Ovládanie volantu PROBLÉM!

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
sodok
Člen Týmu

Ovládanie volantu PROBLÉM!

Příspěvek od sodok »

Zdravím hošani, mám ravku chvíľu(2008, cross sport), ale mám celkom zaujímavý problém, neviem, či sa s tým už niekto stretol, ale:

Ide o variantu s navigáciou.
Pri zapnutom kľúči a zapnutých svetlách, keď ovládam prepínanie skladieb na volante, tak oboma šípkami idem dozadu a nefunguje tlačidlo MODE, prídavanie a uberanie hlasitosti funguje normálne.

Akonáhle vypnem svetlá, ovládanie funguje normálne. Deje sa to ako pri naštartovanom motore, tak aj pri vypnutom.

A ešte jedna vec, keď zapnem kľúč, vypíše mi Welcome, hneď za tým VSC 4WD a vídiový kľúč. Je to normálne? niekde na anglickom fóre som sa dočítal, že to len kontroluje náhon. Ale neviem.

Díky za odpovede.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Hey Mate, nemelo by to souviset, ale vypada to na nejaky BUG ve sbernici. Ono to ovladani je delane na zaklade odporu, takze asi nekde dojde ke snizeni/zvyseni odporu a funguje to blbe jak pises. Nejsem si uplne jist tim, jak to resit....... Zkusil bych servis toyoty, ale.... ale ... ale, radsi ne... Oni jsou trochu mimo....
S tim klicem by to klidne mohlo byt jak rikas, kdyz to zhasne, ale opet, zkusil bych nejaky servis, treba jen resetovat interval vymeny oleje diferaku, nebo neco takto banalniho....
Back in Czech.
sodok
Člen Týmu

odpoveď

Příspěvek od sodok »

Hmm najlepšie asi za nejakým auto elektrikárom, čo? No s tým servisom som sa dočítal niekde na anglickom fóre, že to len vždy kontroluje náhon, tak uvidím. Inak som prekvapený ako je auto hlučné pri vyšších rýchlostiach, ale holt to je úkor SUVčka. Dúfam, že sa tu niekto nájde, čo mal podobný problém. Díky...
jurajjuraj
Navigátor

Příspěvek od jurajjuraj »

co to jsou vyssi rychlosti ?
sodok
Člen Týmu

lozisko

Příspěvek od sodok »

Takze dlho som sa na aute nepovozil, po 200km sa mi zacal hukot zo zadnej napravy zvysovat a rozsvietili sa mi kontrolky engine, vsc a 4x4. Takze putuje do servisu a uvidi sa. Bud lozisko, alebo diferencial. Auto som kupil tuto stredu a vcera, t.j na druhy den je uz v servise. Takze prvotna skusenost nic moc. Hadam to nebude nic vazne. Drzte prsty. :roll:
jurajjuraj
Navigátor

ty vole to musi byt radost :shock:

potom napis co tomu bylo
jurajjuraj
Navigátor

Re: lozisko

sodok píše:Takze dlho som sa na aute nepovozil, po 200km sa mi zacal hukot zo zadnej napravy zvysovat a rozsvietili sa mi kontrolky engine, vsc a 4x4. Takze putuje do servisu a uvidi sa. Bud lozisko, alebo diferencial. Auto som kupil tuto stredu a vcera, t.j na druhy den je uz v servise. Takze prvotna skusenost nic moc. Hadam to nebude nic vazne. Drzte prsty. :roll:
pokud by to bylo neco vazneho tak at z bazaru nebo od soukrome osoby tak by to melo jit nejak poresit, pokud by neslo mohl bys napsat kde to bylo kupovane at se pripadni dalsi zajemci vyhnout takovym smejdum
jurajjuraj
Navigátor

tak jak to dopadlo ? urcite uz v servisu neco objevili
sodok
Člen Týmu

šťastie

Příspěvek od sodok »

No ahoj Ravkari, už som po servise. Zobral to ten chalan, čo mi ho predával na seba. Bola to rúrka z PDF filtra, bola prehorená, takže sa vymenila, vypaľoval sa PDF filter a v pohode. Teraz mi ale stále vŕta hlavou to ovládanie volantu. A ešte jedna vec. Keď stojím na mieste, v navi, mám dotykový display, mi ide ovládať na MP3, alebo aj CD track list, alebo folders a pod. Ale akonáhle sa rozbehnem a dosiahnem viac ako 20km/h tak to zošedne a nedá sa to ovládať, inak všetko ostatné na navi funguje. Asi bezpečnosť. Nepozná niekto človeka, ktorý napaľuje SVK do toyoty a má DVD do navigácií? Dosť by som bol povďačný,

P.S.: pri vyhrievaní sedadiel je tlačidlo, je tam autosklo a stierač s s vlnkou naprieč. Zapínam, ale žiadny efekt. Nevie niekto čo to je?

P.S.2: mám plnohodnotné Webasto od výroby a dymilo prestrašne. Ako keď za vojny sa tanky maskovali do dymu. Tak som to ale riskol a nechal ho zapnuté. Bolo cítiť smrad ako keď sa vypaľuje výfuk. Po dlhšej chvíli to menej a menej dymilo až to neprestalo. Tým som prišiel k záveru, že predošlý majiteľ ho nikdy nepoužil. Bo bol strieborný zospodu s originál náterom, po mojom použití už sa podobá na výfuk.
Bodo12
Navigátor

Příspěvek od Bodo12 »

to vedla vyhrievania sedadiel bude vyhrievanie predneho skla pod stieracmi, v zime uzitocna vec
RAV4 2,0 VVTi AT r.v.2002
fundementa
Člen Týmu

MODE

Příspěvek od fundementa »

Zdravím, nepřišel jste na ten zádrhel s tlačítkem MODE? Mám úplně stejný problém.. Díky
sodok
Člen Týmu

Re: Ovládanie volantu PROBLÉM!

Příspěvek od sodok »

Takže ak by to niekoho zaujímalo, ovládanie na volante malo za príčinu slabá baterka. Proste nemala takú voltáž ako by mala... aj keď je zaujímavé, že blblo len ovládanie na volante. Kúpil som novú batériu a bez problémov. Ak to niekoho trápi, nech vyskúša novú baterku, originál do 2.2 D4D je 95-ťka od boshu.

Žďur a veľa zdaru pri kurvítkach
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“