Navigace

Tlachání o všem - bez zaměření!
Odpovědět
Radus2,0Gti
Věčnej rejpal

Navigace

Příspěvek od Radus2,0Gti »

Tak si představte, jak se vydělávají peníze:
Mám navigaci SONY NV93, dal jsem ji na nahrání map do jedné firmy v Brně na VídeŇské ulici. Vše bylo ok do doby, než mi volali, že jim spadl software a že to nejde, jelikož by tam museli dát paměťovou kartu. Zajímavé je že druhou navigaci Sony 73, která má menší paměť udělali normálně. Pak jsem zjistil po zaplacení 2 aktualizací (1800Kč v ceně i paměťová karta!!!), že se mapy z karty sekají, tak jsem to reklamoval. Vyřešili to krásně, jelikož to poslali do Sony, ti tam nahrálipůvodní mapy a karta se ztratila, Výborná firma všem je vřele doporučuju. Souhrn: karta za 400Kč pryč, aktualizace za 700Kč pryč a ještě si pak vzali 400Kč. no není to trošku zlodějina?????
RAV4 D-CAT
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

v takovým případě bych to od nich nepřevzal-a pokut by odmítli cokoli tak bych to dal k soudu
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Pěkný svině. Ale taky bych si to od nich nevzal a už vůbec bych neplatil nic navíc a trval bych na tom že to chci do původního stavu i s tou kartou.
Toyota Carina E 2.0 GLI
Radus2,0Gti
Věčnej rejpal

Příspěvek od Radus2,0Gti »

No to já taky ne, ale nevyzvedl jsem to já a tam je ten problém. No nějak to sand dopadne.
RAV4 D-CAT
JakubKotal
Člen Týmu

Příspěvek od JakubKotal »

Našel jsem tohle téma, tak se zeptám tady, ať nezakládám nové.

Potřebuji navigaci. Max do 5.000,- kč. Pojedeme za tchýní do Řecka, tzn. mapy celé evropy. Samozřejmě jsem koukal na internet, prolezl spoustu diskusí. Vždycky, když jsem si nějakou našel, bylo k tomu i tisíc příspěvků, proč jí nekupovat: Proto se obracím na vás a rád bych nějaké praktické zkušenosti :-)

A teď co by to mělo umět. Navigovat, aby to nekufrovalo a nejezdilo po poli. Mělo to aktuální mapy a abych nečekal půl hodiny po průjezdu tunelem, než se chytí. Asistent na velkých křižovatkách by byl taky good. Dál potřebuji, abych si mohl trasu sám upravovat (přidat konkrétní body, kudy chci jet). Aby mě to za každou cenu nenutilo vybrat ulici a číslo baráku, ale třeba jen město. Aby to umělo navigovat na místo, které si sám vyberu na mapě (bydlí v úplný prdeli, takže kliknu do pole a chci, aby mě to tam po silnicích dovedlo). Dál bych byl rád, kdyby to upozorňovalo na překročení rychlosti. Nechce se mi dělat tabulku pro 6 států, přes které pojedu.

To je pro začátek vše, budu vděčný za každou radu a konkrétní zkušenost. Mnohokrát díky.

EDIT: Co třeba tahle? http://www.alza.cz/mio-spirit-490u-life ... .htm#popis
Obrázek
Toyota Carina E, sedan, r.v.96, 4A-FE 73kw
Kk
Manager Týmu

Příspěvek od Kk »

Mám letitej mobil Nokia X6 a zjistil jsem, že na běžný použití úplně stačí. Co píšeš - to umí. Podstatný je, že aktuální mapy si kdykoli stáhneš bezplatně přes PC. (Jinak to chce pro tyto účely vypnout internet a asistovanou GPS - pak máš všechno úplně zadara.) Samozřejmě samostatná navigace bude určitě komfortnější.
Celica 7g TS
destabilizator
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od destabilizator »

Ahoj, ja pouzivam na navigaci telefon s navkou CoPilot a nemuzu si stezovat, aktualizace vcelku caste, ma mod tunel (tzn. kdyz vjedes do tunelu a nevidis druzice, navka Te porad posouva po silnici a pri vyjezdu nelovi kde jsi), ukazuje pruhy a taky nazvy mest, ktery jsou na znacce nad tim pruhem kudy mas jet, pri slozitejsich ukaze obrazek/si zazoomujes.
Samozrejme ukazuje max. povolenou rychlost a Tvoji aktualni (popr. Te peruje) a taky radary, na prujezdovych Ti pocita, kolik Ti nameri. V zahranici umi i vybirat cestu podle dopravy, v CR tahle funkce nefunguje. Ale dobre ukazuje body zajmu, umi je cilene vyhledavat (najdi nejblizsi pumpu) a rovnou ukaze i telefonni cislo.
Co se tras tyce, nejdriv se Te zepta na mesto a zbytek muzes preskocit, ale muzes taky zadat ulici a cislo baraku, pokud cisla nema/nevis, muzes zadat jeste pricnou ulici. K navrhnute trase udela jeste 2 alternativni a jinak si ji muzes sam menit, delat zastavky (umi Ti je nasekat sam, napr. "kazde 2 hodiny chci pauzu u pumpy"). Akorat pretahovani trasy prstem na mape je na telefonu trosku krkolomny :)
Aplikace + mapy cela Evropa = 1800,-
(driv byla aplikace placena a mapy zadarmo, jenze kdyz zjistili, ze jim to vsichni pirati, otocili to, appka je zadarmo a mapy se kupuji, ale i ty se pirati... samozrejme zalezi jak aktualni verzi sezenes)
(¨ `v´ ¨)
.`·.¸.·´
¸.·´¸.·´¨) ¸.·*¨)
(¸.·´ (¸.·´ Toyota Celica T23 TS Lambo Style Door
You know you own Celica when you roll into lift and have to say to the passengers SORRY I CAN'T HEAR YOU OVER THE SOUND OF HOW AWESOME MY ENGINE IS.
pepa559
Člen Týmu

Příspěvek od pepa559 »

Mam TomTom, ten nejlevnejsi s dozivotni aktualizaci. Do cile dovede docela spolehlive. I kdyz vloni v lete mne prekvapila u Liberce rozestavena silnice, v mapach uz zadana jako hotova: http://www.alza.cz/tomtom-start-20-euro ... 359420.htm
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Na Androidu jsem Copilot a BeOnRoad. A ten Copilot byl opravdu super i lepsi nez Sygic. No ted na L920 zatim jen origo Here Drive +, ale asi casem bude navigon.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
JakubKotal
Člen Týmu

To jsem docela v šoku, že už skoro nikdo nepoužívá klasický navigace :-D Mám pravěkej telefon a novej se mi kvůli tomu nechce kupovat, protože ty telefony jsou dost drahé. A hlavně jim nevěřim, umí to moc věcí, tzn. nic pořádně.
Obrázek
JakubKotal
Člen Týmu

pepa559 píše:Mam TomTom, ten nejlevnejsi s dozivotni aktualizaci. Do cile dovede docela spolehlive. I kdyz vloni v lete mne prekvapila u Liberce rozestavena silnice, v mapach uz zadana jako hotova: http://www.alza.cz/tomtom-start-20-euro ... 359420.htm
A neblbne třeba ten držák? Protože jsem koukal, že se to musí pořád sundavat i s tím, je to napevno. Nezasere se třeba časem a potom špatně drží?
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“