Denní svícení pro T25 FL
tak já to vyřešil takto: mlhovky(H11 55W) jsem nahradil LED (H11 5W), na páčce světel mám nastaveno na AUTO (sensor) + zapnuté přední mlhovky.
Ušetřím tak xenony, mlhovky jsem beztak vůbec nikdy nepoužíval,jediný co ale musí ještě svítit jsou potkávačky(ty taktéž dokoupím LED).
Ted ty mlhovky svítí o něco méně než ty původní s H11 55W ale nikoho alespon neoslnuju.
příklad LED:
http://www.elcar.cz/4942-led-zarovka-12 ... 28976.html
Ušetřím tak xenony, mlhovky jsem beztak vůbec nikdy nepoužíval,jediný co ale musí ještě svítit jsou potkávačky(ty taktéž dokoupím LED).
Ted ty mlhovky svítí o něco méně než ty původní s H11 55W ale nikoho alespon neoslnuju.
příklad LED:
http://www.elcar.cz/4942-led-zarovka-12 ... 28976.html
- extremehany
- Věčnej rejpal
Mě spíš vadí, když lidi jezdí jen na denní světla, když prší, sněží nebo je tma. Jako dnes ráno, jdu v 6hod na bus, sněžilo a jede Fábka a svítí jen denníma a ženská je vyvalená na předním skle aby viděla na cestu. Občas jsou fakt lidi tragédi. A pak taky často svítí mlhovkama. Zrovna u Avíka bych radši měnil žárovku normálně v lampě, než muset dávat auto někde v dílně na hever a měnil ji v mlhovce. Jinak, když za špatných podmínek svítí denníma, jsou to tak ze 70% škodovkáři.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
- extremehany
- Věčnej rejpal
škodovkáři jsou kapitola sama pro sebe
on do toho taky hraje fakt, že většinou maj automatická světla, která defaultně svítí mlhovkama (tedy deními) za což může třeba továrně blbě nastavenej senzor který automaticky přepne deňáky na klasicky světla...

Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
Dobrý řešení se objevilo tady. Homologované mlhovky z denníma. 
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=23235

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=23235
ex - Yaris 1.0 2001, ex - corolla e11 1.3 1998, ex - corolla sedan e12 1,6 2002, ex - corolla sedan 1,6 e12 2004, ex - Avensis T25 2,2 110kw, ex Avensis T25 2,0 93 kw, nyní Rav4 2010 2,2 D4D 110kw
No já bych neřekl, že u českých vlhkých snů "rozumějte škodovka", který jsou často holo verze, by byl automatický senzor. Mají přeci denní svícení, tak proč používat normální.extremehany píše:škodovkáři jsou kapitola sama pro sebeon do toho taky hraje fakt, že většinou maj automatická světla, která defaultně svítí mlhovkama (tedy deními) za což může třeba továrně blbě nastavenej senzor který automaticky přepne deňáky na klasicky světla...
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
- waterford26
- Manager Týmu
Jo jo policie tě za bezduvodně použíté mlhovky může pokutovat ale serou na to. stejně tak má plno lidí puštěné zadní mlhovky a nevypnou je ani když jim jedete 10 minut za zadkem. Další průser policie je v tom že nepokutují ani řidiče za to že si pořádně neočistí sklo ani světla od sněhu něž vyjedou. Sou často případy že si oškrábou jen pulku skla a zbytek plus boční je zamrzlé.
Volal jsem asi před týdnem na Obvodní oddělení policie ve Vsetíně ať se na to zaměří -řekl mi že na to nejsou lidi. tak jsem mu řekl že ráno stojí policajti u přechodů tak snad můžou koukat a případně někoho zpokutovat načež mi řekl že by to auto museli zastavit před přechodem no a já na to v čem je problém tak nakonec řekl že to může přednést na poradě -bylo mu to prostě uplně u prdele tak jsem mu na závěr řekl ať to bere jako podmět k zamyšlení a dělá jak myslí.
A další kapitola sou autobusáci -oni ne že by počkali na zastávce když mají spostu času. Oni vyjedou na silnici a tam kde je 90 se plouží 60 to je taky bezdůvodně pomalá jízda kterou ohrožují ostatní ůčastníky provozu jenže policie pokutuje jen tu rychlou jízdu ale tu bezdůvodně pomalou na to serou.
Volal jsem asi před týdnem na Obvodní oddělení policie ve Vsetíně ať se na to zaměří -řekl mi že na to nejsou lidi. tak jsem mu řekl že ráno stojí policajti u přechodů tak snad můžou koukat a případně někoho zpokutovat načež mi řekl že by to auto museli zastavit před přechodem no a já na to v čem je problém tak nakonec řekl že to může přednést na poradě -bylo mu to prostě uplně u prdele tak jsem mu na závěr řekl ať to bere jako podmět k zamyšlení a dělá jak myslí.
A další kapitola sou autobusáci -oni ne že by počkali na zastávce když mají spostu času. Oni vyjedou na silnici a tam kde je 90 se plouží 60 to je taky bezdůvodně pomalá jízda kterou ohrožují ostatní ůčastníky provozu jenže policie pokutuje jen tu rychlou jízdu ale tu bezdůvodně pomalou na to serou.
Avensis 2.2 D-cat
Souhlas, velmi častý nešvar, že lidi zapomínaj mlhovky po zlepšení situace vypínat. Jezdím hodně Praha - Liberec a bývají za Turnovem lokální mlhy, resp. před Ml. Boleslaví. Pak to začne být zajímavé, hodně řidičů buď mlhovky nezapne a nejsou vidět, až na poslední chvíli, nebo naopak, mlhovky zapnou, ale nechají je svítit i když už dávno mlha není nebo už je silnice suchá a nedělají za sebou tu "mokrou mlhu". často se taky setkávám s tím, že v noci zkrátka někdo zapne dálkový a jede, nezájem co se děje kolem. Bývá to dost nepříjemné a jak to řešit že.. Museli by policajti jezdit a řešit přímo za provozu. Myslím, že by klidně stačila domluva, protože většina to asi schválně nedělá, jenom zapomenou.
- extremehany
- Věčnej rejpal
preco podla seba pausalizujes?extremehany píše:tož vypínání mlhovek asi trápí každého z nás. pravidelně na to zapomínám.
ja som s tym problem nikdy nemal.
Jednak ich zapinam vtedy, ked je to naozaj treba a druha vec je, ze to na palubovke svieti nezamenitelnou farbou, takze mi to stale bije do oci.