E10 - žárovičky do přístrojovky

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Johny01
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

E10 - žárovičky do přístrojovky

Příspěvek od Johny01 »

Zdravim, přestala mi svítit půlka přístrojovky a v servise mi řekli, že neoriginál se nedaj sehnat na tuhle patici a original v toyotě stojej 1500, nevíte co s tím? Nechce se mi to zatim rozebírat samotnýmu. Díky
mr.fatal
Člen Týmu

Příspěvek od mr.fatal »

Ahoj, E10 ma v pristrojovke normalne W5W ziarovky, ktore kupis na kazdom rohu, vymenu zvladnes aj sam. Servis si chce asi na tebe namastit kapsy...
Corolla E10 HB 1,4 4E-FE
Honda Civic SDN 1,5 VTEC
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Originál v Toyotě stojí mezi 140,- a 180,- za kus. Tedy řádově méně, než uvádíš 8)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Johny01
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny01 »

Já uvádim to co řekli mě, kdyby řekli tohle tak to vůbec neřešim :)
namestekw123
Navigátor

Příspěvek od namestekw123 »

Tak ja zase schanel zarovicky do spinacu a origo jsou ze nesmysl tak jsem schanel jinde ale nesehnal jsem spravnou velikost a svitivost a jeste k tomu je na zarovickach barevny kryt aby svitily knofliky bile a to uz ze zarovicek slo blbe sundat a rozpadlo se to. Tak jsem sel na jine reseni a zarovicky jsem nahradil rovnou bilima ledkama a pridal spravny odpor to jsem udelal i s osvetlenim zapalovace a i osvetlenim topeni kdyz jsem videl jak zarovicka puvodni jak se tam hreje a opaluje se ten osvetlovaci plast pruhlednej. A vysledek podle me je perfektni a jestli me to nevislo snad ani do 100kc vsechno. a vysledek je na fotkach muzete posoudi.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Jak prestane svitit pristrojovka i kdyz ty zarovicky mam nahradni tak to same udelam s pristrojovkou rozhodne to ma delsi zivotnost a nehreje se to jako zarovky.
Petan
Řidič

Příspěvek od Petan »

namestekw123 píše:Tak ja zase schanel zarovicky do spinacu a origo jsou ze nesmysl tak jsem schanel jinde ale nesehnal jsem spravnou velikost a svitivost a jeste k tomu je na zarovickach barevny kryt aby svitily knofliky bile a to uz ze zarovicek slo blbe sundat a rozpadlo se to. Tak jsem sel na jine reseni a zarovicky jsem nahradil rovnou bilima ledkama a pridal spravny odpor to jsem udelal i s osvetlenim zapalovace a i osvetlenim topeni kdyz jsem videl jak zarovicka puvodni jak se tam hreje a opaluje se ten osvetlovaci plast pruhlednej. A vysledek podle me je perfektni a jestli me to nevislo snad ani do 100kc vsechno. a vysledek je na fotkach muzete posoudi.

Jak prestane svitit pristrojovka i kdyz ty zarovicky mam nahradni tak to same udelam s pristrojovkou rozhodne to ma delsi zivotnost a nehreje se to jako zarovky.
Mohl bys to prosím vypsat druhy led a velikosti odporu, jestli jeto možný ?
Toyota Corolla G6 1.4 1998 EX
Toyota Corolla G6R 1.6 1999
Lexus IS250 2005
namestekw123
Navigátor

Tak ledky do spinacu jsem daval 3mm aby se tam vesly a a na osvetleni jsem dal v provedeni SMD samozrejme bile odpor je treba si vypocitat a skorigovat aby byla spravna svitivost spinace. hlavne je stim docela piplacka jelikoz tam neni moc mista a dostat tam ledky spravne aby to svitilo spravne.
namestekw123
Navigátor

Jeste asi k uplnemu dokonalemu osvetleni ovladacu topeni pridam na kraje ledky aby to bylo vse stejnomerne osvetlene a pokusim se dokorigovat celkovou svitivost. Jak to vidi treba ostatni? ja mam nazor takovy ze to je lepsi nez origo varianta a uz to bude na zivotnost auta a mozna i cloveka nejsem tak stary ale me to uz urcite vydrzi a neprestane svitit. kdyby nekdo mel zajem a byl z prahy a chtel to take udelat neni problem staci prinest spina ce a dalsi a udelam mu to za nejaky poplatek.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Na osvětlení topení je nejlepší vyndat ten plexi bazmek a místo něj dát rovnou ten samolepící pásek s LEDkama, na nějakou lištu. Svítí to pak zcela rovnoměrně a to plexi stejně po určité době bývá vypálené a poškozené. Mě třeba v tom místě žárovičky normálně naprasklo, a pak to světlo prostě stejně nevede kam má.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
namestekw123
Navigátor

Pristrojovka me sviti takhle to tam mam jeste porad original zarovicky jinak se nedivte ze me tam schazi budik ale teplomer me nechodil tak jsem si ho nahradil ledkovim a ten chodi bezvadne.

Obrázek
Johny01
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny01 »

Moc pekny :) me uz prava pulka absolutne nesviti ...
namestekw123
Navigátor

No nevidim problem to vymenit ty zarovicky vyndas budiky a ze zadu vyndas zarovky a vytahnes je z patice a nahradis novou. nevim jakou verzi mas ty davalo se tam ruzna wataz ale kdyz rovnou vymenis vsechny aby to svitilo vse stejne tak tim nic neskazis zarovicky s patici T5 celo sklo maji jak u cerpaci stanice tak autodilech bezne s 1,2W nebo 2W. a bude ti to svitit.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“