zadírání vstřikovače

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
varan
Navigátor

zadírání vstřikovače

Příspěvek od varan »

Zdárek,nesetkal se někdo s tím že se při studeném motoru při startu ozývalo klepání z motoru,pří přidání plynu se klepání zrychluje.Po zahřátí motoru přestane.Nedá se poznat jestli se nezadírá vstřikovač?Nyní po dva dny zhoršené starty a kontrolka motoru a nouzák.Po zahřátí vše OK.I po zahřátí cca 2 mimuty.Musím koupit nějakou diagnostiku tohle tápání mě už neba.
Avensis 2.0 D-4D T22 kombi 99 / žralok/
awe_cz
Věčnej rejpal

Re: zadírání vstřikovače

Příspěvek od awe_cz »

varan píše:Musím koupit nějakou diagnostiku tohle tápání mě už neba.
Odpovedel sis pekne sam;) Mozna kdybys napsal do profilu lokalitu nekdo by se s diagnostikou nasel...
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
varan
Navigátor

Příspěvek od varan »

Jenže diagnostika po mé zkušenosti nic neukáže ani originál denso.Ta jen řekne že je problém v palivové soustavě,ale nic konkrétního.V prosinci před vánoci kontrola vstřikovačů a nakonec výměna SCV ventilů.Vše bylo OK a už je to tu zas.Je mi divný že by odešli znova po 3 měsících.Nastartuju nechám chvilku na volnoběh a rozsvítí se motor,nechám ho chvilku zahřát.Vypnu, chvilku nechám a znovu start a už se nerozsvítí.
Avensis 2.0 D-4D T22 kombi 99 / žralok/
JirkaOP
Člen Týmu

Příspěvek od JirkaOP »

O vstřikovačích je toho v jiných vláknech spoustu. Doporučuji tedy toto zde dále nerozvíjet.
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... y&start=15
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... y&start=15
Popisoval jsem velmi podobné příznaky a odtud i od mého mechanika se mi dostalo doporučení nechat to být, dokud to po zahřátí jede v pořádku. Mechanik mi vysvětlil, že je málo indicií na přesnější určení příčiny a může se stát, že bych platil celodenní práci a stejně se toho nezbavím. Nedá se dostatečně jistě tvrdit že je to vstřik, projev nenaznačuje případné poškození pístu a válce, takže vzhledem k ceně vstřiku zatím nechat být.
od 2009 Toyota Avensis Liftbag T25 2004 - 2.0 D-4D 85 kW
od 2018 Genesis 3.8 V6 232 kW
Odpovědět

Zpět na „Avensis“