Pozdrav a postřehy z koupě ojeté T25 D-CAT 130kW

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Nestal tvuj Avensis o vikendu ve Federalech?
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

hudyss píše:Nestal tvuj Avensis o vikendu ve Federalech?
Jo to je on. Měli prý nějakou akci a otevřeno.
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

jj byl jsem s v sobotu na chvilku podivat. Takze jsem si vsimnul, ze tam stoji.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

NJN.. SO BE IT.
Back in Czech.
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

aczasa píše:NJN.. SO BE IT.
Thanks a lot! Hned to vypadá lépe :roll:

Dneska měl můj avík zátěžový test - děcka ve školce mají sběr papíru, tak jsem naložil letáky z Nisy, které jako obvykle nikdo nechce a nehodí se ani nastříhat na záchod a odvezl. Plný kufr a zadní sedačky bratru 500 kg a při jízdě jsem měl pocit, že motoru je to úplně jedno. Ani se mi avík nezdál nějak extrémně sedlej na zem, jo tomuhle říkám kára :twisted:

Pamatuju se, jak jsem jel se svým starým avíkem benzíňákem do Bavorska pro piva, měl jsem tam 28 přepravek, s kámošem jsme seděli pomalu na palubní desce, avík chudák sedlej na doraz, takže zadní gumy při přejezdu každé drobné nerovnosti štrejchnuly o blatník. V Německu asi 5x, u nás každých 500 metrů :) A zrovna jako na potvoru němci dělali před českýma hranicema šťáru, komplet zavřeli dálnici a veškerý provoz stáhli přes jakési velké parkoviště pro kamióny či co. No měl jsem v gatích, auto přetížený, kdyby chtěli, najdou dost problémů, aby mě totál odstavili.... Umíte si asi představit, jak na nás 2 policajti koukali, když nás viděli přijíždět. Zastavili, běžná kontrola a co prý vezeme.. Blbá otázka, v odkládacích schránkách otevřená 3 piva, celé auto vonělo po sladu...
Neskutečné se ale stalo skutečností - řekl jsem, že já jenom degustuju a že chlastá spolujezdec, ani nechtěli dýchnout, jenom otevřít kufr a když viděli těch cca 30 přepravek a v každé jiné pivo, poslechli si naší přednášku o tom, jak skvělá piva to jsou a že je vezeme do čech propagovat, tak se z nich stali pomalu naši největší kámoši. Uznale kývali hlavou a naprosto bez problémů nás nechali odjet!

Takže - až pojede do DE, kupte si tam aspoň 2 přepravky piva a policajtům říkejte, že jste jeli tu štreku jenom kvůli tomu, abyste si koupili jejich pivo. Probudíte tím jejich vlastenectví a stanou se z nich krotcí beránci 8) 8)
karlos76
Řidič

Příspěvek od karlos76 »

m5t píše:Hm,tak ono to není divné jen mě :lol:
Obrázek
Taky jsem mel pocit, ze psal mnohem rozumnejsi prispevky. Pripomina mi kamose, rozvadi se. Je nadrzenej, napruzenej, manzelka s nim dost slusne vydrbala, tak si ted dokazuje na slabsich... Snad to prejde. Jinak kurovec je blbost, to citoslovce pred tim sedelo lepe :-)) Doporucim panovi literaturu, napr. Zaklady kokotismu :-)
Prius + 2013
Auris HSD 2015
Ex. Avensis 2.2 D-CAT 2007, Corolla 1,3 1995
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tak to zase prrr.. Na internetu neni silnejsi nebo slabsi... Pokud to takto vnimas, tak jsi zatim nepochopil, ze internet je zcela neosobni a kdo si ho bere osobne je predem odsouzen k tomu, ze se bude citit dotcen a ukrivden. Uz jen zcela zasadni disproporce muze vzniknout jen tim, ze dany vyznam slov pouzitiych v prispevcich muze jina osoba vnimat o mnoho expresivneji, nez autor.
Back in Czech.
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

Po zhruba 350 najetých km, mix všeho, cca 200 na dálnici tempem 130km/h a zbytek město + mimo město mi průměrná spotřeba klesla na 7.8l /100km, což beru jako dobrý výsledek, dokud je tendence sestupná, je to v pořádku :) Jel jsem i do Zittau, aktuální ceny u Aralu na polských hranicích:
Diesel: 1380
Ultimate diesel: 1440
Super 95: 1420

Předpokládám, že to asi budou ceny v eurech jinak mi to moc nevychází :) Pokud v eurech, tak při nákupu eur u vietnamce v Hrádku za 25.80 by normální diesel přišel na 35.60 a ultimate na 37.15 což není nijak dražší než u nás a kvalita lepší.

Ale nebral jsem, mám ještě přes půlku nádrže, tak ani nevím, jestli tam berou karty, předpokládám, že VISA by neměl být problém, i když u němců to problém dost bývá.

Celkově zatím moc velká spokojenost, vše funguje jak má.
Naposledy upravil(a) Honza K. dne pát 15.03.2013, 14:37, celkem upraveno 1 x.
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Honza K. píše:Ale nebral jsem, mám ještě přes půlku nádrže, tak ani nevím, jestli tam berou karty, předpokládám, že VISA by neměl být problém, i když u němců to problém dost bývá.

