Spotřeba benzínu
-
superpepino
- Člen Týmu
Spotřeba benzínu
Mám Corollu 2002 combi 1.4 ZZE120L E112T a spotřebu hroznou 8,5-9 litrů. Mám najeto milion km se škodovkami a umím šetřit. Na co se nejdříve podívat, nebo to vzdát a smířit se s tím? Jinak je perfektní, téměř vše původní, tichá, olej nežere, zkrátka spolehlivá, pohodlná jízda. Děkuji.
- havranripec
- Člen Týmu
-
tuzezlypes
- Řidič
Re: Spotřeba benzínu
Záleží na tom, kolik to má najeto. Lambda sonda vyhřívaná vydrží 160tis. km- tu tam máš. Katalyzátor 100-150tis. km. Váha vzduchu se dá čístit, a měla by vydržet hodně dlouho, je to jen pár odporových drátů. Svíčky asi měníš. Já používám iridiové s životností 90tis.km. Děravý výfuk by jsi slyšel.Blbej benzin tam asi taky nedáváš. Nenahuštěné gumy asi taky nemáš. Rozhozenou geometrii asi taky nemáš. Zablokované brzdy asi taky ne .Zanesenou škrtící klapku, zasviněné sání vyduchu, blbej vzduch. filtr asi taky nemáš, příp. přísávání falešného vzduchu, netěsnosti asi taky ne. Pak už to chce jen odpojit přívěs s bazénem plným vody a osádku vozu každý se 100kg a psa 100kg asi taky nemáš.superpepino píše:Mám Corollu 2002 combi 1.4 ZZE120L E112T a spotřebu hroznou 8,5-9 litrů. Mám najeto milion km se škodovkami a umím šetřit. Na co se nejdříve podívat, nebo to vzdát a smířit se s tím? Jinak je perfektní, téměř vše původní, tichá, olej nežere, zkrátka spolehlivá, pohodlná jízda. Děkuji.
Re: Spotřeba benzínu
To hlavně záleží na tom, kolikrát stočíš během životnosti tachometrFitipaldi píše: ...lambda sonda vyhřívaná vydrží 160tis. km... ...katalyzátor 100-150tis. km...
- LikeableBoy
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Už před čtrnácti lety jsem u svého auta konstatoval, že ta spojka je nějaká měkká a asi bude potřebovat brzy výměnu. Vzápětí jsem se v nějakém přiblblém motoristickém plátku dočetl, že Corolly této generace mají životnost spojky max. 60tis. kilometrů (slovy: šedesát tisíc).
Po oněch čtrnácti letech a zhruba dvou stovkách tisíc km (soukromě jezdím málo) je ta spojka měkká ale úplně stejně, naprosto beze změn.
Katalyzátor a lambdu mám taky původní, stejně jako celý výfuk. A hodnoty na emisích jsem viděl naměřené, takže to by asi bez jejich alespoň trochu správné činnosti opravdu nešlo.
Takže tyhle údaje o životnosti beru opravdu, ale opravdu s rezervou
Po oněch čtrnácti letech a zhruba dvou stovkách tisíc km (soukromě jezdím málo) je ta spojka měkká ale úplně stejně, naprosto beze změn.
Katalyzátor a lambdu mám taky původní, stejně jako celý výfuk. A hodnoty na emisích jsem viděl naměřené, takže to by asi bez jejich alespoň trochu správné činnosti opravdu nešlo.
Takže tyhle údaje o životnosti beru opravdu, ale opravdu s rezervou
OT: Katalyzátor vydrží klidně jen např. 1000 (slovy: tisíc) kilometrů, když mu majitel auta dá zabrat (svíčky, těsnost výfuku atd atd..).
Když nedá, tak prý klidně 500 0000 km.
Alespoň co říkal chlápek na emisích, kde jsem dnes byl.
(ten se v tom snad orientuje, když mu tam denně projede XY aut)
K tématu - moje 1.4 Corolla '98 teď přes zimu 6-7 L
Když nedá, tak prý klidně 500 0000 km.
Alespoň co říkal chlápek na emisích, kde jsem dnes byl.
(ten se v tom snad orientuje, když mu tam denně projede XY aut)
K tématu - moje 1.4 Corolla '98 teď přes zimu 6-7 L
Toyota Corolla E11 | 1.4 4E-FE, HB | Made in Japan