Celica 5g Gti - škrtící klapka podtlaky

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
RawIron
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RawIron »

Zdravim forum,mohl by jste mi někdo poradit? Měl jsem auto v servisu a ty packalové mi tam zapoměli vrátit při nastrojení jednu podtlakovou hadičku z klapky viz. foto.Nevím kam to má ted vést,popřípadě jestli by mi někdo neporadil kam to zapojit...
Plus druhý problém...Tekl mi olej ze symeringů tak auto bylo na opravě.Dostalo nové symeringy na vačkách a nový rozvodový řemen,ale problém je v tom,že mi tlakuje měrka od oleje.na volnoběh pokud vyndám tak po 5-10 minutách je tam celkem dost tlak a cáká z toho olej.Ted to mám opět v servisu a verdikt je,že by to mohlo dělat těsnění pod hlavou.Tak se chci zeptat jestli někdo neřešil podobný problém nebo mi neporadil.a na kolik se cca pohybuje cena opravy. Díky předem moc za každou radu
Obrázek

[/img]
Naposledy upravil(a) RawIron dne úte 26.03.2013, 12:17, celkem upraveno 1 x.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
RawIron
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Celica 5.gen problém

Příspěvek od RawIron »

Díky libore to jsem našel taky.Tak je to správný.Neměl by jsi foto kde je to situovaný přímo v motorovym prostoru?
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

ten spínač je vidět na te tve fotce pod tím hnědým konektorem. To že ti to tlakuje přes měrku muže být nezapojené odvětraní ventiloveho víka
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_1992_T ... _1201.html
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
MichalS
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalS »

Malý nátrubek na vršku škrtící klapky (jak píše libor) je napojena na jeden vývod modrého snímače (snímá teplotu vody je jedno na který to napojíš). Druhý vývod snímače je pak napojen na tenší nátrubek na aktivním uhlí. (na aktivním uhlí jsou 2 nátrubky nejdou prohodit protože ten druhý je výrazně tlustší = odvětrání nádrže).

Teoreticky kdyby to tam vůbec nebylo a byla by malá hadička na škrtící klapce ucpaná nic se nestane. Někdo tam ani aktivní uhlí už nemá a má to zaslepené.

Podle toho jak je teplá voda snímač reguluje množství přisávaného vzduchu přez uhlí z nádrže, na jízdu nemá vliv.
Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz
MichalS
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalS »

ZMĚŇTE NĚKDO NÁZEV TÉMATU ideálně na "Celica 5g Gti - škrtící klapka podtlaky" pak TENTO můj přízpěvek smažte

admin thanks :D nejradši bych tu uklidil ale nemám práva...
Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz
RawIron
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RawIron »

Vyřešeno byl to jen oddech ventilovýho víka....Vyřešeno a motor beží...
Odpovědět

Zpět na „Celica“