Celkově zatím moc velká spokojenost, vše funguje jak má.
Na benzince jsem se s problemem neakceptace karet nesetkal. Ano, stane se ti to bezne v obchodech, zejmena diskontni retezce tim trpi.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

awe_cz píše: Na benzince jsem se s problemem neakceptace karet nesetkal. Ano, stane se ti to bezne v obchodech, zejmena diskontni retezce tim trpi.
Jo to je fakt, benzínky bývají v pohodě, ale skoro jakékoliv obchody mívaly problém. A to nejen v "ost deutsch", ale v Bavorsku atd. A nejenom diskonty, eurocard jakž takž, ale svojí emobosovanou Visu jsem mohl používat akorát tak na natírání másla na chleba :) Byl jsem z toho překvapenej, teď už je situace lepší, v Zittau už i kaufland bere karty.
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Karty tam normalne berou. A cena je dobra, kdyz vezmes v potaz, ze treba Maxxmotion stoji cca 39
trca
Manager Týmu

re

Příspěvek od trca »

potvrzuji že v bavorsku je mi moje karta nahovno,nikde ji neberou
T25 85kw
ex.corolla ts 141kw
Honza K.
Manager Týmu

První dotankování

Příspěvek od Honza K. »

Tak jsem dneska dotankovával do plné, měl jsem cestu směr Zittau, tak jsem se zastavil na ARALce na hranicích a vzal ultimate diesel. Moje první poznatky s jízdou bych shrnul asi takto:

1. Celkově velká spokojenost až nadšení (snad neopadne až se někde něco po...) :) Velká kára, tichounká, jede to jak drak a přitom viz níže, spotřeba podle mě super.
2. Skvělá věc je tempomat, velmi rychle jsem si na něj zvykl a skoro nechápu, jak jsem bez něj mohl předtím jezdit :) Člověk si tak nějak víc užívá jízdu, lépe se soustředí na okolí (nejdřív jsem si myslel, že to bude naopak), hlavně ve městě kde jsou měřené úseky, ale i jakákoliv plynulá jízda, dálnice apod., nastavím rychlost a jedu, dobře se tím dá i zrychlovat zpomalovat dle libosti. Zajímavé jsou některé jeho reakce, kdo jezdíte na Chrastavu, tak při tom sjezdu s kopce se auto malinko rozjede a prakticky jenom tam se mi stává, že tempomat nechá auto zpomalit pod nastavenou rychlost a do protikopce to auto poměrně "prudce" zase rozjede do dané rychlosti. Někdy podobně reaguje ve městě, když zrychlím třeba na 55, nastavím tempomat a on zareaguje jakoby o něco později, auto mírně zpomaluje na cca 50 a pak zabere a silně ho rozjede na těch 55. Jinak v 95% případů je jeho práce velmi jemná.
3. Spotřeba - po prvním tankování překvapení - pozitivní, palubní počítač mi ukazoval po cca 700 km spotřebu 7.6 l/100km a realita po dotaknování a odečtení je 6.9 l/100km. Tak buď při tankování vystřelila pistole o dost dříve nebo zkrátka počítač trochu kecá :) Asi to bude hlavně jízdou ve městě na studený motor, kde ty hodnoty poměrně dost lítaj, člověk občas stojí, pak PP zřejmě neměří nebo měří nějakou jeho nastavenou hodnotou podle času, kdoví. Netuším, jakou mají spotřebu jiná auta s podobně výkonnými motory, ale přijde mi to velmi slušné, jezdím pokud možno plynule, nikoliv však pomalu, po dálnici 130, mimo město cca 100 - 110, město 52 - 54, vše podle navigace, tacháč ukazuje o cca 8% více, pokud jedu tachometrově 140, reál je cca 132.
4. Světla - xenony jsou fajn, ale zdá se mi, že svítěj moc "do země", u obou dalších aut svítí světla dále. Budu muset juknout do manuálu, jestli se to dá růčo nastavit trochu výš nebo jestli budu muset do servisu, nikde jsem nenašel štelovadlo. Tuším, že ty xenony mají jakési automatické stavění podle zátěže, no ale asi taky musejí mít nějaký nulový bod, podle kterého se nastavují a ten by měl jít změnit... Nevíte někdo, jak na to co nejjednodušeji?
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Mas rozbity headlight leveling. :-(
Back in Czech.
AVEADA
Člen Týmu

Příspěvek od AVEADA »

Zezadu na světle jsou štelovací šrouby, takové bílé kolečko se zoubky, jedno na horizontální posun (je na straně k blatníku), jedno na vertikální posun (je na straně do středu auta). V plastovém krytu kolem motoru jsou otvory kudy prostrčíš křížový šroubovák a točíš. Ale chce to mít kontrolu na regloskopu, já jsem jezdil na STK, kde mi to udělali vždy zdarma.
Avensis 2007 D-CAT kombi
Odpovědět

Zpět na „Avensis“