Prodej starsi toyoty avensis - poradite?
Prodej starsi toyoty avensis - poradite?
Ahoj,
vypada to, ze svojeho Avouse poslu do sveta. Neco jsme si spolu uzili, na tachometru ma asi 270 tis. km (za ktere dam ruce do ohne) a nikdy me nenechal ve stychu. Prvotridni servis po 15 tisicich. Resim ted potencialni prodej a nevim, jak to pojmout - auto jezdi super, nicmene katalyzator ma snizenou ucinnost, menil jsem predni sklo a strechu, protoze jsem blbe zaparkoval pod strechou plnou ledu a snehu. Tak.
Resim ale problem - ma smysl takove auto jeste prodavat, ztracet cas prodejem s nejistym vysledkem? Je mi lito ho soupnout na vrakoviste, kdyz je pomerne v super stavu, na druhou stranu nejak nemam energii prodavat pres inzeraty (uz jsem zazil jednou a tolik odborniku na auta... Uz nikdy vic). Vim, ze by auto odvedlo spoustu prace, nicmene obavam se, ze auto, u ktereho majitel prizna vse, co jsem ted udelal (kilometry, led, katalyzator...) se stava neprodejny.
Co myslite?
vypada to, ze svojeho Avouse poslu do sveta. Neco jsme si spolu uzili, na tachometru ma asi 270 tis. km (za ktere dam ruce do ohne) a nikdy me nenechal ve stychu. Prvotridni servis po 15 tisicich. Resim ted potencialni prodej a nevim, jak to pojmout - auto jezdi super, nicmene katalyzator ma snizenou ucinnost, menil jsem predni sklo a strechu, protoze jsem blbe zaparkoval pod strechou plnou ledu a snehu. Tak.
Resim ale problem - ma smysl takove auto jeste prodavat, ztracet cas prodejem s nejistym vysledkem? Je mi lito ho soupnout na vrakoviste, kdyz je pomerne v super stavu, na druhou stranu nejak nemam energii prodavat pres inzeraty (uz jsem zazil jednou a tolik odborniku na auta... Uz nikdy vic). Vim, ze by auto odvedlo spoustu prace, nicmene obavam se, ze auto, u ktereho majitel prizna vse, co jsem ted udelal (kilometry, led, katalyzator...) se stava neprodejny.
Co myslite?
Toyota Avensis 2.0, r.v. 2001, 110 kW
Jo tak přesně tohle jsem řešil nedávno... Jak to dopadlo:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=23392
Držím palce, já myslím, že buď zavézt někam do bazaru nebo zkuste přímo k prodejci toyoty a uvidíte, třeba se najde mechanik, který jí od vás koupí...
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=23392
Držím palce, já myslím, že buď zavézt někam do bazaru nebo zkuste přímo k prodejci toyoty a uvidíte, třeba se najde mechanik, který jí od vás koupí...
Tak samozřejmě při prodeji vozidla by jsi neměl nic zatajit jinak by se jednalo o podvod. Takže pokud do kupní smlouvy s novým majitelem uvedeš vše o čem víš a nově kupující i přesto vozidlo koupí tak nevím proč by Tě měl pak otravovat s tím že s autem něco je. Je to jenom o tom jakou smlouvu sepíšete.
A pokud máš přesto obavu tak to hoď do Aček a máš hotovo nebo to někomu daruj uděláš někomu radost, nebo zajdi někam do hospody a zahraj si s chlapama karty a jako výhru vsaď auto
A pokud máš přesto obavu tak to hoď do Aček a máš hotovo nebo to někomu daruj uděláš někomu radost, nebo zajdi někam do hospody a zahraj si s chlapama karty a jako výhru vsaď auto

Avensis 2.2 D-cat
Ktera u soudu nikdy neobstoji, pokud clovek neuvede ze se auto prodava ja dily ci jako vrak.KarlosCZ píše:nebo hod do smlouvy ze kupuje jak stoji a lezi, to je takova pekna formulka .-)
Do smlouvy vzdy uvest vady.
