já mám v techničáku taky N95, o N98 nikde ani slovo, ale to neznamená ,že to na N98 nemůže jezdit.Já jsem např. na své 2.0 VVTi rozdíl mezi těmi benzíny vůbec nezpozoroval.
Asi přes rok jsem jezdil na B95 od Benziny s přídavkem VIF. Po celou dobu bylo přítomno pocukávání v tahu zejména od dvou do tří tisíc otáček a stále jsem si říkal kde je těch 108 kw, hlavně do 3000ot/min. Potom motor teprve táhl, ale stále to nebylo ono. Přisuzoval jsem to příliš dlouhým převodům.
Nedávno jsem nabral v při cestě přes Polsko b98 a po cestě domů jsem zaregistroval že ten motor jede výrazně lépe, hlavně z nižších otáček. Následně jsem bral několik nádrží Verva100 a musím potvrdit že ten motor je výrazně živější a kultivovanější při vytáčení. Spotřebu jsem nesrovnával, protože teď ho znovu rád vytáčím, ale v podstatě se držím mezi 7,5 - 7,9. Odezva z nízkých otáček je opravdu o hodně lepší.
Před týdnem jsem nabral zase u Benziny B95, protože Verva 100 nebyla a znovu se z toho stala ta stará lemra. U jiných aut jsem nepozoroval žádný rozdíl mezi 95 a 98, ale u 1AZ-FSE je ten rozdíl opravdu hodně znatelný.
Sice stare xAFE motory, ale podobne ako ondrej.
V pl, lebo aj najdrahsi benzin je tam lacnejsi, nez najlacnejsi u nas, si davam luxusne aj ja tieto viac oktanove.
Jemny rozdiel urcite ano. motor akoby tissi , spoteba asi rovnaka, lepsia dynamika/motor lepsie akceleruje. Aale zase nic tak vyrazne, aby som toto tankoval stale.