brzdy a brzdový destičky

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
baki
Člen Týmu

brzdy a brzdový destičky

Příspěvek od baki »

čau corollkáři, netušíte jestli e9 měly nejakou kontrolku opotřebení brzdových destiček? skoro mám pocit, že bych je měl vyměnit, ale jestli to má nějaká čidla, tak bych to nechal až na mě budou výhružně blikat :twisted: . no a jestli tahle vymoženost u e9 není, tak bych se do toho pustil - takže nemá někdo nějakej šikovnej návod jak na to? počítám, že brnkačka jako u starej škodáren to nebude, ale je to možný udělat na koleně, nebo to radši nechat servisu? a ještě jeden dotaz- preferujete nejakou značku, nebo dáváte přednost ceně (na MJauto jsem našel nejlevnější Lucasy za 620 - tak nevím- vzít je nebo si raděj připlatit?).
jo a ještě- výměnu zadních prasátek jasi nechat servisu, že jo?, nebo je to taky zvládnutelný svépomocí? (jen nemám žádný stahováky na buben a tak...)
díky za odpovědi a rady a mějte se fajně
čus baki
čtyřkolka Corolla E9 1,6i 4A-FE 105 koníků v kombajnu s uzávěrkou
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drgi »

ombre, ides :-)

ja len komentar k cene: Idaho vie aj podstatne lacnejsie ako tie Lucasy.
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2 drgi: vďaka, už idu :-).

2baki: Kotrolka tam být může, ale nemusí (dle výbavy). A pokud tam je, musí tam být i destičky s kontakty, a pokud tam jsou, musí být zapojené.
Prostě, sundal bych kolo, a podíval se otvorem uprostřed brzdového třmenu, kolik mm na destičkách ještě zbývá.
Výměna je stejná jako na škodovce, vyšroubuješ spodní šroub, po kterém jezdí třmen, ten zvedneš, vyndáš desky, prohlédneš kotouč, dáš nové, třmen přiklopíš zpět a zašroubuješ. Pokud mezitím povylezl brzdový pístek, přitáhneš jej pomalu zpět, třeba sikovkami přes hadr.
Lucas jsou dostatečné, aspoň pro mě, pro leckoho nemusí být. Ještě cenově ujdou Nipparts.

Na buben stahovák nepotřebuješ, ale jestli jsi to nikdy nedělal, nech to na servisu. Nic drahého to nebude.
Obrázek
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drgi »

a teraz ja: 8)

na E9 je iba taky pliesok, ktory zvykne piskat (dotyka sa kotuca), ak su dosticky prilis zodrane. pri vymene dosticiek by sa mal menit aj ten pliesok, ale ak nepiska, tak netreba.
je vhodne skontrolovat aj gumove prachovky na ssroboch, ci nie su derave, alebo ci sroby nie su zhrdzavene a strmen sa moze po nich pohybovat.
a skontroluj aj gumove manzety na homokinetickych klboch, ak su popraskane, ci nebodaj derave, vymen ich velmi rychlo, aby sa neposkodil homokineticky klb od necistot.

v idealnom pripade sa bubon sa stiahnut holymi rukami, obcas treba poriadne kefou ocistit naboj, na ktorom je bubon nasunuty a dvoma srobmi , so zavitom tusim M8 pekne stiahnut bubon dole. po vymene prasiatok ich treba odvzdusnit. pokial nie si aspon trochu zrucny, alebo nemas pri sebe niekoho, kto vie ako na to, posluchni ombreho.
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drgi »

Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

přední brzdové desky -660,- ( originál ) ,
353,- druhvýroba 1,
327,- druhovýroba 2

osobne používám na seriových kotoučích na supře výrobce zde uvedeného jako druhovýroba 2 ( dovozce JapanCars ), ale vzhledem k přechotu na sportovní kotouče ATS Brakes budu mít i deksy od nich, každopádne zadní nechám tyto, práší méně ež originál a brzdný učinek i výdrž zhruba stejné.

jo aty ceny jsou pro Corolla 1.6 4AF - nevím zda je to shodné ( pokud ne tak ceny mohu zjistit v pátek )
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2drgi: vďaka :-). Naozaj pekně napísané.

Ještě k těm bubnům: lidé buben sundají většinou velice snadno, také pakny, jejich uložení i mechanismus pro dotahování vůle a pro ruční brzdu. Prasátko je na dvou šroubech, plus průchozí matice brzdové trubičky. Potíž je, když se to má dát zpět. Pokud to budeš dělat, doporučuji po sejmutí bubnu nafotit vnitřek digitálem a pak teprve rozebrat.
Obrázek
baki
Člen Týmu

Příspěvek od baki »

...tak pánové děkuju za rady a informace :D , hnedle jak bude čas tak se do toho pustím...
ještě 2 Idaho:kde a jak (dobírka?) by se prosím daly sehnat ty destičky o nichž píšeš ? (jo typ auta mám v podpisu :wink: )
mějta se fajn baki
čtyřkolka Corolla E9 1,6i 4A-FE 105 koníků v kombajnu s uzávěrkou
Jirik
Člen Týmu

Příspěvek od Jirik »

drgi píše:a teraz ja: 8)

je vhodne skontrolovat aj gumove prachovky na ssroboch, ci nie su derave, alebo ci sroby nie su zhrdzavene a strmen sa moze po nich pohybovat.
tyto prachovky mam na sve E9 roztrhane, nevis kde se daji sehnat za rozumne penize? ptal jsem se v nekolika obchodech a nic.... v toyote mi rekli cenu asi 3000,- :?
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drgi »

napis Idahovi :wink:
E9
Navigátor

Příspěvek od E9 »

"tyto prachovky mam na sve E9 roztrhane, nevis kde se daji sehnat za rozumne penize? ptal jsem se v nekolika obchodech a nic.... v toyote mi rekli cenu asi 3000,- "[/i
v autokelly se dá koupit sada na opravu zadního brzdového válečku asi za 160kč. Nevím co obsahuje
Toyota Corolla 1332ccm, E10, liftback, r.v 95, 65kw +LPG
Nissan Micra 998 r.v 97, Carisma automat, sekvenční vstřik LPG
dříve škoda 1000, dacia, fiat 126, audi 100, citroen BX a Xantia, Nissan Patrol, VW Golf nakonec JAPONEC :)
Jirik
Člen Týmu

Příspěvek od Jirik »

myslim, ze i tam jsem se ptal, ale projistotu tam zitra zavolam.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

baki píše:...tak pánové děkuju za rady a informace :D , hnedle jak bude čas tak se do toho pustím...
ještě 2 Idaho:kde a jak (dobírka?) by se prosím daly sehnat ty destičky o nichž píšeš ? (jo typ auta mám v podpisu :wink: )
mějta se fajn baki
dobírka u mne, pokud máš zájem písni mi prosím sz, protože forum prolejzám celé jen když mám čas ( a neležím zrovna pod nejakým autem :) ) -což mám málokdy :)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“