Tesneni pod hlavou

vše ohledně modelové řady Avensis
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Tesneni pod hlavou

Příspěvek od KarlosCZ »

tak dlouho jsem jezdil bez problemu az na me taky doslo (aczasa a spol si muzou rejpnout aspon :-D)

posledni mesic pozoruju ze mi obcas vyleti z vyfuku bilej dym (asi bilej, nemam takovej barvocit abych moh rict ze to treba neni do modra)

stava se to ruzne, pozoroval sem to hlavne rano cestou do prace, za tmy. Nekdy po 200 metrch od vyjeti z garaze na prvnich semaforech je videt zvysene koureni, rozjedu se a prestane, ale obvykle to spusti v jednom z kopcu na kterej vyjizdim, na prumyslovy, z niceho nic to spusti a kouri treba 200 metru a pak zase nic a dalsich par kilaku uplne v klidu....

spusti se to na 1.-4. prevodovej stupen, na petku, nebo sestku sem nic nepozoroval, a je jedno jestli je motor teplej nebo studenej....

rikal jsem si ze by to mohl byt pricpany DPF a snazi se o regeneraci, ale vcera sem jel na moravu a poradne sem to protah takze kdyby byla potreba regenerace tak by se asi spustila, ale celou cestu zadnej kour, ale pak v mohelnici pri odbocovani na najezd na rychlostni smer olomout to pri podrazeni na trojku zase na par vterin zacoudilo....

dnes rano jsem cvicne okouknul stav kapalin protoze jsem na to vcera fakt dost slapal a olej OK, stav se nemeni, cistej, pod vickem cisto, ale chladici kapalina mi klesla za posledni mesic z rysky mezi min a max, na min....

takze predpokladam spravne ze mi to obcas cucne vodu? je to nutne tesneni pod hlavou? mel nekdo z vas obdobnej problem? jinak vrchem z expanzky to nepretejka, je cista, a kamalina ma taky cistou ruzovou barvu....

diky za postrehy :-)
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

sem se byl radeji jeste podivat a koukam ze auto stoji nakrivo, prava strana vejs nez leva, takze mam pohled na rysku zkreslenej takze mozna ten ubytek ani nebude, no nevim.... kazdopadne sundal sem dekl a motor je cistej, nikde neni videt ze by z pod hlavy nevo teklo, teda aspon zepredu ne...
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Nerob si prcu, to je vylucene, DCATy sa neseru pri pravidelnom servise. :shock:
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

Nikde nie je napisane, ze je d-cat pokazeny :)
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

jinak ma auto najeto 185 tisic, s tim uz si myslim se nejakej neduh najit muze :-)
CommonUser
Věčnej rejpal

No jo no. Dym je bezny jav, tak ako cistenie EGR, DPF a pod. Klasika.
Od kolko km je to bezna vlastnost ? Aby som bol v obraze ...
No uvidime co to bude a za kolko. Vela moznosti nie je, jedna krajsia ako druha. :)
Tak nejak plati, "Kym nemam problem JA, tak neverim". To je bezny jav.
Z toho treba vychadzat. A ja len dodam:
In vino veritas.
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

tak ja vino nepiju takze me ta pravda v nem moc nezajima :-)

kazdopadne mam pocit ze si se mnou to auto hraje, odjel sem asi 15 metru abych stal na rovine a hladina chladici kapaliny se zvedla plus minus na prostredek jak je obvykle

pak jsem jel ze studenky do koprivnice cca 20 km a za chvili zpatky a za celou dobu ani cmoudicek

po prijezdu sem zas kouknul na hladinu a byla lehce nad F, vyzfukovy plyny z ni cejtit nejsou...

no nevim, alchymie :-D
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

CommonUser píše:No jo no. Dym je bezny jav, tak ako cistenie EGR, DPF a pod. Klasika.
Od kolko km je to bezna vlastnost ? Aby som bol v obraze ...
No uvidime co to bude a za kolko. Vela moznosti nie je, jedna krajsia ako druha. :)
Akoze ty vazne aj citas, co pises ? Ukaz mi auto, z ktoreho nejde dym a zaroven ukaz mi naftak, z ktoreho nejde ziaden dym pri pridani. A ty si schopny toto napisat ?
Proste tvoj jediny zaujem na tomto fore je rypat do vsetkeho a hlavne do naftovych motorov ...