Toyota Celica 2.0 GT
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
Osobně jsem dvakrát prodával přes bazar a pak dvakrát na inzerát. Nevím, jestli jsem jen měl kliku, ale žádné martyrium se nekonalo - naopak s "obyčejnými lidmi" se mi jednalo daleko lépe než s autobazary. V obou případech jsem se čapnul na druhý pokus, dostatečně rychle (nejspíš o rychleji, než v bazaru v komisním prodeji), žádný bumerang se nevrátil a moje časová ztráta byla se vším všudy řádově 10-20hodin, menší než oficiální provize bazaru. A to nemluvím o tom, do jaké ceny se vás bazar bude snažit natlačit nejdřív a pak vás ještě nechá pár měsíců vycukávat.
Fakt je, že to v obou případech byly kusy abnormálně dobré a požadoval jsem tedy abnormálně vysokou cenu. Což se jednak nehodí bazarníkům, jednak to v inzerátech automaticky vyfiltruje největší vysírače z řad kupců. Některé je i tak potřeba odpálkovat - požadavky typu "přivezte mi to auto z Prahy ukázat do Ostravy a určitě se nějak dohodneme" apod. je jasné, že k ničemu kloudnému nepovedou.
Myslím, že pokud víte, co je na autě špatného a nemáte problém to poctivě a srozumitelně prezentovat, tak si i při tomhle nájezdu svého přiměřeného kupce najde. Samozřejmě výkup v áčkách je sázka na jistotu, ale to je imho poslední štace před šroťákem.
Fakt je, že to v obou případech byly kusy abnormálně dobré a požadoval jsem tedy abnormálně vysokou cenu. Což se jednak nehodí bazarníkům, jednak to v inzerátech automaticky vyfiltruje největší vysírače z řad kupců. Některé je i tak potřeba odpálkovat - požadavky typu "přivezte mi to auto z Prahy ukázat do Ostravy a určitě se nějak dohodneme" apod. je jasné, že k ničemu kloudnému nepovedou.
Myslím, že pokud víte, co je na autě špatného a nemáte problém to poctivě a srozumitelně prezentovat, tak si i při tomhle nájezdu svého přiměřeného kupce najde. Samozřejmě výkup v áčkách je sázka na jistotu, ale to je imho poslední štace před šroťákem.
no nevimPerryCZ píše:
Ktera u soudu nikdy neobstoji, pokud clovek neuvede ze se auto prodava ja dily ci jako vrak.
Kupní smlouva na věc jak stojí a leží (angl. as is, něm. wie steht und liegt) podle § 501 občanského zákoníku je zvláštním podtypem kupní smlouvy, který vylučuje odpovědnost prodávajícího za vady věci, včetně vad skrytých. Takový obchod se řídí zásadou caveat emptor.
Prodávající ručí jen za to, že věc má ty vlastnosti, které o ní výslovně prohlásil nebo které si kupující ve smlouvě výslovně vymínil.
Toto ujednání je obvyklé při prodeji použitých věcí, např. automobilů, jejichž přesný stav není ani prodávajícímu objektivně znám. Prodávající se tak chrání před pozdějšími nároky kupujícího a kupující za tuto benevolenci požaduje nižší cenu, která v sobě zahrnuje risiko možných vad věci.
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
takhle jsem prodaval motorku, nepouzil jsem to proto ze bych byl kurva, ale proto ze ta motorka mela vymletou prevodovku, a kupujici o tom vedel, vedel ze kupuje nepojizdnej stroj na nahradni dily, ale prece jen, takova pojistka
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
Díky všem, do konce týdne se rozhodne, jak to s Toyotou dopadne. Je mi líto to prdnout do áček, na druhou stranu vím, jak jsem sám podezřívavej a vím, že Avensis má svoje mouchy (a nejsem srab je přiznat).
