Koupit nebo nekoupit?
-
kropaczech
- Člen Týmu
Koupit nebo nekoupit?
Ahoj vespolek ... prosim o radu. Mam moznost koupit z nasi firmy Corollu Combi 1.4 rv2002, E12, najeto poctivych 145tis.
S autem jezdil kde kdo, asi ho ani moc nesetril, ale zda se v pohode. Nikde nic neklepe, jen interier je trosku ponicenej, ale to vem cert.
Spojka puvodni, zabira uz dost nahore, budou tak do roka potreba nove pneu, prevodovka je ticha, jen obcas jde hur zaradit trojka. Podle pocitace je spotreba okolo 5,5-6L
Pokud jsou vyjete koleje tak tahne dost je strane ... pneu?
Meli jsme to zvednuty, brzdy cca 2/3, vse drzi tam kde ma ...
cena 60tis.
Do patku se musim rozhodnout ... prosim radu, to auto se mi moc libi.
Diky !!!
K.
S autem jezdil kde kdo, asi ho ani moc nesetril, ale zda se v pohode. Nikde nic neklepe, jen interier je trosku ponicenej, ale to vem cert.
Spojka puvodni, zabira uz dost nahore, budou tak do roka potreba nove pneu, prevodovka je ticha, jen obcas jde hur zaradit trojka. Podle pocitace je spotreba okolo 5,5-6L
Pokud jsou vyjete koleje tak tahne dost je strane ... pneu?
Meli jsme to zvednuty, brzdy cca 2/3, vse drzi tam kde ma ...
cena 60tis.
Do patku se musim rozhodnout ... prosim radu, to auto se mi moc libi.
Diky !!!
K.
- radys03
- Věčnej rejpal
=>Pokud jsou vyjete koleje tak tahne dost je strane ... pneu? <=
v kolejích ti potáhne snad každý auto. Jak psal Rampa.... problém bývá ve spotřebě oleje
v kolejích ti potáhne snad každý auto. Jak psal Rampa.... problém bývá ve spotřebě oleje
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
muj nazor
prevodovka : bacha na synchrony (3ka)
Ja bych to nebral..
radsi o 20.000 KC /30/ vic a od jednoho majitele.
E12 je idealne brat az po faceliftu 2004-
(na 2002 je dost pravdepodobny ze bude papat olej)
kdyz to ma poniceny interier tak pri dalsim prodeji to bude strasak pro kupce!
vsechno levny je na h....
Ja bych to nebral..
radsi o 20.000 KC /30/ vic a od jednoho majitele.
E12 je idealne brat az po faceliftu 2004-
(na 2002 je dost pravdepodobny ze bude papat olej)
kdyz to ma poniceny interier tak pri dalsim prodeji to bude strasak pro kupce!
vsechno levny je na h....
cerstvy majitel E12 r.v.2006 1.6 3ZZ-FE (81kw/6000, 150nm/3800ot.)
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
-
kropaczech
- Člen Týmu
Vim jiste ze k autu se nikdo nechoval nepatricne. Spis si ho kazdy pujcoval na vikendy (i ja), pripadne kdyz bylo potreba zajet pro zbozi, neco zaridit nebo bylo jine auto v servisu. Jsme mala firma, tato auta mame 3 a se zadnym neni zadny problem ... ostatni maji najeto uz okolo 200tis - predovka puvodni.
Je pravda ze ta me strasi asi ze vseho nejvic.
Co se tyka interieru, tak to se da snadno opravit, asi nejzavaznejsi je poskrabany plast nad poslednim bocnim oknem od vyndavani mrize. Jinak myslim OK.
Co jsem koukal, tak podobna auta se pohybuji okolo 100tis. Kdybych ho koupil, tak za dva roky bude podle mne mit stejnou cenu. Na vymenu tam nic v tuhle chvili neni, jen ta prevodovka.
Nejaky nastrel kolik by mohla vyjit nova, resp pouzita z vrakace? vymenu bych mozna zvladl sam...
Diky !
Je pravda ze ta me strasi asi ze vseho nejvic.
Co se tyka interieru, tak to se da snadno opravit, asi nejzavaznejsi je poskrabany plast nad poslednim bocnim oknem od vyndavani mrize. Jinak myslim OK.
