zadřený motor

vše ohledně modelové řady Corolla
agent008
Člen Týmu

zadřený motor

Příspěvek od agent008 »

Čau prosím o radu mam toy corollu 1,8vvtl.i 141kw. Dneska mě býl vyměněn koncový díl tlumiče výfuku za nový homol. od remusu. Po kratké projíždce a následném vytočení motoru k 6tis ot/min náhle nastal divný zvuk a motor zhasl a auto jelo jako by byla vyřazená rychlost. Po skoušeni nastartováni nešel protočit motor až posléze se zařazenou rychlosti došlo k uvolnění, že už jde protočit, ale nestartuje. Takže prosim o radu, zda nema s tímto souvislost výměna výfuku(mechanik tam použil na těsnění ještě těsnici tmel tak jestli nemohlo dojit k jejích nasati do válcu), a nebo opravdu došlo k nečekanému zadřeni motoru z jiných důvodu.
díky za odpověď
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

výměnou výfuku to opravdu není. Podle toho co popisuješ,bych řekl,že opotřebení vacek už je u tebe v pokročilém stadiu a došlo k přetržení rozvodového řetězu.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Studený motor se na šest tisíc prostě netočí. Je to napsané v každém návodu k použití.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

jimmy a to mu ještě chybělo přes 2000 do omezovače. :) pro mne je to jasné. Došlo k tomu přesně ve chvíli kdy přepíná lift. V tu chvíli se zvýší odpor rozvodu o 40%. Vznik bych viděl asi takto. Výměna oleje v intervalu 15000km,přestože yamaha u stejných motorů pro lotus exige trvá na 2000km. Z důvodů toho dojde k degradaci oleje,zanesení sitek ventilu liftu a vvt. Velké trení v oblasti rocker arms způsobí utržení aretacnich šroubů držící tyč vahádel. Dojde k trvalému přítlaku vahadla na vacku a opotřebení. To způsobí vytahaní řetězu a ten jednou řekne a už toho mám dost.
agent008
Člen Týmu

Příspěvek od agent008 »

jinak výfuk se měnil, když byl už motor teply a chtěl jsem ho vytočit až byla provozni teplota. Takže co ted opravit motor, nebo sehnat jiný motor, nebo auto prodat na díly:D . co výjde nejlevněji?
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

agent008 píše:jinak výfuk se měnil, když byl už motor teply a chtěl jsem ho vytočit až byla provozni teplota. Takže co ted opravit motor, nebo sehnat jiný motor, nebo auto prodat na díly:D . co výjde nejlevněji?
pro tebe zaručene nejlevněji vyjde prodat na díly :D

bože to je zase otázka - nebudes vedet co to vyjde dokud to nekdo neotevře...
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

prodej to na díly. Já si zamlouvám ten motor,ať už dopadl jakkoli. Když daš rozumnou cenu tak vezmu i zbytek auto pro přestavbu na elektromobil. Nějak mne ty spalovací motory začínají nudit. :)
agent008
Člen Týmu

Příspěvek od agent008 »

Čau tak už vím co je s motorem.Dostala se tam voda do oleje tak je motor KO. Rozpadly píst na tři díly praskla hlava a poškozený blok. Takže mám smutek, že to nepůjde opravit. Jedině vyměnit za jiný motor, nebo prodat zbytek auta na díly. Co mě můžete poradit?
Srandista
Manager Týmu

Příspěvek od Srandista »

Ty vole O_o Ako sa tam mohla dostat voda?

Tak to je aka smola. Nuz, ak by si zohnal lacno 2ZZ, urcite by som siel do swapu. Ak nie, tak ti asi nic ine ako rozpredat auto na diely nezostane, co s autom, co nema motor?
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

glass engine - tak mu říkají pro jeho vysoký obsah křemíku v al slitině. Diagnóza se mi nezdá. Všechno jde opravit. Můžeš nahodit nějaké fotky? Děkuji.
agent008
Člen Týmu

Příspěvek od agent008 »

Opravit by to šlo, ale mechanik říkal, že lepší a levnější by bylo sehnat dobrý motor. Ještě je poškozený válec a ventily a kdoví jak je na tom klikovka na tu se nedívali.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

válce se dají vyvlozkovat,hlava svařit,hlavně aby byla ok klika. Nevím z čeho usoudil cenu opravy. Slušný motor bude kolem 50-60000. A pokud ho nevidís v běhu je to zajíc v pytli,do kterého nasypes ještě 15 za rozvody,čerpadla atd. Reálná cena opravy pokud je klika ok,nesmí se brousit,je mezi 50-60000 včetně materiálu. Dělal jsem teď dvě,takže ceny jsou ještě čerstvé a reálné. Dej mi do sz mail,hodím ti tam rozpočet na totální opravu motoru.
agent008
Člen Týmu

Příspěvek od agent008 »

Takže jsem mohl mít motor dovoz z polska za 55t, ale nešel jsem do toho. Proto jsem navrhl mechanikovi ať ještě zkontroluje klikovku a že bych šel do generálky, ale řekl mě, že pokud budou hodně poškozené válce tak do vyvložkovaní by nešel, že prý auto může najet 10t km a může být motor zase KO. Tak nevím jaké máte skušenosti s výdrží motoru po vyvložkováni a generálce?
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

agent008 píše: hodně poškozené válce tak do vyvložkovaní by nešel, že prý auto může najet 10t km a může být motor zase KO.
A kolik takových motoru už mu po 10k kleklo? Myslel jsem,že poškození válců už je jasně viditelné,když jste našli prasklý píst... jak vidíš tak tato firma dělá ložky pro 2zz běžně a dlouho. http://www.darton-international.com/sl_import.htm
agent008
Člen Týmu

Příspěvek od agent008 »

Caute takze motor vymenen uz mesic jezdim.Cena vymeny plus motor cca 60tis.Olej to nezere ani nekouri.Ale vsiml jsem si ze po najeti 600km ubylo v nadobe cca 2cm chl. kapaliny.vicko olejove je bez emulze.Pri zahratem motoru po sundani vicka nadoby a pridani plynu vzroste hladina chl.kap tak o dva cm pak zase klesne, ale nebubla.Tak uz se zase strachuji zda zase casem nezadru.Nejake rady bude to spatne tesneni pod hlavou nebo neco jine?.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“