loučení s autem

Tlachání o všem - bez zaměření!

Jak postupovat dál?

Anketa končí za čtv 22.11.2012, 13:16

repase motoru a převodovky
5
31%
upgrafe motoru(4age) a převodovky (6kvalt?)
5
31%
dojezdit a "shodit ze skály".
4
25%
hned prodat, i pod cenou, dokud nějakou má.
2
13%

Celkem hlasů: 16

zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmaxxx »

Tak po výletu do Švédska mám jasno v jednom: jaké auto rozhodně nechci.

Strávil jsem 1910km ve VW Golf TDI BlueMotion. Průměrná rychlost 59km/h (zejména dálkový provoz, tempomat, jen minimum ve městě) výsledná spotřeba 4,3l/100km.

V rychlosti nad 80km/h je Golf, etalon třídy :lol: , mnohem hlučnější, než moje "stará" Carina. Nejde o to, že by byl slyšet motor, ten byl ve výsledku utlumen velmi dobře, a do kabiny pronikal jen hodně utlumený vzdálený "hukot", ale aerodynamický hluk v kombinaci s hlukem odvalujících se pneumatik byl na dlouhé cestě velmi nepříjemným společníkem. Trpěla tím i "kvalita" reprodukce originálního audiosystému VW; která byla neposlouchatelná, protože ten hluk to prostě zabil. Etalon? Nakopad do zadele toho, kdo mi bude tvrdit takovou hovadinu.

Ale největší peklo byla skutečnost, že to auto už neřídí člověk. Jako řidič jsem měl dva úkoly: Občas pootočit volantem, a zbytek aktivity byla úprava rychlosti na tempomatu, tlačítko "+" a "-". Je mi z toho doteď smutno...
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Jeste dopln jaka generace Golfu to byla :)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Blue motion je snad ta nejnovější, ne...?
Ovšem Golf má být etalon nižší střední třídy, nevím, kam patří Carina. Ta mi připadá trochu mezi třídami, asi pokus o střední.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

podle mne blue motion byla i V. i VI. generace.
Ale je to slozite, protoze kdysi byl BMT Golf jen 1,6tka TDi nebo predtim 2,0TDi, dneska uz nazyvaji BMT i benzinove 1,2ky 1,4ky...

Carina je urcite stredni trida, ale za 20let se rozmery nizssi stredni a stredni zvetsily, proto dnes nezapada.
Obrázek
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmaxxx »

ilustrativní foto, ale je to tenhle.

Nejde o zařazení Cariny do střední a Golfu do nižší, jde o to, že 15 let starý auto(a kontrukčně vlastně 20+) má lepší odezvu, řízení, tlumení hluku,... Co tohle auto dělá za kravál v 90-100 já znám u sebe až ze 120+.

Jasně, že TDI BlueMotion je udušený, a má dlouhou převodovku. A rádce rychlostí, který mě nutil auto provozovat na 1100 otáček i do kopce mě taky sral... Celkově mi to auto nesedl. Svou roli přemisťovadla zvládlo, ani po 600km v jeden den jsem se necítil "zmlácený", ale radost z řízení jsem neměl. Jediným plus tedy zůstala spotřeba.

A info: auto jsem měl zapůjčené zdarma.

Obrázek
Naposledy upravil(a) zmaxxx dne pon 22.04.2013, 12:05, celkem upraveno 3 x.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

To je mk6 podle mne.
Jinak, co jsi v tom mel 1,6TDi 77kw nebo 2,0TDi?

Pokud tu 1,6, staci to?
Obrázek
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmaxxx »

1,6

Stačí? Ano, "stačí". Tři lidi, bagáž na výlety.
Ve Švédsku se víc jak 120 nejezdí, a to jen na vybraných úsecích dálnic, jinak spíš 90-110; okresky a první třída zásadně 80, výjimečně 90(třípruhy) či 100. Takže stačí.

V obcích je normální jezdit 30 i tam, kde je 50tka, na dálnici 100 tam, kde je 120 povolených.

Za celou dobu jsem:

-viděl jen tři hovada na silnici, z toho český a polský kamión, a Lexus s dánskou SPZ; který byl řízen arabskym přičmoudlíkem.

-napočítal jen cca desítku děr na silnících.

-viděl koleje na silnici jen u nejvytíženější švédské dálnice k trajektům v délce cca 1km u Helsingborgu.

-neviděl jedinou nehodu.