A za tu práci, co odvedl, si myslím, že by si zasloužil lepší konec, než v áčkách
A za tu práci, co odvedl, si myslím, že by si zasloužil lepší konec, než v áčkách

Toyota Avensis 2.0, r.v. 2001, 110 kW
ja bych z toho nemel asi klidny spani, kdyby me nekdo nahanel, ze tomu auto neco je i kdybych byl v pravu. Proste u me acka byla jistota, i kdyz za min penez. A hlavne to auto melo pred rozvodama, pri zahrati zacaly mlatit vzadu brzdy, musely se udelat komplet naplne a v zime to nestartovalo. Strechu to melo po kroupach a viko kufru poskrabany od koccky, takze jsem do tech acek jel az byla tma. Ale stejne by me zajimalo, kde je holce ted konec. V ackach vydrzela 14 dni, dali ji za 110tis a o km nelhali. Takze kdyby nekdo zahlid sedana pred faceliftem v bronzove metalize (jezdi jich minimum),hlasit to sem. 

RAV4 HSD FWD
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ad Ačka, sam sem si zažil případ kdy nekdo slibuje že ji 100% veme, na cene jsme dohodnuti, potom 3x nepřijede na schuzku pak se vymluví, že takovou cenu dát nemuže ( i když auto pul roku nevidel ) a že dá nižší ja ni pristoupím a zase dve zmatečné schuzky na které se nedostaví a opet tentokrát cena ješte nižší....
prostre v Ačkách je to "rychlé" a rozumná cena se dá domluvit za cokoliv.
..zažil jsme i pitomce co chtel koupit zelenku a "peníze měl v kapse, nnebyl to problém hned vysolit" ( cituji ) "..ale neví zda se mu to auto vubec bude líbit, že by s ním potřeboval ujet delší trasu.."
nabídl jsem mu že mu pujčím na víkend když mi složí zálohu ve výši 1/4 kupní ceny a pokud ji po víkendu vrátí v pořádku s tím že mu nevyhovuje zálohu mu celou vrátím, načež se na míste otočil, zmizel a už se neukázal. Takovýhle kecálisti človeku jen berou čas a zkracujou "předinfarktové období".
prostre v Ačkách je to "rychlé" a rozumná cena se dá domluvit za cokoliv.
..zažil jsme i pitomce co chtel koupit zelenku a "peníze měl v kapse, nnebyl to problém hned vysolit" ( cituji ) "..ale neví zda se mu to auto vubec bude líbit, že by s ním potřeboval ujet delší trasu.."
nabídl jsem mu že mu pujčím na víkend když mi složí zálohu ve výši 1/4 kupní ceny a pokud ji po víkendu vrátí v pořádku s tím že mu nevyhovuje zálohu mu celou vrátím, načež se na míste otočil, zmizel a už se neukázal. Takovýhle kecálisti človeku jen berou čas a zkracujou "předinfarktové období".
spravne, pokud kupujici je seznamen stim ze kupuje vrak - tudis tomu musi odpovidat i cena, nemuzes to pouzit u auta ktere prodavas za prodejni cenu a napises tam tuto frazi.KarlosCZ píše:no nevimPerryCZ píše:
Ktera u soudu nikdy neobstoji, pokud clovek neuvede ze se auto prodava ja dily ci jako vrak.
Kupní smlouva na věc jak stojí a leží (angl. as is, něm. wie steht und liegt) podle § 501 občanského zákoníku je zvláštním podtypem kupní smlouvy, který vylučuje odpovědnost prodávajícího za vady věci, včetně vad skrytých. Takový obchod se řídí zásadou caveat emptor.
Prodávající ručí jen za to, že věc má ty vlastnosti, které o ní výslovně prohlásil nebo které si kupující ve smlouvě výslovně vymínil.
Toto ujednání je obvyklé při prodeji použitých věcí, např. automobilů, jejichž přesný stav není ani prodávajícímu objektivně znám. Prodávající se tak chrání před pozdějšími nároky kupujícího a kupující za tuto benevolenci požaduje nižší cenu, která v sobě zahrnuje risiko možných vad věci.
Uvedu priklad:
Auto prodavajici proda za 100 000,- napise kupuje vec do smlouvy "jak stoji a lezi" tak pripade nejakeho soudu, bude soud zajimat kupni cena a cena (konkretne vozu) dle tabulek a databaze kterou soudy pojistovny maj k dispozici a jelikos jsem v delal v podobne instituci tak vim ze ta cena v te databazi je o cca 25% menší než co se na trhu pohybuji. V tomto momente soud vyhrava kupujici!!!!
Toyota Celica 2.0 GT