Priamo v clanku mas:
Lexus opäť raz laboroval s nastavení stáleho prevodu. Tentoraz zvolil hodnotu 1:2,94 (základná verzia so 16-palcovými kolesami disponuje stále pôvodným ťažkým stálym prevodom 1:2,47). Ľahší prevod uľahčuje rozbiehanie a zlepšuje dynamiku, dlhá „šestka“ zase na diaľnici príjemne znižuje otáčky. Pri rýchlosti 130 km/h preto motor točí len 2200 ot./min.
A zaroven si sem dal 2 clanky, ktore si odporuju v zrychleni 0-100 (10,2 vs 8,9).
Popripade ked pogooglis, tak najdes. Pre istotu som si to overoval, lebo pred cca 3 rokmi som to niekde nasiel a len tak mi to dnes prebliklo hlavou. Niekde na anglickom fore tusim pisali, ze ta prevodovka bola len v sport verzii, ale to sa mi nezda.
A jazdil som na forman 1.3, felicia 1.9D, fabia 1.4 50kW, corolla E12 1.6 81kW, c4 1.6 (neviem vykon), qashqai 1.6 (neviem vykon) a mozno este zopar dalsich ale tie uz menej. Takze zrychlenia dokazem porovnat ...
No a k zrychleniu 0-100, tam verim tomu, ze je skor otazka, ako to auto vystartuje na zaciatku - kde uz ma velky vplyv prave dotyk s vozovkou a nie vykon motora. Realna pruznost a vykon motora sa prejavi az vo vyssich rychlostiach (chap 80+).
Doporučte prosím motor pro T25 kombi
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Vidis, to som prehliadol.
Ale to zrychlenie PRAVDA nemerala, to su len katalogove hodnoty. Predpokladam, ze na to nemaju dost presnu techniku. Autobild ma merane hodnoty.
A dovolim si ukradnut poznamku "Schalten, schalten, schalten – trotz 177 PS". To potvrdzuje co pisal v inom vlakne ...
Ano jazdil si dost, ale vsetko auta okolo +/- 100 koni a potom sadnes do 177 PS. Fakt porovnatelne ...
Asi nie celkom.
0-100 ti dost napovie o celkovej konstrukcii auta (ochota motora + prevodovka vs vaha + jazdne odpory).
Predkladas tu vyssie rychlosti 80+ ... aj tam sa da laborovat (so spravnym prevodom) ale kludne aj 160+. Zalezi ako si cely test nastavim ...
Ale to zrychlenie PRAVDA nemerala, to su len katalogove hodnoty. Predpokladam, ze na to nemaju dost presnu techniku. Autobild ma merane hodnoty.
A dovolim si ukradnut poznamku "Schalten, schalten, schalten – trotz 177 PS". To potvrdzuje co pisal v inom vlakne ...
Ano jazdil si dost, ale vsetko auta okolo +/- 100 koni a potom sadnes do 177 PS. Fakt porovnatelne ...

0-100 ti dost napovie o celkovej konstrukcii auta (ochota motora + prevodovka vs vaha + jazdne odpory).
Predkladas tu vyssie rychlosti 80+ ... aj tam sa da laborovat (so spravnym prevodom) ale kludne aj 160+. Zalezi ako si cely test nastavim ...
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Tak urcite, ze vykonovy rozdiel je, ale napriklad citron c4 1.6 ma tusim katalogovych 110/120 koni, cize sa to hybe niekde okolo 90kW. T25 1.8 ma 95 kW. Takze ano, mozem porovnavat zrychlenie D-Catu a 1.6 v citroene, ktory ma viac menej vykon ako 1.8 v T25.
Co sa tyka tej prevodovky v lexe, ako pozeram na datum autobild testu, tak tam to robili podla mna s tou prvou prevodovkou. Skor by bolo dobre najst novsi test s tou druhou prevodovkou, ci naozaj papiere neodrbavaju (8.9). A verim tomu, ze nie.
Co sa tyka tej prevodovky v lexe, ako pozeram na datum autobild testu, tak tam to robili podla mna s tou prvou prevodovkou. Skor by bolo dobre najst novsi test s tou druhou prevodovkou, ci naozaj papiere neodrbavaju (8.9). A verim tomu, ze nie.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty