Pozdrav a postřehy z koupě ojeté T25 D-CAT 130kW
Jiste, proto pisu at si to bud naposloucha od kolegu nebo vezme nekoho, kdo to pozna;)mrazik píše:Awe tezko takhle na foru specifikovat spravne zvuky od turba, protoze dosahuje takovych otacek a proud vzduchu je takovy, ze nejake ,,hvizdani" tam vzdycky bude. Samozrejme nesmi to byt jak orchestr foukacich harmonik.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 

No mě teda turbo píská když je studeny motor a rozjíždím se tak vždy a po zahřátí je klid. Jinak auto nijak nekouří a táhne dobře a to hvízdá už asi dobrých 50tisíc a vše je ok. A bratrovi co vím tam už od novoty turbo v záběru skoro jako když cvrlikalo
a teď má nalítáno 190tis a vše je ok.

Avensis 2.2 D-cat
No tak otazka je, jak to piska a jestli je to turbo. Mne treba turbo nepiska;)Atreides6 píše:No mě teda turbo píská když je studeny motor a rozjíždím se tak vždy a po zahřátí je klid. Jinak auto nijak nekouří a táhne dobře a to hvízdá už asi dobrých 50tisíc a vše je ok. A bratrovi co vím tam už od novoty turbo v záběru skoro jako když cvrlikaloa teď má nalítáno 190tis a vše je ok.

ja som prvy krat zaregistroval piskanie turba po ubehnuti asi 200km. Odvtedy pisanie turba pocujem a to uz mam druhe. A ked si stiahnem okno tak pocujem aj odfukovanie blowoff ventilu... takze je to skor o usiach. To ze turbo piska je konieckoncov prirodzene, ked si uvedomime, co a ako vlastne robi.
Preto urcit, ktore piskanie turba je prirodzene a ktore uz nie, je velmi narocne a preto som manikovi odkazal, nech zoberie niekoho, kto sa v tom vyzna. Takto cez net sa kvalifikovane poradit nic neda.
Preto urcit, ktore piskanie turba je prirodzene a ktore uz nie, je velmi narocne a preto som manikovi odkazal, nech zoberie niekoho, kto sa v tom vyzna. Takto cez net sa kvalifikovane poradit nic neda.
Jj, neda. Ja bych to nenazval piskanim, je to jinej zvuk, jsou dve piskani - mechnicke (lozisko) a aerodynamicke (konvice na caj, jestli si nekdo jeste pamatujete)...matus69 píše:Preto urcit, ktore piskanie turba je prirodzene a ktore uz nie, je velmi narocne a preto som manikovi odkazal, nech zoberie niekoho, kto sa v tom vyzna. Takto cez net sa kvalifikovane poradit nic neda.

Dneska jsem tankoval Ultimate diesel u Aralu (Polsko) a v Liberci jsem byl už na nule, bál jsem se jestli dojedu, tak jsem vzal pár litrů u Agipu na výpadovce. Palubní počítač se tentokrát zase rozešel, ukazoval 6.8, skutečnost 6.35... Snažil jsem se jezdit na neutrál co nejméně, tak nevím, zatím jsem nějak nepřišel na to, proč to bylo jednou naprosto přesně a dvakrát se to rozešlo, zřejmě v tom bude mít nejvíce prsty stání na křižovatkách atd... V pátek snad dorazí nové letní gumy a jsem fakt zvědavej, jaké budou, ty co jsou tam teď a které jsem koupil s autem (už značně sjeté), tak jsou dost hlučné až kroutím hlavou jak je možné, že zimní micheliny byly proti letním gumám Toyo tak tichounké 

- CommonUser
- Věčnej rejpal
- extremehany
- Věčnej rejpal
já dávám na auto pouze mischeliny, pirellky hučí strašně.Honza K. píše:Dneska jsem tankoval Ultimate diesel u Aralu (Polsko) a v Liberci jsem byl už na nule, bál jsem se jestli dojedu, tak jsem vzal pár litrů u Agipu na výpadovce. Palubní počítač se tentokrát zase rozešel, ukazoval 6.8, skutečnost 6.35... Snažil jsem se jezdit na neutrál co nejméně, tak nevím, zatím jsem nějak nepřišel na to, proč to bylo jednou naprosto přesně a dvakrát se to rozešlo, zřejmě v tom bude mít nejvíce prsty stání na křižovatkách atd... V pátek snad dorazí nové letní gumy a jsem fakt zvědavej, jaké budou, ty co jsou tam teď a které jsem koupil s autem (už značně sjeté), tak jsou dost hlučné až kroutím hlavou jak je možné, že zimní micheliny byly proti letním gumám Toyo tak tichounké
na zimu mám A4 a na léto mi dnes dovezli energy saver + a vyšli mě na 1850 Kč za kus i s poštovnym
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
- CommonUser
- Věčnej rejpal
- extremehany
- Věčnej rejpal
Chlape já měl doteď taky benzín, obě moje toyotky (měl jsem Corollu 1.6 a pak Avíka z 98, dvoulitr benzín), takže i chápu váš postoj k dieselům. Měl jsem benzíny rád, ale je taky pravda, že mě v něčem moc nevyhovovaly. Prostě každý motor má svoje plusy a mínusy. Největší mínus jsem viděl v tom, že jízdy na dálnici nad 120 - 130, to už fakt nebylo moc o komfortu, pořád jsem měl chuť tam řadit neexistující šestku. Předpokládám, že novější auta už jsou i v benzínech v pohodě, co se týče tichosti, ale charakteristika toho, co jsem měl a co mám teď je prostě úplně jiná. Teď si jízdu po dálnici skvěle vychutnávám a naprosto mě dostala síla toho dieselu. Nahodím jakoukoliv rychlost cca nad 100 km/h a šestka mě vytáhne velmi rychle a pružně na jakoukoliv vyšší rychlost a většinu času o motoru vůbec nevím. Můžu si daleko více vychutnat hudbu, kterou si cestou pouštím. Před Libercem je známý kopec "Paceřák", kdo jezdí, asi ví o co jde, tam je rozdíl mezi oběma motory krásně vidět, benzín musel jet aspoň 120 - 130 abych ho vyjel bez ztráty rychlosti a už tak v půlce bylo poznat, že má co dělat, abych to vyjel s tím, že se i rozjíždí, musel jsem jsem mít na tacháči min 140 - 150, abych byl v otáčkách, u dieselu je to úplně fuk, jedu jakoukoliv rychlostí nad těch 100 a mám pocit, že ten diesel ani neví, že jede do kopce, šlápnu na plyn a čeká mě zrychlení skoro jak na rovince.CommonUser píše: Odpoviem si sam. To su tie prakticke problemy nafty
Na druhou stranu zase kolony ve městě a šnečí tempo, tam mi jako jasný vítěz vychází benzín, diesel je proti tomu hrubší, má relativně úzké pásmo otáček a jasný předěl mezi chodem hrubým a sametovým, chce to zkrátka větší soustředění a motor méně odpustí...
A co se týče spolehlivosti, údržby atd., no zkrátka je to daň za turbo, čím víc náročných bazmeků tam je, tím pravděpodobnějši je problém, notabene když daný motor vyžaduje přeci jenom určitou řidičovu inteligenci a zacházení. Zatím musím zaťukat, vše šlape jak má, dýmu jsem si zatím nevšiml ani jednou, ani když nastartuju, ani když tomu dám pořádný záhul, prostě dobrý. Jak tu všichni nadávají na DPF filtr atd., já jsem naopak rád že tam je, protože mě samotného dost štvalo to neustálé hulení dieselů, takhle se to holt nachytá a jednou za čas se koš vysype v ideálním případě 20km za městem na dálnici a nekupí se ty sr...ky ve městě (nebo aspoň výrazně méně).
A že by benzíny byly v tomhle o hodně lepší, no nejsem si jistý, u mé předchozí ave byl katalyzátor dávno v řiti, akorát to ta jednoduchá stará elektronika neřešila a zkousla to. U mého stávajícího dieselu by už byl problém a musel by se řešit. No ale tak to má být, proto tam přeci ten katalyzátor je, aby ven šlo co nejmíň sra..k.