Pozdrav a postřehy z koupě ojeté T25 D-CAT 130kW

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
dexter
Navigátor

Příspěvek od dexter »

no to nepotěší, zkusím zavolat do tshusha Modřany - tam to servisoval předchozí majitel a třeba to měnili, mám najeto 183k a po ránu před zahřátím mi to dělá pěknej randál ... tak uvidím co mi řeknou
Avensis 2005, 2.2 d4d 110kw
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

Hudyss - díky, i za tipy, vyzkouším, já tam vždycky kolem těch benzínek a trpaslíků+košíků jenom prosvištím, nemám absolutně důvěru, jednak je to u poláků, druhak je to u poláků :) Předpokládám, že ten ultimate je už aditivovaný, i tak tam přidáváte VIF?

aczasa - jasně, souhlas, jestli najedu dalších 50k a nebudu mít jedinej problém, pak teprv můžu říct, že jsem asi koupil dobře, jinak je to zatím jenom chiméra a můžu si akorát tak zadělat na problém jako u koupě jakéhokoliv jiného auta. Už jsem pár auty jezdil a nemám takové ty pocity, že zrovna tohle auto musím mít a že je naprosto úplně nejlíp nejlepší a žádné jiné na věčné časy a nikdy jinak.

Adamec_Pavel - taky moc díky, pokud bych měl kolem 7 litrů, tak budu naprosto spokojenej. Předchozí majitel se staral, měnil olej po 15 tisících u toyoty, dávali mu tam OMV 5W-30 a při výměně je tam v položkách uvedený i ten jejich toyoťácký čistič palivové soustavy, takže nepředpokládám, že narazím na kus, kde na to kašlali a bude to cvakat, čoudit, rachtat a poskakovat :)
Dneska jsem jel směr Nový Bor, cestou je několikrát benzina, za Rynolticema jsem několikrát tankoval, nafta naprosto v pohodě, stejně tak Agip o kousek dál u Jablonného, dokonce tam mají naftu levnou, Liberec teď kolem 36.40 plus mínus, u Agipu 35.60 (jestli si to dobře pamatuju), tam tankoval zase táta a velmi si pochvaloval, rozdíly oproti "neznačkovým" pumpám v okolí Nového Boru prý pocitově dost znatelné, tak asi nesvážej všechno ze stejných cisteren.. Anebo ano ale ty noname kašlou na údržbu, nevím.
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Ta Aralka v Polsku je hned asi 200m za hranicema. A neboj zavazi se ze Zitavy, ptz dalsi je v Zitave. A polaci nikde pobliz zadnou nemaji, tak to musi resit takto. A treba ten Ultimate neni aditivovany, je to nafta kde probiha rafinace nejakym jinym zpusobem. Bez siry a bioslozek. Cetanovy cislo asi 63 a dalsi nadprumerny hodnoty. A cena naposledy byla 5,90Zl za litr, coz neni spatny, kdyz je Zloty zhruba 6kc.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

hudyss:
Rafinace bez siry ? Ropa obsahuje siru a ty ju musis odtial dostat. Ruska ropa vacsi podiel ako Saudi.
http://www.cas.sk/clanok/73708/nova-pre ... ld-sk.html

Cetanove cislo sa urcuje podielom prisad ("cetanu").
http://www.autorubik.sk/technika/co-je- ... slo-nafty/

:lookround:
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

hudyss píše:Ta Aralka v Polsku je hned asi 200m za hranicema. A neboj zavazi se ze Zitavy, ptz dalsi je v Zitave. A polaci nikde pobliz zadnou nemaji, tak to musi resit takto. A treba ten Ultimate neni aditivovany, je to nafta kde probiha rafinace nejakym jinym zpusobem. Bez siry a bioslozek. Cetanovy cislo asi 63 a dalsi nadprumerny hodnoty. A cena naposledy byla 5,90Zl za litr, coz neni spatny, kdyz je Zloty zhruba 6kc.
Díky za info, nechal jsem si přeložit googlem z Němčiny, docela sranda to číst, ale opravdu to vypadá, že je bez biosložky. Cetanové číslo min 60.
http://www.aral.de/aral/iframe.do?categ ... Id=7065417

Těžko ověřovat ale cetanové číslo 60 by mělo být jasně znát na chování motoru ne? Píšou tam ještě cosi o úzkém rozmezí hodnot hustoty, to chápu tak, že kvalita nafty by měla být víceméně konstantní proti standardu, který dovoluje větší rozmezí hustot = kvality dané nafty. No a taky to můžou být klasické marketingové žvásty. Vyzkouším, uvidím jestli něco poznám.
Ještě toto mě zaujalo - "hoří velmi čistě a vydává až o 27% méně uhlovodíků a oxidu uhelnatého než konvenční motorové nafty". Takže natankuju, nasadím vodní dýmku na výfuk a budu si užívat o 27% čistší vzduch, cha chá. Pokud je to ale pravda, tak by to znamenalo méně časté čistění DPF a jeho delší výdrž a to by rozhodně stálo za to.

