Recenze Avensisu T25 2.0 VVT-i

vše ohledně modelové řady Avensis
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

Já měl Ave dvoulitr v benzínu od roku 2003, koupil jsem u Toyoty v bazaru, měla najeto 120 tisíc km a prodal jsem jí teď před cca 3 týdny, při prodeji najeto 320 tisíc a co se týče motoru - nikdy nic! Jenom jsem vyměnil svíčky, měnil filtry, lil olej atd. běžná údržba a kdyby mi už chudinka nekvetla a neměla před technickou, přeci jenom už bylo znát, že má svá nejlepší léta za sebou, tak jí mám snad dodnes. Nikdy mě nenechala ve štychu. Hledal jsem zase dvoulitr benzín ale marně a do nějakého zahraničního dobrodružství se mi nechtělo, chtěl jsem mít spíše něco přímo z toyoty, kde si někdo koupí novou a nechá na prodej svoji starou.

Vyměnil jsem jí tedy za novější ave, tentokrát diesel 2.2 130kW a přes spousty výtek, co se člověk dočítá zatím taky slouží a je to paráda.. No kéž bych taky za 10 let mohl napsat, že mě nikdy nenechala ve štychu :roll:
TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW (12/2006)Obrázek
drzak1
Člen Týmu

Příspěvek od drzak1 »

Já se přidám s menší recenzí,minulej tejden jsem koupil tady jednoho Avensise 2.0 vvt-i, dlouho jsem něco sháněl všude možně, chtěl jsem spíš 1.8 VVT-i po faceliftu (již bez problémů s olejem) ale nic kloudnýho se nenašlo,všchno po bouračkách stočený km,falešný servisky,nebo servisky s jedinym záznamem před 5 lety - prostě klasický český autobazary s podezřele nízkou cenou oproti německu apod.,moje auto jsem shlédl ve zdejší inzerci a ihned jsem se na něj jel podívat,auto teda bylo absolutně bez jedinýho škrábance,téměř jako nový,něco podobnýho jsem v bazarech ani neviděl,majitel o něj slušně pečoval,za to mu tady chci poděkovat i za jeho vcelku férovej prodej,protože na auto jsme se ze zdejšího fora během jednoho víkendu dorazili podívat rovnou tří :shock: ,což jsem ani nečekal.
Ted k autu, motor je hrozně tichej , já jsem v bazarech zkoušel 1.8 a ty se mi zdály většinou trochu hlučnější ve vyšších otáčkách, ale pořád v normě,tady to je absolutní tichošlápek.Nejvíc mě překvapila spotřeba,už při jízdě od prodejce z Kladna do Brna jsem vynuloval počítač a po dojezdu jsem nestačil zírat - 6.8l/100km, a to jsem jel vesměs po dálnici v zimnim období 110-140 km/h, takže spotřeba je fakt super. Tak tedˇ už aby autí sloužilo mě stejně dobře jako předchozímu majiteli, ten na autě opravdu měnil jen olej a filtry. Bejvalej majitel jde nyní do stejnýho vozu - AVE T27 2.0 Valvematic, takže i to o něčem svědčí, říkal že když ho objednával, tak prodejce na něj koukal jak z jara, proč chce benzínovej dvoulitr, když může mít za MNOHEM nižší cenu auto v dieselovém provedení 2.0D , ale nepřemluvil ho.
Toyota Avensis T25 2.0 VVT-i
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

tý jo, on 2,0 benzín je dražší jak diesel ?

EDIT: teď sem se díval a ta "MNOHEM" nižší cena je 15 000 Kč.
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
korn
Člen Týmu

Příspěvek od korn »

extremehany píše:tý jo, on 2,0 benzín je dražší jak diesel ?

EDIT: teď sem se díval a ta "MNOHEM" nižší cena je 15 000 Kč.
no já jsem taky čuměl jak blázen, zrovna teďka na předváděčce u doláka v Písku, 2.0 Valvematic kombík byl o 60tkč dražší než dieselovej 2.0D (125k) v tej samej výbavě, a prej je to tak, že toyota počítá s tím, že právě tahle dieselová motorizace bude nejprodávanější, tak jí takhle ponížila cenu.
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

Aha, tak to je brutus, to je pak otázkou co je lepší, když hned při nákupu ušetříš 60 000 a ještě při provozu též, záleží jak dlouho po záruce a s jakým kilomtrovým proběhem počítáš...
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
korn
Člen Týmu

Příspěvek od korn »

TO drzak1 : jen jestli je to možný, na kolik nakonec vyšel ten tvůj Avík ?
drzak1
Člen Týmu

Příspěvek od drzak1 »

cena byla 265tkč, bylo to víc než jsem chtěl za auto dát, ale nelituju,když jsem si spočítal na kolik by mě vyšel dovoz obdobnýho auta z německa(i když stav z fotek nezjistim), tak by to vyšlo na stejno či spíš dráž(obíhání úřadů+dovozová technická+převozky+benzín.....), k autu bylo i docela dost příslušenství. Koukat na ceny v našich bazarech se nedá, jsou to vesměs stočenky či bouračky apod. a hlavně s touhle motorizací tu Avensisy nejsou. Dalšim faktem bylo, že je to vesměs bezproblémová motorizace a tudíž nemusim mít v záloze připravenejch 30tkč na příp. opravy,výměny rozvodů apod.
Toyota Avensis T25 2.0 VVT-i
vity
Člen Týmu

Příspěvek od vity »

Lepší než jít do T27.Tu totálně prostorově zabili.Stejně jako novou auris.Je to daň za sportovní vzhled.Pro člověka 193cm a víc.Auto= pro tři...V T25 a Auris 1 se vejdu v pohodě sám za sebe.V T27 a Nové Auris si za mě nesedne ani dítě.V T27 dokonce nejde ani zvednout vejš volant.Narážim do něj kolenama.Sedačka až na doraz vzadu a dole.Myslel jsem,že moji T25 časem vyměnim za T27 do tý doby než jsem si do ní sedl.Ale ani nová Ochcávka nic moc.Ale o proti OchcávceII krok vpřed.Kdežto u Toyoty Zpět.(prostorem)Stejně zpět jako Hyundai i30 Kombi starý prostorný nový na prd.Nedávno jsem jel i i40 taky tragédie.(ale supr vzhled)
Avensis T25 combi 1.8, 2007....Ex CarinaE 1.6(96)
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

Souhlas, dneska se auta dělaj na "obal". Hlavně když to vypadá cool a in a kdoví co ještě. Je fakt, že nová Ave se mi líbí hodně ale taky je fakt, že mi přijde stísněnější. Nedělal jsem nějaké rozbory, jak je to ve skutečnosti a měřil milimetry tady a tam, nicméně pro mě ideál by byl T27 zvenčí, T25 uvnitř :) Nakonec jsem se rozhodl pro T25, protože pro mě je auto více společník řidiče, pokud možno spolehlivý a praktický než výkladní skříň pro kolemjdoucí. Nepotřebuju dávat najevo, že ty LED diody na denní svícení jsou fakt bombový a že auto vypadá, jako by umělo jet 220, přitom chrochtá při 150 z posledního. A že zvenčí vypadá skvěle, ale pod kapotou je technika s výdrží adidasek, co maj 5 pruhů.
TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW (12/2006)Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Avensis“