To, ze v chladnejsom pocasi to na d-catoch vidiet viac ako v lete, je ich bezna vlastnost, nehovoriac, ze v zime to naozaj dymi castejsie a dost kratko. Za posledne 2 tyzdne a zaroven asi 1000km som to videl niekolko krat a to aj na dialnici aj v meste.

Ty musis mat naozaj nejaky naftovy komplex ...
CommonUser
Věčnej rejpal

M:
Hlavne z hlboka dychaj :idea: Ale cim dalej od tvojej kary ...

Celu zimu (boli aj nizsie teploty) nic nepozoroval, ale teraz posledny mesiac zachytil zmenu. (citelnu zmenu tras by asi napisal, ale to je jedno, vytvoril vlakno)
Jaaaaaaj sooory - to ma nenapadlo hned ! On doteraz nepridaval plyn, behal na volnobeh a odrazal sa lavou nohou a potom len pribuchol dvere :lol: :lol: :lol:

Problemy s kauzalitou ??? (sera aj mna, co :D )

Menej cuchat NOx by asi pomohlo. :mrgreen:
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

tak ono je dost mozny ze jsem si toho nikdy nevsim, malo pravdepodobny, ale vyloucit to taky nemuzu, jednou jsem to pak zachytil okem v zrcatku a od ty doby sleduju co se deje
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

CommonUser píše:M:
Hlavne z hlboka dychaj :idea: Ale cim dalej od tvojej kary ...

Celu zimu (boli aj nizsie teploty) nic nepozoroval, ale teraz posledny mesiac zachytil zmenu. (citelnu zmenu tras by asi napisal, ale to je jedno, vytvoril vlakno)
Jaaaaaaj sooory - to ma nenapadlo hned ! On doteraz nepridaval plyn, behal na volnobeh a odrazal sa lavou nohou a potom len pribuchol dvere :lol: :lol: :lol:

Problemy s kauzalitou ??? (sera aj mna, co :D )

Menej cuchat NOx by asi pomohlo. :mrgreen:
No asi ho vela dychas, ked tak pises ... To, ze si to nevsimol neznamena, ze to tam nedymilo. Ale to by si sa musel okrem okamziteho utoku voci naftovym motorom pred napisanim utoku zamysliet a zistil by si, ze utocit ani nemusis. Ale to by ta asi nespravilo stastnym :)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Karlos, to asi jeste uplne na tesneni pod hlavou nevypada. Mozna jiz nekde malinko nacate bude, ale jestli netlakuje a nejde voda pres expanzku, tak bych si myslel spise neco kolem DPF. Ale tezko radit.
Back in Czech.
feronovak
Řidič

Příspěvek od feronovak »

Tento problem mam aj ja, popisal som ho v inom prispevku o dymeni v zime. Faktom je, ze mi toto robi len v zime a mam DCAT. Ak najdete riesenie prosim nenechajte si ho pre seba ale dajte to na forum, zachranite tym kopu DCAtakov
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

tvoje tema sem samozrejme cetl, ale tobe to podle popisu huli o dost vic nez mne, teda prislo mi to po tom co si psal ze se ti za autem ten kour tahne
CommonUser
Věčnej rejpal

Maghreb píše: No asi ho vela dychas, ked tak pises ... To, ze si to nevsimol neznamena, ze to tam nedymilo. Ale to by si sa musel okrem okamziteho utoku voci naftovym motorom pred napisanim utoku zamysliet a zistil by si, ze utocit ani nemusis. Ale to by ta asi nespravilo stastnym :)
Ano, ked ide predo mnou take dymiace hovado. Ale pravidelny prisun nemam ako ty.
Utok na naftu ? Ale tvrdy obhajca si tu len ty. Tak sa mi zda, ze to beries dost osobne. Ociernujem tvojho mazlika ???
Inde ma obvinuju, ze rypem do TSI. Tak este uvidim co za "titul" si vyberiem. :D
Ano treba kupovat nedoladene braky, setri sa na vyvoji, ale hlavne ze marketing ma tunely az na Kajmany. :idea:
Odpovědět

Zpět na „Avensis“