Commonuser - díky za odkazy, zajímavé čtení o cetanovém číslu, v manuálu je napsáno, že by cetanové číslo mělo být vyšší než 48, ale nepíše se, jaké maximální, v článku se pak píše, že příliš vysoké cetanové číslo by mohlo vést k brzkému zapálení směsi a nedostatečnému rozprášení nafty, a následně k zanešení vstřikovacích trysek. Možná by se dalo na tohle téma založit nové vlákno, i když na druhou stranu asi nebude mít v ČR moc velkou návštěvnost, protože zdejší pumpy zřejmě netuší, že může být palivo s cetanovým číslem nad 60 :evil:
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

JO je jasny, ze to bez toho nejde. Ale u teto nafty jsou tam jen stopova mnozstvi. A je pravda, nafta je krasne cira. Kdyz jsem auto kupoval, tak jsem hledal informace o nafte, ptz tohle je muj prvni ropak a v te dobe byl tento test http://auto.idnes.cz/test-drazsi-nafty- ... tomoto_fdv . Pak jsem zjistil, ze je v Zittau, navic tam jezdime nakupovat. A ted je v Pojarow a jeste levnejsi. Me na cene moc nezalezi, radsi natankuji kvalitu.

A ohledne cetanoveho cisla.Vsak Benzina s Vervou se bijou do prsou, ze maji nad 60cet. Tak potom proc, kdyz jsem ji tankoval, bylo auto linejsi a motor hlasitejsi.
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

hudyss píše:A ohledne cetanoveho cisla.Vsak Benzina s Vervou se bijou do prsou, ze maji nad 60cet. Tak potom proc, kdyz jsem ji tankoval, bylo auto linejsi a motor hlasitejsi.
No jestli ono to nebude podobné jako u spotřeby aut uváděné marketingových brožurách.. Brožura 4.9 l/100km a reál jste rádi za 5.5 - 6 když jedete na spotřebu. Zkrátka někde v laboratoři při ideálních podmínkách po x té zkoušce se jim to tam podaří dostat a pak to inzerujou. V reálu ale kdoví jak cetanové číslo trpí manipulacemi při přepravě atd. Takže to asi bude jako v reklamách "ušetříte až" nebo "již od..." :)

Kruci je smutné že to tady vůbec musíme řešit, přeci by mělo být normální, že když zkrátka palivo má mít nějakou kvalitu, tak aby jí taky skutečně mělo ne? Jak je možné, že jsou takové rozdíly mezi benzínkami i stejné značky? Jednou jsem bral benzín u Shellky v Liberci u Globusu a táhlo to krásně, motor tišší, super. Další tankování bylo u Babylonu taky na Shellce a myslel jsem, že pojedu do servisu. Jak kdybych vzal nějakou pančovanou kořalku. Stejný benzín, stejná značka. Jak pak má člověk uhlídat, aby neodvařil drahé filtry jenom kvůli tomuhle?
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Koupit elektro káru a nabíjet v garáži :lol:
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

hudyss píše:Koupit elektro káru a nabíjet v garáži :lol:
Nebo promazat řetěz u kola a jezdit zadara :) Když mám k obědu fazole, obvykle jezdím na kole o něco rychlejc :D

Hudyss - koukám na fotky v profilu, prakticky stejnou Ave (teda aspoň taky stříbrnou, vypadá podobně) budu mít taky, líbí se mi ta diodová světla, máte to moc pěkný. Chtěl bych je tam taky nahodit, abych šetřil xenony, když je hezky. Mohl bych poprosit o tip, kde nechat udělat? U své předchozí Avensisky jsem normálka koupil v prodejně (kolem 2000 Kč, byly velké a dobře svítily) a nechal namontovat u jakéhosi servisu v Jeseníku. Přemýšlím, jestli bych tentokrát zvládnul sám nebo jestli to tady v okolí Liberce dělá někdo dobře a za slušnou cenu, tak bych to radši svěřil někomu zkušenému. Díky.
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

No jak koukám, tak mate uz po FL takze to bohuzel nevim jak resit bez rezani? Ty moje svetla byly krapet drahy, ale uz drzi 3 roky. Kdybych mel po FL, tak bych to asi resil timto zpusobem http://www.cybertronic-labs.cz/katalog/ ... vetla.html . Ale to je muj nazor a samozrejme se nemusi libit vsem.
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

S řezáním právě počítám, protože jinak to asi nepůjde... Zasazení přímo do světel, něco jako má nový model, to se asi nevejde a kdoví jestli by to nezničilo celý světlomet.
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Svym zpusobem to pekne vyresil Romeo, clen klubu.
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

Jo to jsem viděl, docela zajímavé řešení. Kdybych nic nevymyslel, tak v nejhorším vemu s manželkou čelovky a budeme svítit zevnitř :roll: :lol:
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Je tady k tomu primo nekde topic, kde se resi denní sviceni u FL :wink:
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

Tak už mi stojí v garáži. Zítra bude přihlášená a ježdění nestojí nic v cestě. Zatím jenom pojezd po městě, k benzínce atd. a jediné dvě věci mě zatím štvou - jednak tragické osvětlení při couvání, viděl jsem, že nejsem sám a ve fóru už je na tohle téma řada příspěvků, asi budu řešit nějakou vysokovýkonnou LED dle instrukcí zde, a druhá věc, která ale asi bude souviset s tím, že se jezdí zatím na studeno po městě v zimě - i když to šetřím, tak mi to ukazuje průměr spotřebu cca 12 litrů. No doufám, že se to zlepší :) Všiml jsem si, že motoru docela trvá, než se zahřeje a sníží otáčky na cca 800/min, což by podle výpisu z měření emisí měly být volnoběžné otáčky (750 - 850). Čili dávám tu spotřebu na vrub sytiči a ne mojí těžké noze :roll:
Jinak spokojenost, xenony svítí, klakson troubí, stěrače stírají, přes 150t km palby mám pocit, jako bych seděl v novém autě. Teď jsem zvědavej, jak se pojede, až přezuju ze zimních 16" na letní 17", asi to bude dost tvrdé, teď je to paráda, komfort.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“