne debatiť je najazdiť min.5-7 tis.km !!!
U mna sa spotreba výrazne zmenila k lepšiemu po najazdení 20 tis. km -kedy som ešte vlastnil 1.0 (r.2007)
A okrem toho-alfou -omegou k dosiahnutiu malej spotreby je "vedieť" jazdiť ekonomicky.
Teda napr. nevyraďovať ,ale podraďovať a pod.
U mna sa spotreba výrazne zmenila k lepšiemu po najazdení 20 tis. km -kedy som ešte vlastnil 1.0 (r.2007)
A okrem toho-alfou -omegou k dosiahnutiu malej spotreby je "vedieť" jazdiť ekonomicky.
Teda napr. nevyraďovať ,ale podraďovať a pod.
Zas abychom jen nedelali super chytry kuny... Treba jezdi dle nejake pouzcky o autech z pred sto lety.. Tedy motor drzet nad 2500 rpm a radit kolem 3500 - 4000 rpm. Pak verim, ze to i trochu hlasitejsi bude a spotreba bude taky rozhodne vyssi.
Motivaci je strach aby motor nebyl podtoceny a neodesel. .
Navic po zajeti (tech prvnich 15k km) muze byt z Jirkovo "zatimpixly" slusny stihac..
Motivaci je strach aby motor nebyl podtoceny a neodesel. .

Back in Czech.
Re: Yaris spotřeba
Mám 1,3 Yarise rok, najeto cca 12000 Km, spotřeba cca 5,7 l/100 Km - tedy přesně dle technické dokumentace. A to jezdím spíš krátký trasy, denně do práce 15 km a zpět + někdy víkendy delší trasy. A nepřipadá mi, že by to na začátku žralo výrazně více, skoro 8 určitě ne.jiripraha píše:Tak mám najeto 1200 km.
Zdar,měl jsem
yaris 2.gen. 4 roky (2008-2012, 53000 km)spotř.5,68 l,
mám
yaris 3.gen. (7 měsíců, 6800 km)spotř. 5,9l.
U starého byl motor podstatně živější,takový agresívnější a na rovině rychlejší a to o dost.
Nový málo živý,nejde skoro dosáhnout 160 km/h.Abych dosáhl na vyšší rychlosti musím vytáčet až k omezovači,což dříve u starého to nebylo až tak na doraz.
Oba vlastněny nové,nevím jestli je to jinak zpřevodovanou převod.( je zjevně delší)nebo něčím jiným?Má někdo podobné zkušenosti nebo nějaké poznatky?
Souhrn:2.gen.se kupředu chtělo o něco více
Díky všem za odpovědi.
U starého byl motor podstatně živější,takový agresívnější a na rovině rychlejší a to o dost.
Nový málo živý,nejde skoro dosáhnout 160 km/h.Abych dosáhl na vyšší rychlosti musím vytáčet až k omezovači,což dříve u starého to nebylo až tak na doraz.
Oba vlastněny nové,nevím jestli je to jinak zpřevodovanou převod.( je zjevně delší)nebo něčím jiným?Má někdo podobné zkušenosti nebo nějaké poznatky?
Souhrn:2.gen.se kupředu chtělo o něco více
Díky všem za odpovědi.
Čo sa týka toho rozdielu v živosti, tak ja by som to zrhnul asi takto:
-nie je každé auto rovnaké...Môže byť zrovna ten nový trochu lenivší...takže daj mu ešte čas na prebudenie sa a pokial ho ešte trochu "šetríš", môžeš už myslím si po tých naj . 6800km. jazdiť s ním vo vyšších otáčkach -on to aj tak má rád a uvidíš trebars po mesiaci (a možno aj skôr). Ja som začal tankovať na Slovnafte,takže viac-menej som "prehodnotil" čerpačku a z OMV som presedlal na Slovnaft. Zdá sa mi ,(teda po dlhšom čase som na 80% presvedčený) že má Slovnaft lepší benzin ako OMV. Lahšie sa dostane do otáčiek. Okrem toho mám najazdených asi 17.tis km a možno je zrovna v tých kilometroch, kedy dospieva a ožíva. Tak som to tiež mal aspoň u 1.0 ...

Čo sa týka toho rozdielu v živosti, tak ja by som to zrhnul asi takto:
-nie je každé auto rovnaké...Môže byť zrovna ten nový trochu lenivší...takže daj mu ešte čas na prebudenie sa a pokial ho ešte trochu "šetríš", môžeš už myslím si po tých naj . 6800km. jazdiť s ním vo vyšších otáčkach -on to aj tak má rád a uvidíš trebars po mesiaci (a možno aj skôr). Ja som začal tankovať na Slovnafte,takže viac-menej som "prehodnotil" čerpačku a z OMV som presedlal na Slovnaft. Zdá sa mi ,(teda po dlhšom čase som na 80% presvedčený) že má Slovnaft lepší benzin ako OMV. Lahšie sa dostane do otáčiek. Okrem toho mám najazdených asi 17.tis km a možno je zrovna v tých kilometroch, kedy dospieva a ožíva. Tak som to tiež mal aspoň u 1.0 ...