Co jsem koukal, tak podobna auta se pohybuji okolo 100tis. Kdybych ho koupil, tak za dva roky bude podle mne mit stejnou cenu. Na vymenu tam nic v tuhle chvili neni, jen ta prevodovka.
Nejaky nastrel kolik by mohla vyjit nova, resp pouzita z vrakace? vymenu bych mozna zvladl sam...
Diky !
-
kropaczech
- Člen Týmu
Pro starší model po faceliftu, se stejným motorem. U mladších nevím přesně, údajně tam byla nějaká změna v délce převodu, aby to na dálnici netočilo 4 tisíce, ale možná to bylo jen u 1.6. Cena, v matičce stověžaté se to samozřejmě pohybuje někde jinde
, stejně jako třeba v polsku. Ale opravdu radím zaměřit se na stav motoru, to řazení je dost možná jen důsledek špatného stavu spojky.
Holomek!
-
kropaczech
- Člen Týmu
jestli jsou všechny tři ze stejné série, 2 mají najeto 200tis. a nežerou olej, myslím si, že to nepotká ani tuto.
Jinak máme stejné auto, ročník 2004 před faceliftem bez klimy, na tachometru cca 305tis. + asi 30-50tis. mimo tachometr(to se těžko počítá), spojka a převodovka jsou původní, olej nežere. Je to držák, v poslední 30tis. trochu potrápila-výměna předních ložisek kol a lambda sondy, 1. výměna kotoučů-ty už ale byly jak papír. 1x měněný drážkový řemen, palivový filtr, možná někdy gumy stabilizátoru, pouze oleje, filtry a žárovky, zbytek původní. Vlastně ještě několik čelních skel a párkrát někde lak. Asi štěstí na kus, ale už by to chtělo něco nového
Jinak máme stejné auto, ročník 2004 před faceliftem bez klimy, na tachometru cca 305tis. + asi 30-50tis. mimo tachometr(to se těžko počítá), spojka a převodovka jsou původní, olej nežere. Je to držák, v poslední 30tis. trochu potrápila-výměna předních ložisek kol a lambda sondy, 1. výměna kotoučů-ty už ale byly jak papír. 1x měněný drážkový řemen, palivový filtr, možná někdy gumy stabilizátoru, pouze oleje, filtry a žárovky, zbytek původní. Vlastně ještě několik čelních skel a párkrát někde lak. Asi štěstí na kus, ale už by to chtělo něco nového
Celica 1.8 VVT-i 2001
-
kropaczech
- Člen Týmu
tak jsem se trochu pidil po zaznamech co tady mame ze servisu a potvrzuje mi to same, co uvadi kolega ktery pouziva tu druhou ze stejneho "vrhu" a to za 15 000 km dolejva 1,5l.
Pri mem predpokladanem najezdu okolo 10tis rocne je to rocne litr oleje, coz mi prijde v pohode.
Asi do ni pujdu. Zitra se musim rozhodnout
Pri mem predpokladanem najezdu okolo 10tis rocne je to rocne litr oleje, coz mi prijde v pohode.
Asi do ni pujdu. Zitra se musim rozhodnout
-
superpepino
- Člen Týmu
Spotřeba
Jedno mně v této diskuzi šokovalo. Spotřeba 5.5-6 litrů. Já mám to samé, 195000 km a spotřeba je 8,5-9 litrů. O co se pokusit, aby se to zmenšilo? Děkuji.
Re: Spotřeba
Jezdit jako bělochsuperpepino píše:Spotřeba 5.5-6 litrů. Já mám to samé, 195000 km a spotřeba je 8,5-9 litrů. O co se pokusit, aby se to zmenšilo?
Konkrétně u tohoto modelu: 5.5-6 litrů je hodně hezké, většina lidí i se zánovními auty jezdila spíš v rozmezí 6,5-7,5 a tvých 8.5-9 se taky dalo.
Re: Spotřeba
Ja bych sa pokusil ziskat trochu citu v pravej nohe... Priblizne takuto spotrebu mam totiz aj ja, ale jazdim na 1.8 VVTL-i so 141 kW, nie na 1.4 s polovicnym vykonom...superpepino píše:Já mám to samé, 195000 km a spotřeba je 8,5-9 litrů. O co se pokusit, aby se to zmenšilo? Děkuji.