prvý dojem

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
olaf
Člen Týmu

prvý dojem

Příspěvek od olaf »

Tak som si ju bol pozrieť na predajni. Vcelku ma oslovila - dizajn a priestor. Oplastované blatníky a čierny nárazník asi oceníme. Posed príjemný, prekvapujúco malý volant. Príjemné sedačky. Super je prekrytý prah dverami- nebudú sa špiniť nohavice. To je vec ktorú SAAB mal pred 30 rokmi. Dúfam, že to nebude hrdzavieť ako na tých saaboch. Pre mňa nepochopiteľný ergonomický prehrešok zostal - ovládanie okien - to aby som si vyklbil ruku. Nechápem, v avensise to ide a oni súdruhovia z japonska...stále trvajú na svojom. A tretí pás na zadných sedadlách. Ťahá sa zo strechy PROČ? Pri prvom natiahnutí sa mi zdalo že bude trochu prekážať spolujazdcovi. Napr. pokiaľ bude v strede dieťa a vedľa dospelý. Ale to treba vyskúšať.
Veľká snaha o zlacňovanie sa nedá uprieť. Prvé čo ma zarazilo sú dvere: som z avensisu zvyknutý na poriadne "bytelné" dvere , na novej ravke sú ľahké, budia dojem, že nič nevydržia. Plasty na nárazníku sa mi tiež zdali voľáké tenké. A ešte zopár vecí na mňa pôsobilo "kórejsky" Trčiace šróby na podvozku sa asi ohnú pri prejazde terénom. Asi daň za krízu.
A tvrdia že budú ako príplatok dodávať dojazdovú rezervu do kufra. Čo je furt lepšie ako nič.
Celkovo pozitívny dojem. Dizajn, pocit z auta je fajn, páči sa mi na rozdiel od poslednej verzie starej Ravky. Ešte tak absolvovať jazdu.
A je to horúci kandidát.
TomasP
Člen Týmu

Příspěvek od TomasP »

Kdybys byl u pořádnýho prodejce, projet by tě nechali. Mimochodem, třetí pás vzadu už měl od stropu i předchozí model a můžu tě ubezpečit, že nevadí ani dospělýmu ani dítěti. Vymyšlenej je dobře. Jedinej nedostatek je ten, že vždycky potřebuju manuál, abych viděl, jak ho tam namotat zpátky tak, aby nevisel ze stropu. :-)
RAV4 2.0 Valvematic, MDS 2010
olaf
Člen Týmu

Příspěvek od olaf »

Jazdu som neabsolvoval, lebo som nemal čas. Ale snáď zajtra sa mi to podarí. Pre zaujímavosť prikladám foto, teda dúfam že sa to podarí, z kufra novej ravky. Je vidieť že tam dali plnohodnotné koleso. A dno kufru je tým pádom vyššie.
olaf
Člen Týmu

Příspěvek od olaf »

Prikladám link na tie fotky.
http://ziza.qip.ru/avto/1363002543-kros ... -foto.html
Je to v ruštine, ale myslím že sa tomu dá rozumieť.[/img]
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“