To je prostě jinej svět. To se nedá vyprávět, to se musí zažít.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

To chapu, vsude v civilizovanejsich statech se jezdi civilizovaneji nez u nas :)
Vyjimkou budiz Slovinsko, tam jsem zazil prasarnicky...Italove jsou napriklad hodne sileni piloti a ty skutry tam...auta vsecky poskrabane, ale nehodu jsem nevidel :)

Prekvapily mne ale ty nizke rychlosti na to, jak je Svedsko velky stat...docela cumim. V Nemecku(i mimo dalnice) se jezdi mnohem svizneji...mimo obec 100-110 povolenych neni vyjimkou.
Ve Svajcu to chapu taky, ale oni jsou pomerne maly stat.
Obrázek
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmaxxx »

Luke_Luke píše:To chapu, vsude v civilizovanejsich statech se jezdi civilizovaneji nez u nas :)
Vyjimkou budiz Slovinsko, tam jsem zazil prasarnicky...Italove jsou napriklad hodne sileni piloti a ty skutry tam...auta vsecky poskrabane, ale nehodu jsem nevidel :)

Prekvapily mne ale ty nizke rychlosti na to, jak je Svedsko velky stat...docela cumim. V Nemecku(i mimo dalnice) se jezdi mnohem svizneji...mimo obec 100-110 povolenych neni vyjimkou.
Ve Svajcu to chapu taky, ale oni jsou pomerne maly stat.
Musím ale říct, že civilizované -pomalé- řízení bylo velmi svižné, plynulé, bezstresové. A pomalé rychlosti? Dalo by se jezdit rychleji, zejména E22 mezi Kristianstad a Karlskronou, zařezávající se do skalisek, byla opravdu nádherná, svižná, luxusní povrch silnice...
((ODKAZ))

Mimochodem, tam jsem zaznamenal jedinou policejní hlídku - stavěli a kontrolovali. Mimoto jsem viděl jen tři policejní auta. Dvě v Malmo a jedno na dálnici ku Goteborgu.
==
V itálii jsem nehodu viděl. Zrovna když jsem si fotil Andělský hrad v Římě, práskli do sebe pár metrů ode mě dva fiaty. Srolovali okýnka, zařvali si, pohrozili a tradá jeli dál.
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmaxxx »

Tak mě napadá další věc, co mě na Golfu sere a mě přímo bolí: koleno, tlačený od palubky. Je to už skoro týden, a pořád mám modřinu... Vím, že to kritizujou u VWGroup všeobecně, má s tím taky někdo problém?

U Cariny mám nohu opřenou o středový tunel(v půlce lýtka), na palubku se kolenem vůbec nedostanu...tam takový problém neznám...
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Tohle mi nevadi, ale napriklad ze sedacek OII pred faceliftem, mam otlacene stehno tesne nad kolenem ze spodni strany, protoze ta sedacka je bud tvrda, nebo je na konci vystoupla...nebo nevim co.
V nejvyssi vybave OII ten problem nemam - jine sedacky.
Obrázek
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: loučení s autem

Příspěvek od zmaxxx »

Tak, CarinaE už není. Co dál?

požadavky: min. 2x airbag, klima, sportovnější, ale ne tvrdé svezení, silnější benzínový motor (100kW +), 4/5 dveří... Finančně do 70-90kKč.

Honda Accord 6
Avensis I předface
Mazda 626
...?

Další návrhy? (Volvo S40,...)

Díky.
Zbyněk

PS: garáží nedisponuji.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Obrázek
zvady2
Věčnej rejpal

Příspěvek od zvady2 »

Zmaxx ked si urobil chybu tak nechci od nas radu :)
Ale važne.musiš vediet co ocakavaš...napr ked presadnem z Carine E do otcovho Venta tak som sa mi roby zle s toho ako je to tvrde a kazda nerovnost je citiť. Dlžka auta a podvozok je v Carine o 50% lepšia (subjektivne akov VW Golf/Vento)
Sam pozeram kam sa posunut a jedine Lexus :) alebo Avensis,ale tam su ceny vyššie a sami diesel.
Mazdy su lacne,lebo koroduju a su drahe diely, VW napr Passat ma hrozne benziny.
Mozno BMW 523/528i ale najst zachivaly kus ide ťažko.
Asi by som sledoval inzerciu a hladal za tu cenu nieco zachovale -nech mas co najmenej starosti a premysli si na čo to chceš (mesto/mimo, pohodlie/mensie auto...atd),aby si nejazdil sam a neprevazal vzduch za 10.l/100km.
Kameraman a videoprodukce
http://www.adamvideo.cz
KLIKNI NA ODKAZ
-------------------
Toyota Pravia 2001,2.4b,automat,106 tis Km při koupě
Toyota Camry,3.0 V6,automat,167tis km při koupě,LPG
TOYOTA CARINA E Sedan,1997,1.6.,78kW 107tis km při koupě, Moje první Toyota
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmaxxx »

zvady2 píše:Zmaxx ked si urobil chybu tak nechci od nas radu :)
Chybu? Kdybys jen věděl... :roll:
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“